Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

5 povoljnih dodataka za vaš fotoaparat koje morate imati

5 povoljnih dodataka za vaš  fotoaparat koje morate imati
1

Zašto se kaže kako je kupnja DSLR fotoaparata samo prvi korak u početku bavljenja fotografijom, bilo profesionalnog ili amaterskog?

VIDEO

Prilikom kupnje DSLR fotoaparata, potrebno je u obzir uzeti i činjenicu kako sam fotoaparat nije jedini izdatak. Naime, u obzir se mora uzeti i dodatna oprema koja, najblaže rečeno, nije jeftina. No, ipak vam donosimo nekoliko prijedloga koji nisu (pretjerano) skupi, a mogu vam itekako koristiti. 

Torba za fotoaparat

Prva stvar na našem popisu je možda i najočitija. No, kako iskustvo pokazuje, mnogo početnika jednostavno preskače ovaj korak te jednostavno nosi svoj DSLR u ruci, torbi i sl. Razmislite što vam je sve potrebno te što ćete fotografirati. Dodatne baterije, memorijske kartice, filteri, dodatne leće? Torba koju ćete nabaviti mora moći sve to ponijeti kako bi u svakom trenutku imali to na raspolaganju. Kod kupovine torbe pazite na debljinu zaštitnog spužvastog sloja te mogućnost zaštite torbe od vremenskih utjecaja. 

Dodatne baterije

Kao što smo spomenuli u prvom savjetu - ovo je jedna od najlogičnijih investicija. Prije ili kasnije naći ćete se u situaciji kada će vam trebati dodatne energije, a nećete moći napuniti bateriju koju trenutačno koristite. Zašto bi se na svojem odmoru, obiteljskom okupljanju, izletu ili snimanju brinuli oko trajanja baterije? Osim ponude baterija originalnih proizvođača kao što su Nikon, Canon, Sony i dr., dobra je vijest kako se u ponudi mogu naći i baterije nepoznatih proizvođača koje često nisu nimalo lošije od baterija velikih proizvođača. 

50mm objektiv

Ovo je jedan od najpopularnijih objektiva, ako ne zbog mogućnosti primjene onda svakako zbog cijene. Zašto koristiti 50mm leće? S njima možete dobiti one sanjive i mutne pozadine, kvalitetne portrete, fotografije hrane, fotografiranje pri slabom osvjetljenju. Brza, lagana i jeftina leća.

UV filter

Tehnički gledano, UV filtri koriste se upravo za - filtriranje ultraljubičastog svjetla. No većina fotografa koristi UV filtere i zbog praktičnih razloga. Koristeći ove filtere možete jednostavno zaštititi svoje leće. UV filter stavlja se na vrh objektiva kako bi ga zaštitio od vanjskih utjecaja, prašine, prljavštine i ogrebotina. Ovisno o kvaliteti, cijena im varira, no što je skuplji vaš objektiv to bi trebali ulagati u skuplje filtere.

Stativ

Stativi su ključni za oštre slike, kvalitetne autoportrete, duge ekspozicije i snimanje pri slabom osvjetljenju. Postoji, međutim, toliko vrsta stativa te se čini teško izabrati nešto za početak. Kao početnik tražite lagani, karbonski stativ s mogućnošću povećanja visine te mogućnošću rotiranja. Razmislite za što vam je sve stativ i potreban (video, foto, video+foto) te na temelju toga donesite odluku o modelu stativa.

Više o fotografiji možete saznati u rubrici Foto kutak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti

Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni
Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin