Obavijesti

Sport

Komentari 12

Damir Krznar otvoreno: Cvita i Ćiro moje su velike traume...

Damir Krznar otvoreno: Cvita i Ćiro moje su velike traume...
1

ŠTREBER KRKI Pomoćnik Zorana Mamića Damir Krznar bio je najbolji student na trenerskoj akademiji, a u toj su klasi bili još i Niko Kovač, Igor Tudor, Nenad Bjelica

VIDEO

Na trenerskoj akademiji na posljednji ispit došli su Niko Kovač, Igor Tudor, Nenad Bjelica, Hari Vukas i "prepisivali" su od najboljeg studenta na akademiji. Znate kojeg? Damira Krznara.

- Bio je najbolji, svi smo od njega prepisivali - kaže kroz smijeh Nenad Bjelica.

Damir Krznar diplomirao je s 5.0. Sve petice, kažu.

- Imao sam jednu četvorku, jednu jedinu. Iz anatomije. Sve ostalo petice. Dao sam si više truda, malo sam više čitao, učio... Išlo mi je štrebanje, još iz škole i fakulteta - kaže Krznar.

Zajedno s Robertom Jarnijem bio je jedan od najboljih bočnih igrača u Hrvatskoj. No, Krznar je prvi put otkrio kako je uopće postao bočni igrač. Bilo je to uoči prve utakmice u HNL-u 1992. godine protiv Dinama.

Kako je Krznar postao lijevi bek

- Na kraju priprema Branko Ivanković me pozvao i rekao da je očekivao više od mene na poziciji centarfora. Rekao mi je: 'Ideš na posudbu u Slaven'. I odem sa Slavenom na pripreme, dobijemo četiri prijateljske utakmice, ja zabijam kao lud, petom, glavom, iz voleja... I nekoliko dana uoči prvog kola zove me Ivanković. Kaže: 'ozlijedio nam se Slobodan Sudec, lijevi bek, morat ćeš na beka'. 

- Ja dolazim kao klasični centarfor, napadač i odjednom idem na beka! Kako sam odigrao? Tako da je Ivanković poslije u svlačionici svima čestitao i rekao: 'Gledajte i učite od Krznara kako se igra i gine za klub'. Ali, da se Sudec nije ozlijedio možda nikad ne bi ni igrao beka u karijeri - ispričao je Krznar.

"Mamić mi je zabio u rašlje? Ne sjećam se"

I tako su počeli legendarni okršaji Dinama i Varteksa. U sljedećoj sezoni izgubili su od Dinama 2-1, a gol u posljednjoj sekundi im je zabio Zoran Mamić.

- Ne sjećam se - kaže Krznar.

- Ma, je li, toga se ne sjećaš? Sa 18 metara u rašlje - rekao je kroz smijeh Mamić, no Krznar se nije uspio sjetiti. 

No, četvrtfinale Kupa 1993. nikad neće zaboraviti. Do 90. minute Varteks je imao prolazak, no tada Cvitanović, ničim izazvan, pada u šesnaestercu, a sudac Antun Burilo dosuđuje penal. I Varteks je ispao.

- Svi smo plakali u svlačionici, cijela momčad. Zaslužili smo polufinale.

Danas vam je Cvita kolega, u istom ste stožeru. Jeste mu kad rekli da nije fer onako odglumiti penal?

- Hoćete istinu? Nikad! Zašto? Zato što sam i ja volio glumiti penale, pa bi bilo licemjerno. Bila je to čudna utakmica. Plakali smo kao djeca na hodniku, u svlačionici, na televiziji, plakali smo tri dana... To je bila trauma žešća.

Ćiro ga nije pozvao

Sličnu traumu doživio je uoči Svjetskog prvenstva 1998.

- Radio sam testove na faksu za SP 1998, svi su pisali da smo Bokšić i ja u top standardima, fizički besprijekorni. Čak sam i odijelo dobio za Francusku, probam ga, savršeno.. 

- Kad objavi Ćiro popis, a mene nema. Bio sam jako žalostan. Za Hrvatsku sam odigrao samo jednu utakmicu. Ali, što je tu je, imao sam čak 10 operacija, gotovo kao Ivica Kostelić - završio je Krznar, trener kojeg vole svi. 

Od uprave do igrača. Promijenili su se u Maksimiru i Ivanković, Jurčić, pa opet Ivanković i Jurčić, Mamić, ali Krki je cijelo vrijeme tu...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše