Obavijesti

Sport

Komentari 16

Mršić: Nadam se da će za nas protiv Dinama navijati i Torcida

Mršić: Nadam se da će za nas protiv Dinama navijati i Torcida
1

Nama domaći teren nije prednost, pogotovo ne protiv Dinama. Igrači moraju biti svjesni da se kući mora igrati kao i vani. Moraju svi biti iza lopte, kaže Stanko Mršić

VIDEO

Uoči ogleda s Dinamom, na Parku mladeži se prisjećaju kako su u prvom dijelu sezone nesretno izgubili u zadnjim minutama, ali i kako su slavili u zadnjem ogledu u Splitu prošle sezone.

- Dinamo se provukao dvije minute prije kraja, to je razlog da sutra budemo pametniji, agresivniji. Oni su najbolja momčad u Hrvatskoj, to pokazuje i tablica, a vidjeli smo i koliko je Rijeka bila nemoćna protiv njih. Mene veseli dobar rad na treninzima i očekujem pozitivnu agresiju na utakmici. Ovo je prilika, ne da se vadimo na Dinamu, nego da odigramo jednu dobru utakmicu - kazao je Mršić i dodao kako nakon Udinesea ima dosta problema s ozljedama. 

- Vojnović, Glumac i Radotić su ozlijeđeni, Križanac se polagano vraća i vjerojatno neće nastupiti... Momčad koja sutra dobije priliku bit će iskusna, znat će se nositi sa situacijama na terenu. Vjerujem da će doći i dosta publike, koja će željeti našu pobjedu, posebno Torcida, jer bi i Hajduk profitirao. Dinamo će doći u najjačem sastavu, dobro su pokriveni, naročito na bokovima sa Soudanijem i Pintom, odnosno Pivarićem i Fenandesom, najavljuju Sammira od prve minute. Soudani je opasan, ali priskočit će naši vezni igrači, zatvoriti tu poziciju. Moramo igrati u plitkoj formaciji, prema igračima koji imaju loptu. 

Mršić je spremno izdiktirao postavu koju će poslati na teren. 

- Erceg će biti na klupi, oporavlja se, bio je dva mjeseca van stroja i još mu fali zraka. Križanac je jučer probao 10 minuta, mislim da on neće moći. S njim smo 20-30% bolji i pametniji, on to dobro vodi i riječima, i igrom, i postavljanjem i bio bi nam od koristi, ali kad ga nema, moramo bez njega. 

Dinamo je favorit, složit će se i Mršić.

- Nama domaći teren nije prednost, pogotovo ne protiv Dinama. Igrači moraju biti svjesni da se kući mora igrati kao i vani. Moraju svi biti iza lopte, i Belle i Roce... Svi moraju odigrati obranu. Dinamo dolazi u Split po bodove, oni žele popraviti atmosferu uoči europskih nastupa. No mi znamo što nas čeka, moramo odraditi rovovski dio posla na sredini terena. Želim da utakmica bude agresivna, ali u granicama 'fair playa'. Nije ovo košarka, nije svaki kontakt faul, a tako se ponekad sudi. Mi smo do sada dobili dosta kartona zbog kašnjenja u duele, ali i zbog toga što smo bili brži na jeziku, nego u startovima. 

Nove mjere HNS-a, koje su usmjerene protiv gostujućih navijača brinu Mršića. 

- I ovako je malo publike, sad će ih biti još i manje. Ja bih volio da na utakmice dolaze svi koji vole nogomet, koji su van politike ili nekih ideja, da i mi počnemo živjeti kao sav normalan svijet, kao što vani utakmice gleda 80-100 tisuća navijača bez incidenta, da tako bude i kod nas.

  • Sastav Splita: Zagorac – Ibriks, Galović, Glumac, Glavina – Dujmović, Radotić – Belle, Vojnović, Roce – Bilić.

Navijači na gostovanja mogu samo uz vaučere

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 16

VIDEO

Evo tko su najveći dobitnici, a tko najveći gubitnici popisa
NEKI ĆE BITI LJUTITI

Evo tko su najveći dobitnici, a tko najveći gubitnici popisa

Plus+ Dalić je pri objavi popisa naglasio da će s nekim igračima porazgovarati i kazati im da je od njih ove sezone očekivao više i da se moraju trgnuti ako i dalje žele biti dio reprezentacije. Nema pretplaćenih na pozive

Sjajne vijesti iz Danske: Bivši dinamovac i hajdukovac vode 'modre' korak bliže snu...
SLAVLJE NA POMOLU

Sjajne vijesti iz Danske: Bivši dinamovac i hajdukovac vode 'modre' korak bliže snu...

Brondby je kolo prije kraja pobijedio Silkeborg 2-0 i tako pobjegao Kopenhagenu na plus četiri uz utakmicu više. Ako Kopenhagen ne osvoji naslov, samo još Real mora osvojiti Ligu prvaka i 'modri' idu u play-off LP
Šok u Madridu: Toni Kroos završava karijeru nakon Eura!
ODLAZAK LEGENDE

Šok u Madridu: Toni Kroos završava karijeru nakon Eura!

Toni Kroos je objasnio zašto prekida karijeru: 'Sretan sam i ponosan što sam pronašao pravo vrijeme za ovu odluku i kako sam je donio samostalno. Oduvijek sam htio završiti karijeru na vrhuncu'