Obavijesti

Sport

Komentari 518

Balić nastavio fantastičan niz, eurogol Machada u 94. za bod

Balić nastavio fantastičan niz, eurogol Machada u 94. za bod
26

Hajduk i Dinamo remizirali su na Poljudu u "vječnom derbiju" 25. kola MAXtv Prve lige 1-1. Balić je doveo "bile" na rub pobjede, no spriječio ju je eurogol Machada

VIDEO

Dinamo je drugi put zaredom izbjegao poraz od Hajduka na Poljudu. Svi su već upisali veliku pobjedu "bilih" u "vječnom derbiju" nakon gola Andrije Balića u 74. minuti, no Paulo Machado golčinom u posljednjim sekundama nadoknade spasio je "modre" prvog poraza u sezoni.

Najveći derbi hrvatskog nogometa umalo je razriješio jedan od najmlađih na terenu. Andrija Balić potvrdio je da se s razlogom o njemu piše u superlativima ovo proljeće i nastavio svoju golgetersku seriju. Igrala se 74. minuta kada je 17-godišnji Andrija zabio svoj peti gol u posljednje četiri utakmice.

Ovim je remijem Hajduk ostao bod iza Lokomotive, na četvrtom mjestu na koje su ga poslali lokosi pobjedom nad Rijekom, dok su "modri" povećali prednost pred Rijekom na velikih 15 bodova uz utakmicu više.

Hajduk "začepio" Dinamo u prvom dijelu

Stanko Poklepović najavljivao je kako će prvo začepiti, a onda i odčepiti "modre", što mu je na kraju manje-više i uspjelo. U prvom poluvremenu Hajduk nije stvorio ozbiljnije šanse pred Eduardom, no zato je u nastavku pogodio baš kad je trebalo. S druge strane, Dinamo je imao zrelije šanse za gol, ali nije mogao proći solidnog Lovru Kalinića.

Početak utakmice protekao je u laganoj dominaciji domaćina pred 15-ak tisuća gledatelja na Poljudu. Bili su to većinom ubačaji nakon faula kojih je Dinamo do poluvremena skrivio čak 15, a Hajduk tek pet. Od silnih ubačaja, tek je jedan stvorio malo veće poteškoće Eduardu koji je loše procijenio Balićev korner u desetoj minuti, ali nitko od "bilih" nije dočekao loptu na drugoj stativi.

Dinamo je više tražio pas-igru i kombinatoriku na rubu šesnaesterca, pa je iz toga uspio i stvoriti jednu solidnu i jednu odličnu šansu. Oba puta pucao je Marko Pjaca, ponajbolji igrač Dinama u Splitu. U 18. minuti mlako je šutirao s ruba šesnaesterca, a u 31. nakon odličnog proigravanja Ćorića s nekoliko metara iskosa ravno u Kalinića. Bila je to i najbolja šansa u prvom dijelu na obje strane, pa i nije čudno što nije bilo golova.

Ofenzivnije u nastavku

Zoran Mamić ostao je bez Ángela Henríqueza nedugo uoči utakmice pa su sve akcije u napadu uglavnom išle preko Pjace. No trener "modrih" u poluvremenu je naprijed gurnuo mladog Armina Hodžića, a Pjacu povukao na krilo.

Krenule su obje momčadi ofenzivnije u nastavak, pa je tako u razmaku od 59. do 60. miinute prvo Junior Fernandes s desetak metara pucao visoko preko gola nakon lopte Pjace, a potom Vršajević iz slične situacije, samo nakon povratne lopte Milevskog, gađao pokraj gola.

Po igri u drugom poluvremenu vidjelo se da je gol na pomolu, no rijetko tko mogao je očekivati dva u zadnjih 15-ak minuta utakmice.

Nova luda završnica derbija

Hajduk je poveo u 74. minuti. Mijo Caktaš ubacio je s desne strane daleko na lijevu do Sušića koji vraća za Milevskog. Ukrajinac preskače loptu, a na nju idealno natrčava 17-godišnji Balić i s 12-13 metara šalje loptu u desni donji kut. Tribine Poljuda bile su u ekstazi, a što bi tek bilo da je Caktaš u sljedećoj minuti pogodio u situaciji licem u lice s Eduardom.

Završnica je bila vrlo napeta, redale su se zamjene i žuti kartoni Sušića i Maloče kojima je broj opomena kod domaćih narastao na pet, no sve to bilo je nedovoljno da se Hajduk drugi derbi u nizu spasi gubitka bod(ov)a u nadoknadi.

Igrala se posljednja, četvrta minuta sudačke nadoknade. Nakon ubačaja Pjace s desne strane s ruba šesnaesterca kratko je Vuković odbio do noge Portugalca Paula Machada koji fantastičnim volejem postavlja konačnih 1-1. Bio je to prvi prvenstveni gol za Machada i tek drugi otkako je ljetos stigao u Dinamo uz onaj Petrolulu u kvalifikacijama za Europsku ligu. Sudac Ante Vučemilović-Šimunović nedugo potom dosudio je kraj, Dinamo je slavio važan bod i nastavak neporaženosti u ovoj sezoni.

MAXtv Prva liga, 25. kolo:

  • Hajduk - Dinamo 1-1 (Balić 74' / Machado 90+4')

Hajduk: Kalinić - Mikanović, Milović, Maloča, Jozinović (od 62' Caktaš) - Vršajević, Vuković, Sušić (od 88' Nižić), Balić (od 83' Maloku), Vlašić - Milevski

Dinamo: Eduardo - Pinto, Šimunović, Sigali (od 85' Olmo), Taravel (od 69' Mățel) - Machado, Ademi - Fiolić (od 46' Hodžić), Ćorić, Fernandes - Pjaca

Žuti kartoni: Vršajević 45', Mikanović 47', Milevski 49', Sušić 85', Maloča 90' / Taravel 32', Fiolić 42', Ademi 71'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 518
VIDEO

Danci nanijeli Hrvatskoj najteži poraz u povijesti reprezentacije!
KAKVA ŠAMARČINA

Danci nanijeli Hrvatskoj najteži poraz u povijesti reprezentacije!

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je 37-22 od svjetskog prvaka Danske u posljednjem nastupu na prijateljskom turniru u Oslu. U prvom poluvremenu zabila je samo šest golova i pošteno se izblamirala

VIDEO Nogometaš Lokomotive slavio titulu Dinama i predvodio pjesmu Boysa: 'I u nebo s njim!'
POGLEDAJTE SLAVLJE

VIDEO Nogometaš Lokomotive slavio titulu Dinama i predvodio pjesmu Boysa: 'I u nebo s njim!'

ZAGREB - Robert Mudražija, igrač Lokomotive koji je golovima srušio Hajduk i Rijeku i time pomogao Dinamu da osvoji naslov, gledao je utakmicu s Osijekom na Maksimiru. U blizini stadiona primijetili su ga Bad Blue Boysi i bacali u zrak, a s njima je i zapjevao dio Dinamove himne "I u nebo s njim i u pakao, Bad Blue Boysi - Dinamo!".
Maksimir skandirao Jakiroviću, on zaplakao: Mama je ponosna
EMOTIVAN NASLOV

Maksimir skandirao Jakiroviću, on zaplakao: Mama je ponosna

Morate ići dalje, nosite u sebi tugu, oguglao sam više na to, rekao je trener Dinama pa o napisima o smjeni kazao: Internet je vrag, svatko ima pravo na svoje mišljenje, neki većinom gledaju negativno