Obavijesti

Obilje dobre zabave u Splitu - 'najlipšem gradu na svitu'

Obilje  dobre zabave u Splitu - 'najlipšem gradu na svitu'
10

Split poziva na novogodišnje slavlje uz odličnu glazbu i gastro ponudu, a blagdansko ozračje trajat će do 9. siječnja. Sve zainteresirane čeka niz događanja prilagođenih svim uzrastima.

Tijekom adventa cijeli Split živi u blagdanskom ozračju, a gradski trgovi se pretvaraju u veličanstvene pozornice. U "najlipšem gradu na svitu" od 1.12. pa sve do 9.1. sve zainteresirane čeka niz događanja prilagođenih svim uzrastima. Početak „Adventa u Splitu“ krenuo je paljenjem prve adventske svijeće, a luda zabava nastavlja se na Rivi i kultnim gradskim trgovima - Pjaci, Prokurativama i Voćnom trgu. Posjetitelje očekuje pregršt iznenađenja s naglaskom na odličnu glazbu, blagdansku kuhinju i raznovrsne prigodne suvenire, nakit i ukrase.

Započele su pripreme i za tradicionalnu izložbu božićnih jaslica. Izlagači iz cijelog svijeta u ovo vrijeme posjećuju Split kako bi predstavili svoja remek-djela izrađena u najrazličitijim tehnikama. Mali i veliki umjetnici pokazat će svoje umijeće od 13. prosinca do 6. siječnja u Staroj gradskoj vijećnici na Pjaci, a njihove jaslice brojne posjetitelje nadahnjuju da izrade vlastite te ukrase dom tijekom blagdana. Zabava u Splitu kulminira dočekom Nove godine. Nastupit će dobitnica Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu, Sara Renar, a slijedi jedan od najboljih hip- hop bendova na ovim prostorima, The Beet Fleet (TBF). Za odličnu atmosferu do sitnih jutarnjih sati zadužen je Psihomodo Pop i DJ Pero Fullhouse. U programu HNK Split posebno se ističe tradicionalni božićni i novogodišnji koncert, a želite li se zabaviti na ledu, na raspolaganju je veliko klizalište Spaladium arene od 800 četvornih metara. Pripremite se na vrhunski show grupe Lucky Lookers te klizačku dječju predstavu "Šuma Striborova", a svakodnevno vas očekuju razne animacije na ledu od škole klizanja do škole hokeja. Svake godine Gastro Advent privlači sve više posjetitelja, a ove je godine naglasak na bademima i belgijskoj kuhinji.

Badem pruža izvrsnu mogućnost u ostvarivanju kulinarskih kreacija. Koristi se u slanim i slatkim jelima, ali i kao dodatak finim zdravim napicima. Mnogi smatraju da badem spada u skupinu orašastih plodova, a ustvari je blizak rođak marelici, šljivi, višnji - objasnila je nutricionistica Olja Martinić. Najviše zanimanja privukle su učenice Turističko-ugostiteljske škole iz Splita koje su izradile jestive jaslice  od krokanta i marcipana, a brojna iznenađenja očekuju nas i narednih tjedana.

Kako biste što povoljnije posjetili grad pod Marjanom u ponudi su adventski paketi splitskih hotela, a za jednostavan put do Splita iskoristite jednu od pogodnosti hrvatskih prijevoznika. Croatia airlines nudi posebnu akciju "Udvoje unutar Hrvatske" – dvije povratne karte za domaće letove već od 999 kn. HŽ Putnički prijevoz daruje čak 50% popusta za povratna putovanja.   

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"