Rijekina 'petarda' Osijeku! Po dva gola Alispahića i Benka... | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 109

Rijekina 'petarda' Osijeku! Po dva gola Alispahića i Benka...

Rijekina 'petarda' Osijeku! Po dva gola Alispahića i Benka...
5

Nogometaši Rijeke zatvorili su 5. kolo HNL-a uvjerljivom pobjedom nad Osijekom na Kantridi 5-1. Gosti su nakon 22 min. gubili 3-0, a Rijeka je sad na drugoj poziciji

VIDEO

Utakmica nam dolazi u dobrom i u nezgodnom trenutku. Osijek je imao možda malo više vremena za pripremu, ali smo u tom ritmu igranja i imamo širok krug igrača tako da neće biti problema, rekao je Rijekin strateg Matjaž Kek uoči posljednje utakmice 5. kola HNL-a protiv Osijeka.

Kekova samouvjerenost nakon iscrpljujućeg ritma Europa-HNL nije mu se obila o glavu, štoviše, on i igrači dokazali su da posjeduju kvalitetu za povratak na domaće obveze nakon europskih avantura. 

A svoju moć demonstrirali su na uvjerljiv način pregazivši Osijek na Kantridi 5-1, a treća pobjeda u prvenstvu lansirala ih je na drugo mjesto, odmah iza Lokomotive, za kojom zaostaju bod.

Bila je to večer Mehmeda Alispahića i Leona Benka, koji su u pobjedu utkali svaki po dva gola, a pitanje pobjednika riješeno je već nakon samo 22 minute. U tom trenutku na semaforu je već pisalo 3-0.

Prvo je u 10. minuti vodstvo domaćina stiglo nakon što je Kvržić opalio prema golu, lopta se prvo odbila od Alispahića pa potom od Benka, kojemu je nakon poduljeg vremena ipak pripisan gol. A onda je uslijedio 'blitzkrieg' u razmaku od samo dvije minute u režiji Alispahića, koji u 20. minuti nakon asistencije Sharbinija s lijeve strane, rutinski matira Mikulića, da bi praktički u sljedećem napadu donio 3-0 kad je nakon odbijene lopte iz prve opalio s ruba 16-erca prizemno u bliži kut.

Osijek je bio razbijen, a razlika je do odmora mogla biti i veća da Benko u zicer prilici u 37. minuti nije katastrofalno reagirao i zapucao loptu. Zato je u 58. minuti bio precizniji kad je nakon odbijanca u kaznenom prostoru lopta došla do Benka, koji gađa za visokih 4-0.

U 84. minuti Osijek je tek smanjio preko Lulića, ali je pet minuta kasnije Nikola Pokrivač sjajnim golom s 25 metara zabio za 'petardu' na raspamećenoj Kantridi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 109

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Dinamo kupuje igrača iz Australije?
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Dinamo kupuje igrača iz Australije?

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal
TEŽAK PORAZ

Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal

Nestrpljivo smo iščekivali prvu utakmicu na Euru pa doživjeli bolno prizemljenje. Španjolska nas je razbila 3-0 golovima Morate, Ruiza i Carvajala. Sve smo primili u prvom poluvremenu, a u nastavku je Petković promašio penal