Obavijesti

NOVI Suzuki S-CROSS: Veći, prostraniji i osjetno štedljiviji!

NOVI Suzuki S-CROSS: Veći, prostraniji i osjetno štedljiviji!
5

Suzukijeva uspješnica SX4 nikad niti nije imala pravog konkurenta, a to se nastavlja i s novom generacijom, nazvanom S-CROSS.


Suzukijeva uspješnica SX4 nikad niti nije imala pravog konkurenta, a to se nastavlja i s novom generacijom, nazvanom S-CROSS. Veći, prostraniji, udobniji i osjetno štedljiviji unaprijedio je apsolutno sve vrijednosti ovog iznimno popularnog modela. 

Nekadašnji crossoveri iliti mješanci (između klasa), danas su postali još popularniji i gotovo su ih svi počeli proizvoditi. Naravno, najčešća tvorevina su križanci između putničkih i terenskih automobila, međutim kako su uslijed evolucijsko-zakonskih promjena, pravi predstavnici nekadašnjih terenskih automobila, gotovo potpuno izumrli, njihovi potomci danas su toliko omekšali, da su nekadašnji crossoveri postali pravi predstavnici popularne SUV klase. Zato je novi S-CROSS otišao je korak dalje, i dodatno se približio univerzalnosti i svakodnevnoj upotrebljivosti.

Dakle, novi S-CROSS zadržao je svoje dosadašnje prednosti, poput visoke sjedeće pozicije i svestranog pogona, koji je kod novog modela dodatno unaprijeđen, s 2 dodatne opcije - snow (snijeg) i sport. Nove opcije uopće nisu zanemarive i neprimjetne, jer osim postavki raspodjele momenta na pogonske kotače, odabir pogona utječe i na rad motora --- a to je najlakše vidljivo npr. pri prebacivanju u Sport-ski režim rada, gdje pri konstantnom gasu, automobil samostalno polagano počinje ubrzavati. 

Svakodnevno će vas uveseljavati i činjenica da gotovo ne postoji razlika u potrošnji goriva, između verzija s 2 i 4 pogona. Ipak, u današnje vrijeme skupog pogonskog goriva, najveće veselje donijeti će vam podatak o ukupnoj potrošnji goriva. Dizelska verzija, može se (bez ikakvih napora!) voziti s potrošnjom manjom od 5 litara na 100 km, dok se potrošnja benzinaca u prosjeku kreće oko 1 litru više. Glede sigurnosti, novi SX4 ponosni je vlasnik svih 5 zvjezdica najnovijih i najstrožijih EuroNCAP testiranja, što trenutno predstavlja najviši rezultat po pitanju sigurnosti!

Dimenzionalni rast direktno je utjecao na prostranost, koja se donekle zamjerala kod prethodnog modela, a koja danas kod novog modela SX4 graniči sa monovolumenskim dimenzijama, dok je prtljažni prostor povećan za ogromnih 60% u odnosu na prethodni model. U brojkama povećanje izgleda ovako: sa prosječnih 270 litara na zavidnih 430/440 litara, gdje se potonja brojka odnosi na uspravniji položaj stražnjih sjedala.

Upravljač je promjenljivih prijenosnih omjera, a dizajniran po uzoru na novog Swifta, što zasigurno pridonosi dobrim povratnim informacijama s ceste, te dobrom osjećaju u vožnja. A kad smo već kod Swifta, od uvođenja novog Swifta, Suzuki ne škrtari s opremom, nego je više nego izdašan odnosno izdašniji od bilo koje konkurencije. 7 zračnih jastuka, ESP, ABS, klima, servo, indikator pozicije stupnja u mjenjaču kao i indikator optimalnog stupnja prijenosa u kojem je preporučljiva vožnja,... samo su dio bogate serijske opreme svakog, pa i onog najjeftinijeg modela novog Suzukija SX4

U prilog tvrdnji da novi SX4 pokriva najšire zahtjeve automobilskog tržišta, ide bezbroj činjenica, a ponajviše objedinjavanje prednosti različitih klasa, koje su u novom SX4 skupljene sve na jednom mjestu. Tako novi SX4 ima napredan 4x4 pogon, kojih se ne bi posramili niti bitno skuplji i razvikaniji SUV-ovi, lakoća upravljanja (ne postojanje mase, koja destabilizira vozilo u zavojima) odnosno dobra vozna svojstva ravna su kombi-limuzina boljih voznih osobina, dočim se veličina prtljažnog prostora može mjeriti jedino s karavanskim ili monovolumenskim inačicama. Povišena vozačeva pozicija (kao i svih putnika u automobilu) također se mogu mjeriti sa SUV-ovima ili monovolumenima, jer od njih ne zaostaje niti po pitanju prostranosti.

Koliko su dobar proizvod napravili Suzukijevi inženjeri (njih oko 5.000), možda najbolje potvrđuje njihov trenutni pritisak na management zadužen za Japansko tržište, kojim ih žele primorati da ovaj model uvedu u prodaju i na vrlo zahtjevno i specifično Japansko tržište, jer tamo taj model nije dostupan... a oni si ga žele!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti