Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Kako povoljno pripremiti ukusnu večeru za prijatelje?

Kako povoljno pripremiti ukusnu večeru za prijatelje?
1

Prijatelji i hrana su idealan spoj za dobru zabavu i nezaboravne trenutke. Ključna riječ je budžet i povoljno - saznajte na koje načine povoljno pripremiti ukusnu večeru

VIDEO


S obzirom na to da smo društvena bića, potreba za druženjem s drugim ljudima nam je nešto što je usađeno i što nas često ispunjava. Prijatelji su neodvojivi dio našeg života i želimo s njima provesti mnoge nezaboravne trenutke. Za određenja druženja potreban nam je i – novac. Mnogi mladi teško dolaze do posla i ne mogu posegnuti za novčanikom kad god požele. Svaka kuna je postala važna. Činjenica je da smo postali robovi višesatnih ispijanja kava za koju izdvajamo sedam do deset kuna svakog dana, ali ako želimo napraviti nešto posebno poput večere onda je potrebno izdvojiti nešto više novca. 

Večere su idealne za dobru zabavu, ali i za otvaranje apetita. Kako bi organizirali kvalitetno druženje, nije vam potrebno pretjerano puno novca kako bi pripremili slatke zalogajčiće i uveselili svoje nadraže prijatelje. U nastavku pročitajte recepte koje će zasigurno svatko voljeti, a istovremeno su lagani za pripremu. 

Bruschette s maslinama

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Slavno talijansko predjelo steklo je mnoštvo obožavatelja prvenstveno zbog svoje jednostavnosti. Bruschetta postaje privlačna zbog toga što možete iskoristiti stari kruh i od njega napraviti ukusno jelo. Iako izvorna bruschetta treba sadržavati češnjak, maslinovo ulje, sol i papar, ovaj put smo pripremili za vas nešto drukčiju varijantu. 

Za ovaj recept potrebni su vam ploške kruha, maslinovo ulje, rajčica, bosiljak, marinirane crne masline i papar. S obzirom na to da većina nas kod kuće ima začine i stari kruh, vjerojatno ćete trebati kupiti masline i rajčicu. To je minimalni trošak jer za te sastojke ćete morati izdvojiti najviše tridesetak kuna. Detaljni recept o pripravi donosi vam portal Gastro.hr

Nadjeveni krumpir 

Krumpiri su jedni od vjerojatno najkorisnijih namirnica zbog svoje povoljne cijene. Postoji bezbroj načina na koje ih se može pripraviti. Donosimo vam jedan od mnoštva zanimljivih recepata, u kombinaciji s gljivama. 

Za ovaj recept potrebni su vam osam komada krumpira podjednake veličine, 20dkg šampinjona ili vrganja, jedna glavica luka, 10 dkg sira (trapista, edamera i sl.), peršin, češnjak, sol, papar te bešamel umak. Najviše novca ćete morati izdvojiti za gljive i sir, a ostatak namirnica možete pronaći i kod kuće. Šampinjone možete pronaći po cijeni od desetak kuna, sir gaudu već od pet kuna za deset dekagrama, a ako nemate krumpire cijene im se kreću od tri do šest kuna za kilogram dok je mladi krumpir deset do petnaest kuna po kilogramu. Kako pripraviti ovaj recept, saznajte na portalu Zdrava Krava.

Pjena od čokolade 

Ako pripremite nešto čokoladno onda znate da ne možete pogriješiti jer je to vjerojatno namirnica koju ljudi najviše preferiraju. I oni koji nisu ljubiteljski slatkih okusa ponekad daju sebi oduška i nagrade se čokoladnim užitkom. S čokoladom vaša večera neće nikako proći neuspješno. 

Donosimo vam recept pjenu od čokolade koju ćete s lakoćom napraviti i nema pečenja ni duge pripreme. Jednostavnost ovog jela pruža priliku i onima koji nisu ljubitelji kuhanja da naprave nešto fino što će oduševiti vaše prijatelje. Trebaju vam sljedeći sastojci: 20dkg čokolade za kuhanje, tri jaja, 1 dl slatkog vrhnja te jedna žličica vinjaka. Kako spojiti sastojke, saznajte ovdje. Za ovaj slatki desert nećete puno potrošiti. Čokolada za kuhanje je oko sedam kuna, jaja možete pronaći po cijeni od deset kuna pa naviše dok ćete vrhnje za kuhanje pronaći po cijeni od sedam kuna. 

Za savjet smo pitali Ivana B., splitskog kuhara s dugogodišnjim iskustvom u ugostiteljstvu koji nam je predložio jednostavan riblji recept. "Jelo se zove srdele u sauru i za samo dvadesetak kuna imate ukusno jelo. Kupite kilogram srdela koja je kao što znamo jeftina, a ukusna riba te filete odvojite od kosti. Lagano ih pobrašnjene popržite u ulju te izvadite. Dodate sitno isjeckane masline, kapare (po želji) i cherry rajčice koje zalijevate bijelim vinom. Srdele možete vratiti još dvije minute u umak i poslužiti uz tjesteninu".

Uvijek možete i posegnuti za metodom da nešto pripremite u skladu s onim što pronađete u svojoj kuhinji. Pratite i naš alat Najpovoljnija kupnja gdje iz tjedna u tjedna donosimo tjedne akcije trgovačkih centara. Pronađite namirnice od kojih možete spraviti jela po svome ukusu, ali i vaših prijatelja. Vi najbolje znate što se kome sviđa i tko što voli. Stoga, obucite pregaču, naoružajte se strpljenjem i pozovite svoje prijatelje na finu večeru i ugodno druženje. 

Zapamtite da naposljetku nije toliko važna hrana koliko samo druženje i prijateljski odnosi. Ako vam nešto ne ispadne onako kako ste očekivali, nemojte se brinuti jer ipak hrana je usputna stanica do novih prijateljstava i poznanstava. 

Pročitajte još: 

Vodič za vrtlare početnike

    
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Evo kako usamljenost utječe na tijelo i psihu - nije bezazleno
JESTE LI USAMLJENI?

Evo kako usamljenost utječe na tijelo i psihu - nije bezazleno

Istraživanja pokazuju da, ako se netko osjeća usamljeno, njegovi bliski prijatelji i obitelj imaju 52 posto veću šansu da se i onu počnu osjećati usamljeno