Obavijesti

Sport

Komentari 298

Gotovo prvenstvo?! Valencia otkinula bod Realu u Madridu!

Gotovo prvenstvo?! Valencia otkinula bod Realu u Madridu!
10

Real Madrid remizirao je s Valencijom 2-2 na Santiago Bernabéuu. Barcelona može polako početi pripremati proslavu naslova prvaka. C. Ronaldo promašio je penal...

VIDEO

Navijači Barcelone bit će neizmjerno zahvalni Valenciji, a ponajviše njenom golmanu Diegu Alvesu . Valencia je remizirala s Realom 2-2 na Santiago Bernabéuu i omogućila Barçi da ima četiri boda prednosti na vrhu Primere dva kola prije kraja.

VIDEO

"Kraljevi" su dominirali u cijeloj utakmici, imali puno više udaraca na gol (29 naprama 13, 10-4 u okvir), ali dva opasna napada gostiju bila su pogubna za dva gola već u prvih 26 minuta utakmice. José Gaya asistirao je za prvi gol Paca Alcácera u 19. minuti. Ubačaj s lijeve strane Alcácer je nogom preusmjerio u mrežu.

Ako je to bio hladan tuš za domaće nogometaše, što tek reći za situaciju sedam minuta poslije? Toni Kroos morao je izaći zbog ozljede, Dani Parejo izveo je slobodnjak, a Javi Fuego glavom pogodio daljnji kut za vodstvo Valencije 2-0! Nitko Realu do ove sezone nije zabio dva gola u prvom dijelu, sve do ove utakmice...

A onda je Real krenuo s dominacijom. Redale su se šanse pred Alvesom, a najbolja je stigla u drugoj minuti sudačke nadoknade, kad je Gaya gurnuo Garetha Balea u šesnaestercu i skrivio penal. Cristiano Ronaldo primio se izvođenja, ali obranio mu je Alves i postao prvi golman koji je Portugalcu skinuo dva penala u karijeri.

Carlo Ancelotti mogao je igračima u svlačionici poručiti samo jedno: svi u napad u drugih 45 minuta. Tako je i bilo, a nagrada je stigla u 56. minuti. Nakon što je Alves skinuo šuteve Chicharita i Balea, nakon Jamesova kornera i Pepeova skoka nije mogao ništa. Real je smanjio na 2-1.

Alves se prometnuo u prvog igrača svoje momčadi novom fantastičnom obranom Ramosova udarca glavom s pet metara koji je golman Valencije izvadio s gol-crte. Nisu se gosti potpuno povukli, znali su i oni priprijetiti pokojim udarcem, ali bijeli su bili ti koji su dominirali. I zato nije ni čudo što je Isco šest minuta prije kraja fantastičnim udarcem s 25 metara u prvi kut pogodio za 2-2.

Napadali su domaćini do posljednje sekunde od pet minuta nadoknade, ali ipak nisu uspjeli zabiti pobjedonosni gol...

Do kraja prvenstva Barcelona treba gostovati kod Atlética te dočekati Deportivo, a za potvrdu naslova bit će joj dovoljna jedna pobjeda. Real, pak, gostuje kod Espanyola i dočekuje Getafe.

Primera, 36. kolo:

  • Real Madrid - Valencia 2-2 (Pepe 56', Isco 84' / Alcácer 19', Fuego 26')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 298
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti