Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 5

Odaberite prave izvanškolske aktivnosti za vaše dijete

Odaberite prave izvanškolske aktivnosti za vaše dijete
1

S početkom nove školske godine odlična je ideja postaviti djetetu pitanje kojim se izvannastavnim školskim aktivnostima želi baviti. Saznajte više u nastavku

VIDEO

Početak školske godine može biti poprilično stresan za vašu djecu jer s njom dolaze obveze koje su većini školaraca mrske te ih zato znaju teško podnositi, no pitanje je kako im vi možete olakšati mjesece koji slijede. Izvanškolske aktivnosti su sigurno jedan od najboljih načina da dijete barem na kratko zaboravi na obveze. Kako bi služila svojoj svrsi, izvanškolska aktivnost mora djetetu biti zabavna te je ono samo mora odabrati, a vi mu možete pomoći tako da predložite aktivnosti. Potaknite dijete da razmisli kojom sportskom izvanškolskom aktivnošću bi se htjelo baviti jer one ne samo da oblikuju njegov karakter, već razvijaju i zdrave radne navike te potiču ga da bude odgovorno. Bavljenje sportom izgrađuje se samopouzdanje te se rješava stresa nakupljenog zbog školskih obveza. Početak rujna je uobičajeno vrijeme kada sportske škole počinju upisivati djecu po grupama, a mi vam donosimo neke ideje u koje grupe biste mogli uključiti svog školarca.

Tenis

Ako ono pokazuje interes za igre s loptama možete ga upisati na treninge tenisa. Ta aktivnost razvija brzinu i izdržljivost. Također, dijete se uči koncentrirati jer lopticu treba stalno držati na oku. Cijene se kreću od 320 do 625 kuna, ovisno o tome koliko sati tjedno vam dijete želi trenirati, u kojoj dvorani te o godišnjem dobu, zimi su cijene nešto veće. 

U Zagrebu ga možete upisati u tenisku školu koju održava klub Tennis team Cerezin. Oni održavaju jednogodišnju školu za djecu od 7 do 12 godina te mini tenis za predškolsku djecu od 4 do 7 godina. Tijekom rujna svaki polaznik u grupi će dobiti 2 treninga besplatno kako bi vidjeli sviđa li im se sport, a ako nastave trenirati dobivaju reket i majicu. Treninzi se održavaju u teniskom centru Maksimir na Ravnicama te u klubu Top ten u Prečkom.  Team SkiBoo također provodi školu tenisa, za djecu od 4 do 10 godina na lokaciji sportsko-rekreacijskog centra Trnje na Krugama. Dijete možete prijaviti preko interneta na službenoj stranici, a iznos cijene je 350 kuna, ali za jesenski termin nude popust pa ćete platiti 199 kuna.

Živite u Splitu? Više informacija možete pronaći ovdje.

Taekwondo

Mislite da vam dijete ima viška energije? Probajte ga upisati u školu taekwondoa. Taj sport zahtijeva brzinu i snagu koja se razvija treniranjem, ali i brzinu logičkog razmišljanja tijekom borbi. No, to ne znači da se ono mora boriti. Nemojte se bojati da se radi o naslilnom sportu jer to nije slučaj. Početnici uče tehniku blokova, udaraca i stavova, te je borba posljednji stupanj koji vaše dijete može i ne mora raditi, odnosno ovisno o tome ako se osjeća spremnim. 

U Zagrebu Klub Kondor nudi prva 2 treninga besplatna za sve nove članove kako bi dijete samo vidilo sviđa li mu se taj sport. 250 kuna je cijena za članarinu jednog djeteta, a ako upisujete dvoje platit ćete 370 kuna za 3 treninga tjedno. Vaše dijete će se naučiti koncentrirati, ali će se znati i obraniti u svakodnevnom životu od nasilnika.

Popis klubova u ostatku Hrvatske možete pronaći ovdje, klikom na link "Taekwondo klubovi".

Gimnastika

Gimnastika za djecu je zahtjevan sport koji zahtjeva visoku razinu snage, pokretljivosti i izdržljivosti. Ona razvija njihovu koordinaciju u prostoru. Zagrebački Klub Sokol nudi 2 puta tjedno treniranje po cijeni od 250 kuna, ako upisujete i drugo dijete za njega ćete platiti 150 kuna. Za informacije o rasporedu i grupama posjetite službenu stranicu kluba.

među ostalima gimnastiku možete trenirati u šibenskom klubu "Dišpet", a više informacija možete dobiti ovdje. Za treniranje gimnastike u Rijeci, posjetite stranice gimnastičarskog kluba "Rijeka" i saznajte više.

 Sinkronizirano plivanje

Sposobnost dužeg zadržavanja daha je preduvjet ako dijete želite upisati na sinkronizirano plivanje. To možete učiniti na bazenu Utrine u Zagrebu od 3.9. prijepodne u 8 i poslijepodne u 17 sati od ponedjeljka do petka, a više informacija pronađite na stranici  http://www.zsk.hr/. Baveći se ovim sportom djeca dolaze u vrhunsku kondiciju te istovremeno uče plesati, plivati, gimnastiku i balet, a sve to za 250 kuna mjesečno.

Sinkronizirani ples može se trenirati i u riječkom klubu Primorje Aqua Maris, a više saznajte na službenim stranicama

Ples

Ples je još jedna aktivnost koja bi mogla zanimati vaše dijete. Zagrebačka plesna škola Spin nudi akcijsku ponudu za srednjoškolce da plaćaju 170 kuna trening od 90 minuta na tjedan umjesto uobičajenih 250, dok je cijena za osnovnoškolce 100 kuna. Treninzi počinju u rujnu, a za više informacija kliknite na http://www.ps-spin.hr/

Zadarski plesni klub Samba također upisuje nove članove i članice, a više saznajte ovdje.

Interaktivni ples

Ako dijete ipak odbija tradicionalne sportske aktivnosti te ga ne uspjevate maknuti od kompjutera, svakako mu predložite interaktivni ples. To je vrsta plesa koji se izvodi pomoću računalnog sustava iDANCE Multiplayer, a nudi ga klub Mrak korak. Igrači pomiču stopala prema simbolima koji su ispisani na ekranu. Takva vrsta plesa nudi vrhunsku zabavu vašem djetetu, a ujedno razvija osjećaj ravnoteže i ritma te ima pozitivan učinak na memoriju i koncentraciju. Dijete može dolaziti na treninge 1 tjedno po 60 minuta za što ćete morati izdvojiti 150 kuna, za 2 treninga tjedno 250 kuna, a 3 treninga će vas koštati 350 kuna. Više o klubu pogledajte na http://www.mrak-korak.hr/

 Izbor je na vama

Sve ove sportske aktivnosti pružaju vašem djetetu da se razvije u zdravu odraslu osobu koja će zavoljeti sport i nastaviti se baviti njime. Dijete se na taj način socijalizira sa svojim vršnjacima, a usput stječe kondiciju jer ne sjedi doma pred kompjuterom. Bitno je da ono samo odabere što ga zanima te da se trudi postići dobre rezultate, što će mu u konačnici donesti samopouzdanje. Također, kroz te aktivnosti dijete se može naučiti nositi s neuspjehom i porazom koji su sastavni dio sporta. Izvanškolske aktivnosti mogu utjecati na razvijanje skrivenog talenta vašeg djeteta koji može bitno utjecati na njegov daljnji život. Naravno, uvijek treba paziti da dnevni raspored ne bude prenatrpan te imajte na umu da zdravlje nema cijenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode