Obavijesti

Sport

Komentari 29

Fenomen ŽNK Osijek: Ajmo, cure! S 1600 kn u Ligu prvaka

Fenomen ŽNK Osijek: Ajmo, cure! S 1600 kn u Ligu prvaka
2

UJUTRO RADE, POPODNE GAZE Preskoče li Spartak iz Subotice, Osječanke će ući u krug 32 najbolje ekipe u Europi. Ako već ne mogu naši dečki, mogu one...

VIDEO

S godišnjim proračunom od 50.000 eura, koliko iznosi jedna mjesečna plaća Dinamova golmana Eduarda, nogometašice Osijeka uspjele su ono što “modri” nisu - doći na jedan korak do europske elite.

- Eh, da dečki vole nogomet koliko ga vole moje igračice, bili bi puno uspješniji - uvjeren je trener ŽNK Osijeka Zvonimir Kolak (62), koji je već četiri godine na klupi ekipe koja je prošle sezone u prvenstvu imala sve pobjede uz briljantnu gol-razliku 180-5.

- Gotovo 25 godina radio sam s dečkima i sad želim dio muškog nogometa prenijeti u ženski. Zato svake srijede igramo protiv pionira Osijeka, igrača od 14 godina, da cure osjete kako igraju dečki - kaže Kolak.

Zasad još nemaju pobjedu protiv pionira, no sve su im bliže... A blizu su i Ligi prvakinja. Na kvalifikacijskom turniru čiji su domaćin već su pobijedile Goliador iz Moldavije (13-0) i grčki Amazones (3-1), no srpski Spartak u četvrtak je puno veći izazov.

- Oni imaju pet puta veći proračun od nas. Sve naše igračice imaju stipendijske ugovore, a niti jedna ne zarađuje više od 1600 kuna. Ima i nekih koje na mjesec dobiju 200-300 kuna - otkrio je sportski direktor Bojan Bodražić i dodao:

- Trudimo se koliko možemo. Igračicama koje su u srednjoj školi ili na fakultetu pomognemo sa smještajem u domovima, a ostalima koje nisu iz Osijeka unajmimo veću kuću, u kojoj sve žive zajedno.

Osječanke, dakle, imaju trenera koji je tu već nekoliko godina, imaju i mala primanja, a strankinja nemaju. Dapače, samo su tri djevojke iz Daruvara, sve ostale su iz Osijeka i okolice. Sve obrnuto od muških prvaka države...

- Ljubav, samo ljubav prema nogometu! Pa one su na svakoj utakmici Osijeka, imamo svoj dio tribine i nema šanse da ne dođemo gledati Osijek - kaže trener Kolak, koji egzistira u teškim uvjetima, kao i njegova ekipa.

- Radio sam u jednoj firmi, ali propala je i sad sam samo nogometni trener. U klubu imam minimalac, s dodatnim poslovima zaradim oko 4000 kuna na mjesec. Ali ne žalim se - kaže Kolak sa smiješkom.

Skromne šampionke: Desni bek radi u dućanu, kapetanica pere dresove

Kapetanica Violeta Baban je ekonom u NK Osijeku, Dragica Cepernić radi u Konzumu, Vanesa Zlosa u računovodstvu Osječke pivovare, a Mateja Bulut je konobarica. Evo, i nekidan su mi njih četiri na utakmicu došle nakon što su odradile svoju smjenu, kaže trener Kolak, koji u momčadi ipak ima najviše studentica i učenica.

- Zato su nam i treninzi od 19 sati, da se stignu odmoriti - dodao je Kolak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna