Obavijesti

Sport

Komentari 154

BBB bakljama po interventnoj, ozlijeđena su dva policajca

BBB bakljama po interventnoj, ozlijeđena su dva policajca
14

Dvije navijačke skupine derbi su pratile na istoku te su pokazali što misle o 'vaučerizaciji'. Nakon mira na tribini, došlo je sukoba s policijom nakon utakmice

VIDEO

U Maksimiru se u nedjelju popodne skupilo 12.000 ljudi za veliki derbi Dinama i Hajduka, no ipak sve oči su bile uprte prema istočnoj tribini na kojem su zajedno navijali Bad Blue Boysi i Torcida. Nakon mira na tribini, izvan stadiona došlo je do sukoba između Bad Blue Boysa i policije u blizini maksimirskog stadiona. Navodno se 50-ak navijača sukobilo sa snagama MUP-a nakon što je jedna baklja doletjela među policajce, koji su odmah reagirali s pendrecima. Privedeno je oko deset pripadnika BBB-a, a dva su policijska službenika zatražila liječničku pomoć. 

O događajima prije, za vrijeme te nakon derbija, oglasila se i Policijska uprava zagrebačka čije priopćenje Vam prenosimo u cijelosti:

- Danas, 1. prosinca od 15 do 16.55 sati na stadionu Maksimir odigrana je nogometna utakmica između GNK Dinamo i HGK Hajduk na kojoj je bilo nazočno oko 9.990 posjetitelja. Među navijačima nisu zabilježeni incidenti ni sukobi. Prije, za vrijeme i nakon odigravanja nogometne utakmice odnosno do 19.30 sati u službene prostorije dovedena je 41 osoba (alkohol, javni red i mir, pirotehnika). Budući je skupina navijača nakon utakmice prema policijskim službenicima bacala pirotehnička sredstva, u vezi ovog događaja u službene prostorije dovedeno je nekoliko osoba te nad njima slijedi odgovarajuća obrada. Drugih postupanja policije nije bilo, a promet je u zoni stadiona bio privremeno prekinut u vrijeme dolaska odnosno razilaska posjetitelja - stoji u priopćenju PUZ-a. 

'Vaučerizacija' je ujedinila navijačke skupine diljem Hrvatske te dvije najveće, koje su se dogovorile da će utakmicu pratiti na istoj tribini u znak protesta protiv zabrane gostujućih navijača.

Iako je južna tribina bila otvorena za one koji su prijavili Hajduku za vaučer, Torcida je u Zagreb stigla bez ulaznica te je karuselom od HNK-a do stadiona stigla u pratnji policije zajedno s Boysima.

Između sjeverne i istočne tribine uoči utakmice nastala je velika gužva zbog kupovine ulaznica tako da su mnogi kasnili na susret, a početak utakmice označilo je 'prigodno' navijanje.

Dvije navijačke skupine jednoglasno su skandirale na račun Zdravka Mamića, HNS-a, a čulo se i povika poput 'Za dom spremni'. Uz tek poneku zapaljenu baklju, na tribini je sve prošlo bez incidenata.

Nadoknada opet bila kobna za Dinamo: Maglica zabio za bod!

I. Tudor: Mogli smo na kraju i dobiti, ali to ne bi bilo realno...

Duje Čop: Toliko puta su nas upozoravali na te prekide...

Bad Blue Boysi i Torcida na Maksimir su stigli zajedno...

Jozinović: Pokazali smo kako smo ipak ''malo dublji potok''

Leko navijačima: Danas nismo uspjeli, ali hoćemo u srijedu...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 154
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige