Obavijesti

Sport

Komentari 220

Rješenje sportske inspekcije: Dinamo mora mijenjati statut

Rješenje sportske inspekcije: Dinamo mora mijenjati statut
4

Dinamo mora sazvati skupštinu kluba, izmijeniti statut i raspisati nove izbore, piše inicijativa Zajedno za Dinamo o rješenju sportske inspekcije koje je stiglo u klub

VIDEO

Sportska inspekcija Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta donijela je rješenje koje vam 24sata prenose u cijelosti. 

Inicijativa Zajedno za Dinamo piše kako prema rješenju, predsjednik GNK Dinama, gospodin Mirko Barišić, mora hitno sazvati skupštinu kluba, izmijeniti statut i raspisati nove izbore. 

U slučaju nepoštivanja odluka iz ovog rješenja, sportska inspekcija može kazniti upravu Dinama, kao i zaustaviti redovno poslovanje kluba. 

U rješenju sportske inspekcije Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta stoji kako Dinamo mora poštovati pravo svih članova da biraju i budu birani. Dinamo nema pravo žalbe na ovu odluku, ali može podnijeti tužbu Ustavnom sudu.

Inicijativa Zajedno za Dinamo ovo je prokomentirala kao veliku pobjedu nad Zdravkom Mamićem. Prenosimo vam i njihovo priopćenje.

Inicijativa Zajedno za Dinamo:

"Dragi članovi kluba i svi Dinamovci,

dana 6. ožujka, članovi su Dinama, koji su se do sada godinama javljali javnim tijelima s jednostavnim zahtjevom za demokratskim, zakonitim i transparentnim Dinamom, napokon dobili satisfakciju nadležne visoke sportske inspekcije pri MZOS-u. Inspekcija je usvojila sve argumente članova Dinama, ustanovila da se, citiramo, "Statutom Dinama ne osigurava jednako pravo SVIM članovima da biraju i budu birani i obaviješteni o radu Kluba" i naložila da prvostupanjska gradska sportska inspekcija naputi trenutačno vodstvo kluba da s time što prije uskladi klupski statut.

Prijatelji, pred nama je jednostavna činjenica; da izbora na kojima će SVI članovi Dinama izabrati ljude koji će upravljati klubom MOŽE i MORA biti u najskorije vrijeme. Dinamo MOŽE i MORA biti normalan, zakonit i demokratski klub.

Trenutačna uprava kluba, koja je sada i pravno označena kao nelegalna, ima samo jedan zadatak koji se vrlo lako može osigurati bez velikih zavlačenja: izbore za temeljno tijelo upravljanja - upravu na čelu s Predsjednikom, što će omogućiti kontinuitet rada kluba. Izbore, na kojima će moći prisustvovati i sudjelovati SVI članovi Dinama koji se za njih prijave. 

Sve legende Dinama pozivamo da se jave i daju svoj glas za naš Dinamo, da podmetnu leđa za klub koji im je dao karijeru, onako kako su obični navijači podmetali leđa, iako to nije naš posao. Nakon izbora, polako će se graditi sve potrebno za novi Dinamo, njegove nove institucije, tijela, skupština svih članova, obnavljat će se pokidane veze sa sredinom iz koje je izrastao, navijačima i sponzorima, tako da može živjeti punim plućima na punom Maksimiru. Budimo svi na visini zadatka, samo Dinamo!

Građanska inicijativa "Zajedno za Dinamo"

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 220
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja