Obavijesti

Sport

Komentari 131

Rijeka i Hajduk lagano među četiri, odgoda na Stanovima

Rijeka i Hajduk lagano među četiri, odgoda na Stanovima
22

U uzvratu četvrtfinala Hrvatskog kupa Rijeka je prošla dalje pobijedivši i u drugoj utakmici Lokomotivu 4-0, a Hajduk je dobio Vinogradar 3-0. Zadar i Split nisu igrali

VIDEO

Nakon prvih utakmica četvrtfinala Kupa Rijeka i Hajduk praktički su osigurali prolazak među četiri najbolja jer su svladali Lokomotivu odnosno Vinogradar s tri gola razlike (4-1, 3-0), a tu su razliku ponovili i u uzvratu. Jedina je dvojba ostala između Zadra i Splita, no njihov se dvoboj u srijedu nije odigrao zbog jake kiše koja je natopila Stanove do neprepoznatljivosti.

Riječani prejaki za lokose

Rijeka je u Zagrebu slavila nad Lokomotivom 4-0. Teren u Kranjčevićevoj zbog kiše koja je padala u metropoli posljednja 24 sata nije bio previše pogodan na igru, no odigravanje utakmice ipak nije bilo upitno. U takvim uvjetima gledatelji nisu mogli vidjeti osobito lijep nogomet, a gosti su svaku dvojbu oko prolaska riješili golovima u završnici prvog poluvremena.

Anas Sharbini i Josip Mišić u 37. minuti odigrali su kombinaciju nakon koje je gostujući kapetan Sharbini iz blizine poentirao za vodstvo Rijeke 1-0. Dvije minute poslije Sharbini je bio asistent uputivši prepoznatljiv centaršut vanjskom stranom stopala s lijevog boka, a na drugoj stativi Crnogorac Marko Vešović udvostručio je vodstvo momčadi Matjaža Keka.

U nastavku je Rijeka rutinski sačuvala vodstvo, a usput je zabila još dvaput. U 51. minuti Marin Tomasov upisao se u strijelce nakon što ga je dugom loptom proigrao Mitrović, a 13 minuta prije kraja zabio je i Josip Ivančić iz blizine za konačnih 4-0 (8-1 ukupno).

Balić junak u "torpediranju" Vinogradara

Andrija Balić nekoliko sati prije utakmice s niželigašem Vinogradarom odradio je konferenciju za novinare povodom potpisa profesionalnog ugovora, a potom je zabljesnuo na Poljudu. Nakon što je prošli vikend zabio gol u remiju protiv Zadra (2-2), 17-godišnji veznjak dvaput je bio strijelac i jednom asistent protiv Vinogradara.

Prvo je Goran Jozinović u 12. minuti zabio na Balićevu dubinsku loptu, a 14 minuta poslije Andrija je bio strijelac. Asistirao mu je Artem Milevski prebacivši cijelu zadnju liniju gostiju, što je bilo dovoljno za pljesak oko 3000 gledatelja na tribinama.

U drugom poluvremenu Hajduk je zaokružio priču trećim golom, ukupno šestim u dvije utakmice protiv slabašnog protivnika. Golman Vinogradara Jurić-Bare loše je reagirao na jedan ubačaj s desne strane, što je iskoristio Balić i fino ga prebacio za 3-0 i kraj bajke kluba iz Mladine.

Stanovi primjereniji vaterpolu nego nogometu

Split je u Zadar stigao sa željom za ulazak u povijesno polufinale Kupa nakon pobjede 1-0 u prvoj utakmici, no na taj uspjeh morat će još malo pričekati jer se u Stanovima nije moglo igrati. Velike količine kiše natopile su travnjak koji nema nikakvu drenažu, pa su se stvorile bare primjerenije za odigravanje utakmica u nekim drugim sportovima.

Nakon što su na teren izašli glavni sudac Ante Vučemilović-Šimunović i kapetani obiju momčadi, Jure Jerbić (Zadar) i Danijel Zagorac (Split), vidjeli su da se lopta gotovo ne može kretati, pa je jedina logična odluka bila odgoda utakmice.

S obzirom da se vremenske prilike u Dalmaciji u kratko vrijeme neće popraviti, utakmica se nije mogla prebaciti na uobičajenih 24 sata unaprijed. Nakon dogovora predstavnika klubova i saveza, utvrđeno je kako je novi termin za dva tjedna, 18. ožujka , u istom terminu od 17 sati.

VIDEO

Hrvatski nogometni kup, četvrtfinale, uzvratne utakmice:

  • Lokomotiva - Rijeka 0-4 (Sharbini 36', Vešović 39', Tomasov 51', Ivančić 77') (1-8 ukupno)
  • Hajduk - Vinogradar 3-0 (Jozinović 12', Balić 26', 62') (6-0 ukupno)
  • Zadar - Split odgođeno (0-1 prva utakmica)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 131
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica