Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 7

Devet stvari u kojima je mama uvijek bila u pravu

Devet stvari u kojima je mama uvijek bila u pravu
1

Majčini savjeti o uspravnom sjedenju, prihvaćanju komplimenata, čuvanju zdravlja ili zahvaljivanju su jednostavni ali vrlo važni za karijeru i privatni život

VIDEO

LJUBAZNOST POBJEĐUJE NEPRISTOJNOST
Ljubaznost će nepristojnog i neugodnog čovjeka više će pogoditi od “uzvraćanja istom mjerom”. Iako nije lako uvijek tako postupiti, sigurno ćete se osjećati bolje.

NIKAD NEĆEŠ ZNATI AKO NE POKUŠAŠ
Sistem pokušaja i pogreški uči nas svemu u životu, a majke su naše najveće navijačice. Uvijek nas potiču na korak više, riskiranje i istraživanje jer znaju da ćemo samo tako naučiti.

NE ZABORAVI REĆI "HVALA"
Ne zaboravi se zahvaliti jedna je od čestih majčinin lekcija. Zahvala je vrlo moćan alat koji prije svega odražava pristojnost, a rezultira kvalitetnim odnosima s ljudima.

UVIJEK BUDI ONO ŠTO JESI
Proces otkrivanja svoje osobnosti je doživotan, a mama ga od početka ohrabruje. Važno je znati da vas netko obožava zato što ste takvi kakvi jeste i da imate prekrasan karakter koji ne treba skrivati.

DAJ SVE OD SEBE U SVEMU ŠTO RADIŠ
Možeš ti bolje, čest je majčin podsjetnik da ništa ne radimo olako već s potpunom predanošću. Zbog toga učite više, poboljšavate se i postajete radnik za kojeg svi znaju da je odličan i predan poslu.

PRIHVAĆAJ KOMPLIMENTE S LJUBAZNOŠĆU
Iako nije lako naučiti zahvalno prihvatiti kompliment, ujedno je i vrlo važno. Jednostavno “hvala” čini čuda za samopouzdanje, kao i za vaš bonton. Mama je i tu bila u pravu i vjerojatno ćete i vi svoju djecu tako učiti.

SJEDI USPRAVNO
Majčine riječi “ispravi se” i “sjedi uspravno” od malena su svima zvučale blesavo. No u odrasloj dobi postale su itekako bitne. Način na koji se držite važan je za sve kontakte, a ponajviše za zdravlje.

NE ODUSTAJ!
Sjetite se koliko ste puta htjeli odustati od matematičkih zadataka ili treninga rukometa, ali majka vam nije dala. Pogledate li unazad, uviđate da vam je drago što ste ustrajali jer ste puno naučili.

ČUVAJ ZDRAVLJE!
Majke često upozoravaju na tinejdžerske zamke: nemoj pušiti cigarete, nemoj se drogirati niti piti alkohol. Ako ste se pridržavali toga, danas ste majci sigurno zahvalni.



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...
Pet tjedana prije Eura Perišić još ne ide punom snagom! A Hajduk na njemu može zaraditi
HOĆE LI BITI SPREMAN?

Pet tjedana prije Eura Perišić još ne ide punom snagom! A Hajduk na njemu može zaraditi

Plus+ Zdrav je, više ne mora na kontrole, ali upitna je njegova forma. Hajduk ga priprema za Euro i pozicijom na koju ga trener Ivanković stavlja