Hajduk pao u završnici: Slovan na Poljud nosi minimalnih 1-0 | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 461

Hajduk pao u završnici: Slovan na Poljud nosi minimalnih 1-0

Hajduk pao u završnici: Slovan na Poljud nosi minimalnih 1-0
1

Nogometaši splitskog Hajduka u češkom su Liberecu poraženi s minimalnih 0-1 od domaćeg Slovana u prvoj utakmici play-offa ovogodišnjeg izdanja Europske lige...

VIDEO

Hajduk je u prvoj utakmici play-offa Europske lige poražen od Slovana u Liberecu 0-1 nakon vrlo uzbudljive i čvrste utakmice koja je vrlo lako mogla otići i na stranu 'bilih'. 

Ohandza promašio 'zicer' u prvoj minuti

Već u prvoj minuti susreta Franck Ohandza se sjurio po desnoj strani i prošao dvojicu, ušao u šesnaesterac i opalio s nekih 14 metara iskosa, ali lopta ipak odlazi iznad gola. Bio je to fantastičan trk popularnog Zolje, ali udarac nije bio precizan. 

Odlična akcija Sušića i Vlašića

Hajduk je u početku pritiskao domaćina nošen fantastičnom podrškom svojih navijača koji su preplavili stadion i uvelike nadglasali domaće gledatelje. U 13. minuti Tino Sven Sušić je odlično parabolom proigrao Nikolu Vlašića koji se ubacio iza leđa obrane domaćina, ali obranio je to domaći golman Koubek. Dobra akcija Hajduka koja je vrlo lako mogla završiti u mreži. 

Nakon 20 minuta praktički dominacije Hajduka, proigrali su i domaćini. U dvije minute opasno su pucali Folprecht i Bartošak, ali priseban je bio Lovre Kalinić. Hajduk se tada nekako zbio u svoj šesnaesterac, ali u 35. minuti mogao je lako povesti. 

Sušić uzdrmao prečku, stvarao prilike

Sušić se odlično oslobodio čuvara, ostao na nogama i s nekih 20 metara opalio, no pogodio je prečku. Sjajan udarac Sušića koji bi Hajduku donio tako puno, zapeo je nažalost na prečki. Samo dvije minute kasnije Sušić je odlično prošao po desnoj strani, ubacio u sredinu, ali nitko nije stigao u peterac samo postaviti nogu i skrenuti loptu u mrežu. 

Pokušao je i Vlašić minutu kasnije, ali lopta je završila u korneru. Na samom kraju prvog poluvremena Sušić je ponovno odlično probio s desne strane u sredinu, no njegov pas prema Ohandzi je za centimetar zapeo u bloku. 

Opasan udarac Jeffersona

U petoj minuti nastavka Jefferson se našao u prilici za udarac. Opalio je odmah Brazilac s nekih 12 metara iskosa s desne strane, ali brani to Koubek. Nije to bio onako jak i precizan udarac Jeffersona kakav znamo da ima. 

Čudesni Kalinić

Nakon toga Slovan je ponovno pritiskao Hajduk koji se vrlo dobro branio sve do 64. minute kada Kalinić odličnom reakcijom spašava gol Hajduka. Rabušic je bio praktički sam na nekih 12 metara, ali obranio je njegov udarac golman Hajduka. Pucao je Shala nakon toga, no blokira Milić, a onda i Folprecht čiji udarac odlazi daleko od gola. 

Slovan ipak do prednosti u završnici

Bolju igru u nastavku domaćin je uspio nekako i okruniti u 79. minuti. Nakon gužve pred Hajdukovim golom lopta se sretno odbila do stopera domaćina Pokornyja koji je s ruba peterca pogodio od stative. Kalinić je bio nemoćan, a Slovan je dobio toliko željenu prednost pred uzvrat na Poljudu. 

Hajduk je pak, da je bilo malo više sreće i preciznosti u prvom poluvremenu mogao barem do remija, no rasprodani Poljud i ogromna podrška punog stadiona mogli bi ponovno biti adut na strani Splićana koji imaju priliku kod kuće izboriti nastup po skupinama Europske lige

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 461

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Dinamo kupuje igrača iz Australije?
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Dinamo kupuje igrača iz Australije?

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal
TEŽAK PORAZ

Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal

Nestrpljivo smo iščekivali prvu utakmicu na Euru pa doživjeli bolno prizemljenje. Španjolska nas je razbila 3-0 golovima Morate, Ruiza i Carvajala. Sve smo primili u prvom poluvremenu, a u nastavku je Petković promašio penal