Obavijesti

Sport

Komentari 58

Ukleti penal: Navijači skupljaju za klizaljke igračima Bayerna...

Ukleti penal: Navijači skupljaju za klizaljke igračima Bayerna...
5

Borussia je u finalu kupa nakon što Bayern prvi put u povijesti nije pogodio ni jedan penal u raspucavanju. Lahm i Xabi Alonso poskliznuli su se na identičnom mjestu

VIDEO

U Dortmundu kruži priča da na Allianz Areni još traže lopte Lahma i Alonsa. A Guardiola traži ljude koji održavaju travnjak. Oni su navodno u bijegu. 

Nevjerojatnu utakmicu odigrali su Bayern i Borussia u polufinalu kupa. Borussia je prošla u finale nakon penala. I to nakon što su Bavarci promašili četiri udarca s bijele točke! Prvi put u povijesti Bayern u raspucavanju nije pogodio ni jedan penal...

- Ponosan sam na svoje igrače. Ovo je bila najbolja utakmica protiv Borussije otkako sam ja trener. Nije sramota ovako izgubiti. Izgubili smo i to je to. Sramota bi bilo nešto mnogo gore - rekao je Pep Guardiola. 

Bayern je vodio golom Roberta Lewandowskog, Borussia je zabila u drugom dijelu preko Aubameyanga. Lewandowski je na kraju završio u bolnici s potresom mozga, nakon jednog sudara s gostujućim golmanom. Nije to bio jedini problem za Guardiolu. Arjen Robben vratio se nakon dugo vremena na teren, ali nije dugo izdržao. Manje od 20 minuta. Obnovio je ozljedu i propustit će polufinale Lige prvaka protiv Barcelone.

Klopp: Kakva luda utakmica!

Borussia je u produžecima ostala bez igrača nakon Kamplovog drugog žutog kartona. Bayern je imao dobre šanse, ali gosti su izborili penale. Prije toga, u regularnom dijelu utakmice, Neuer i gostujući golman Langerak imali su nekoliko nevjerojatnih obrana. 

A onda penali. Lahm i Alonso napravili su gotovo identičnu pogrešku. Poskliznuli su se u ključnom trenutku i promašili. Gundogan i Kehl zabili su za Borussiju, a Götzeu je Langerak obranio penal. Manuel Neuer pucao je četvrti u Bayernu. Pogodio je prečku. Slavlje Borussije moglo je početi.

- Kakva luda utakmica! Bayern je bio puno bolji u prvom dijelu, ali mi smo zaslužili zabiti u drugom i prošli smo - rekao je Jürgen Klopp.

Na društvenim mrežama navijači dortmundske Borussije sprdaju bivše igrače žuto-crnih koji danas igraju u Bayernu, Lewandowskog i Götzea. Popularna je fotografija Lewandowskog u dresu Borussije i pitanje: "Lewa, koliko je Bayern promašio penala?"

REUTERS/PIXSELL

Neki navijači Borussije predlažu rivalima iz Münchena novu opremu. Klizaljke.

Pep i četvrti sudac kao u braku

Pep Guardiola imao je svoj show uz aut-liniju. Teško je primio situaciju u kojoj je Bayern oštećen za penal, kod Schmelzerovog igranja rukom. 

Skakao je španjolski trener, stiskao šaku, režao prema četvrtom sucu. Potom ga je grlio, gotovo da su zaplesali sentiš na Allianz Areni. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića
Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!
BLIŽI SE KRAJ

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!

Plus+ Početkom sljedećeg tjedna Hajduk bi trebao objaviti ime novog sportskog direktora, taj će čovjek imenovati i novog trenera, a tek potom kreće slaganje momčadi za sljedeću sezonu.