Obavijesti

Sport

Komentari 391

Hajduk je izbjegao blamažu u Kupu i jedva dobio Vinogradar

Hajduk je gubio u Mladini kod Vinogradara 1-0 od 37. minute utakmice. "Bili" su za 1-1 zabili iz penala. U produžetku je Hajduk zabio još dva gola domaćinu u Kupu

VIDEO

Vinogradar je vodio 1-0 protiv Hajduka u osmini finala Kupa, prava fešta trajala je na tribinama u Mladini. Domaći igrač, Marko Povrženić, kapetan Vinogradara, zabio je sjajan gol, iz voleja. Četvrtoligaša iz Mladine očito Hajduk nije ozbiljno shvatio. 

"Bili" su odigrali loše. Neprepoznatljivo. A onda je Tomislav Kiš pao u šesnaestercu domaćih. Za suca nije bilo dvojbe. Penal, iako sumnjiv.

Najstrožu kaznu u izjednačenje pretvorio je Marko Bencun. 

Hajduk je napadao, bio je nešto bolji nakon tog gola, ali Vinogradar je izdržao i odveo utakmicu u produžetke. A tamo je splitsku momčad u drugom produžetku u 108. minuti utakmice spasio Kouassi. Tomislav Kiš je golom u 113. minuti zabio za konačnih 3-1.

- Pokazali smo da možemo igrati sa svakom momčadi iz Prve lige pa i s Hajdukom. Fizički su bolje pripremljeni i tu je razlika - kaže kapetan domaćih, Marko Povrženić.

Nije ovo prvi put da se Hajduk muči protiv Vinogradara. Splitska momčad je prije devet godina također jedva prošla klub iz Mladine. Hajduk je te 2004. godine prošao također nakon produžetaka, a regularni dio utakmice završio je 2-2.

Hajdukovci promašajima nasmijali publiku

Situacija iz 66. minute utakmice dobro je nasmijala publiku u Mladini. Bila je to zaista komična situacija. Hajduk je imao napad, Bencun je pucao jako loše glavom, lopta se odbila do Kouassija koji ju je promašio, a isto je napravio i Vršajević. Navijači su na sve to zapljeskali, a s lica im nije silazio osmijeh.

Hajdukovci: Malo smo se opustili

Nema više laganih protivnika. Malo smo se opustili u prvom poluvremenu. Vinogradar je odigrao dobru utakmicu, ali smo zasluženo slavili. Imali smo još pet velikih prilika, rekao je Avdija Vršajević nakon utakmice protiv Vinogradara.

Istra nakon penala eliminirala Zagreb

Nogometaši Zagreba eliminirani su  iz Hrvatskog kupa, nakon što su u osmini finala poraženi, tek nakon penala,  od Istre 1961 3-4 (0-0, 0-0). U dosadnoj i nezanimljivoj utakmici Istra je bila bolja u prvom, Zagreb u drugom dijelu. Niti u produžecima nije bilo prigoda, niti je ijedna momčad preuzela inicijativu i rizik.

Kod izvođenja penala golman Istre obranio je dva penala, Bobanu i Musi i to je bilo dovoljno za slavlje Puljana. (akk)

Osmina finala Kupa:

  • Vinogradar - Hajduk 1-3 (Povrženić 37 / Bencun 64 (p), Kouassi 108, Kiš 113)
  • Zagreb - Istra 1961 3-4 (0-0,0-0) nakon penala
  • Slaven Belupo - Lučko 5-4
  • Međimurje - Osijek 0-2
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 391
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići