Vukas: Nije bajna situacija, ali vjerujem u momčad i u Europu | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 33

Vukas: Nije bajna situacija, ali vjerujem u momčad i u Europu

Vukas: Nije bajna situacija, ali vjerujem u momčad i u Europu
5

Neću pričati o prošlosti, dobio sam novu priliku i čast voditi klub. Nije bajna situacija, ali ne bih je privatio da nemam vjere u sebe, rekao je Hari Vukas na predstavljanju

VIDEO

Predsjednik Hajduka Marin Brbić iskoristio je prigodu predstavljanja novog/starog trenera Harija Vukasa za nekoliko riječi o aktualnoj situaciji.

- Ovih dana, od kad je Goran Vučević odstupio, vlada prava histerija u medijima. Spominju se riječi puput "raspad", "nikad gore"... Čini mi se da smo svi skupa zaboravili 2012. godinu i treninge u markerima, nemogućnost igranja prijateljskih utakmica, molbi u Nyonu za licencu, prijetnje stečajem... Danas smo u rezultatskoj krizi, imamo problema, ali ne kao tada. Podsjetit ću vas da smo na koncu te sezone bili na podjeli četvrtog i petog mjesta, s istim brojem bodova kao Split i da smo Europu izborili kroz Kup - kazao je Brbić i dodao:

- Još uvijek imamo mogućnost ući u Europu, što je prvi i osnovni cilj. Ne bježim od odgovornosti, moj je mandat na raspolaganju, ali za dva su mjeseca izbori za novi nadzorni odbor i novu upravu kluba. Bilo bi apsolutno neodgovorno otići i ostaviti klub bez glave. Stanje je teško, ali ostajemo tu.

Objasnio je Brbić i razloge Vučevićeva odlaska.

- Pritisak na Gorana Vučevića, verbalne prijetnje i uvrede njemu i obitelji apsolutno su nedopustive u civiliziranom svijetu. Prijete i meni i igračima, ali Goran je radio svoj posao odgovorno, a mora otići s pozicije trenera jer se boji. Goran ostaje u klubu, trenutno je na odmoru... Mi moramo stati iza njega i igrača koji su se borili. Bilo je dosta nesretnih okolnosti zbog kojih smo tu gdje jesmo.

Brbiću smetaju i priče o čestim smjenama trenera.

- Tudor je bio 22 mjeseca na klupi i sâm je napustio tri dana prije Rijeke, tu su počeli problemi. Sad se broji koliko smo promijenili trenera, ali smijenjen je samo Poklepović i s tim se i sâm složio. Stvari treba nazvati pravim imenom. Spočitava nam se što smo sjeli za isti stol s HNS-om, a što smo trebali?

Postoje naznake da su neki igrači prijavili ozljede jer se zbog prijetnji ne žele pojaviti na utakmici u Koprivnici.

- To su priče, liječnici će utvrditi tko je ozlijeđen, a tko nije. Imamo još sedam utakmica, imamo priliku ući u Europu i molim sve koji žele dobro ovome klubu da pomognu. Nema razloga da ne vjerujemo u sebe, zato molim navijače, medije, javnost, sve kojima je klub u srcu da daju sve od sebe i pomognu Hariju koji je trener bez vremenskog ograničenja.

Hari Vukas svjestan je situacije.

- Neću pričati o prošlosti, dobio sam novu priliku i čast voditi klub. Nije bajna situacija, ali ne bih je privatio da nemam vjere u sebe, da ne mogu napraviti ono za što sam doveden. Momci su u psihičkom stanju kakvom jesu, ali želimo svi isto – Europu. Vjerujem u sebe, rad, i momčad, i znam da ćemo zajedno doći do cilja - kazao je Vukas i dodao kako u prvom mandatu nije ni razmišljao o dužem ostanku na klupi.

U kadar se vraća kapetan Mario Maloča.

- Popodne je trening, u tijeku dana sastavit ćemo stožer, a Maloča je igrač pod ugovorom i ja želim na raspolaganju sve igrače koji su zdravi i pod ugovorom da sâm sastavim momčad. Sigurno nikome nije lako, ali znamo se dobro. Igrači su poljuljani psihički, ali imaju kvalitetu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 33

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Dinamo kupuje igrača iz Australije?
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Dinamo kupuje igrača iz Australije?

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal
TEŽAK PORAZ

Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal

Nestrpljivo smo iščekivali prvu utakmicu na Euru pa doživjeli bolno prizemljenje. Španjolska nas je razbila 3-0 golovima Morate, Ruiza i Carvajala. Sve smo primili u prvom poluvremenu, a u nastavku je Petković promašio penal