Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 12

Kada ipak treba kupiti skuplje i brendirane proizvode?

Kada ipak treba kupiti skuplje i brendirane proizvode?
1

Ponekad se isplati platiti neki proizvod skuplje uzmete li u obzir njegovu kvalitetu i dogotrajnost. Doznajte na kojim prozvodima nikako ne biste trebali štedjeti

VIDEO

U ovim trenutno gospodarski i financijski teškim vremenima kada svatko prilikom kupnje broji svaku kunu koju će potrošiti, dobro je znati da postoje i jeftiniji proizvodi koji su jednako dobri kao i popularni brendirani. Ipak, kao što je važno znati štedjeti novac, jednako tako je važno i mudro ga potrošiti. To znači kupovati proizvode koje služe svojoj namjeni, traju dugo te su provjereno sigurni i pouzdani.

Ipak, staru poslovicu ''kupuj jeftino, kupuj dvaput'' ne biste možda trebali uvijek poslušati. Kupovanje jeftinijih proizvoda nepoznatih brendova ili brendova koji su se tek pojavili na tržištu moglo bi ugroziti vaš budžet ukoliko se prije kupnje ne raspitate o njihovoj kvaliteti i učinku. Donosimo vam popis proizvoda kod kojih biste uvijek trebali dobro poznate brendove i kvalitetu postaviti ispred silnih jeftinih brendova koje nude trgovine.

Kozmetika

Vaša koža, kosa, nokti, zubi te tijelo zaslužuju najbolju njegu bez obzira na iznos. Sljedeći put kada  uđete u trgovinu u potrazi za sapunom, šamponom, mlijekom za tijeko, uljem ili balzamom, obratite  pažnju na brendove koje kupujete. Razmislite isplati li se kupiti jeftiniji proizvod i riskirati svrbež ili osip samo kako biste uštedjeli nekoliko novčića. Možda mislite da pojedine drogerije imaju viske cijene proizvoda, ali imajte na umu kako one često nude razne akcije i popuste na veliki dio asprtimana te kako proizvodi koje one nude imaju bolji i kvalitetniji učinak od jeftine kozmetike.

Električni uređaji

Ako želite kupiti televizor velikog ekrana ili novi laptop za koje vjerujete da će potrajati nekoliko godina, najbolje je provjeriti cijene u nekoliko specijaliziranih trgovina. Pritom imajte na umu kvalitetu proizvoda kojeg tražite, a koji odgovara vašem budžetu. Cijene raznih brendova su različite pa obratite pozornost na model, veličinu i jačinu uređaja koje trebate. Slušalice za uši, fotoaparat i radio uređaj ne moraju biti biti brzo potrošna roba ako na pravom mjestu nađete one koji vam trebaju i za njih platite nešto više novaca. Ista stvar se odnosi i na baterije. Od razne široke ponude, savjetujemo kupiti skuplje jer one uvijek duže traju te nećete riskirati da vam zbog njih uređaj prestane raditi u trenutku kada vam je najpotrebniji. 

Obuća

Ukoliko doista cijenite svoje zdravlje, obuća nije nešto što biste trebali odbaciti sa strane. Ako planinarite, za to vam trebaju kvalitetne cipele. Ako trčite, izdvojite poveću svotu na profesionalne trkačke tenisice. Možda jesu skuplje, ali u pitanju je vaše zdravlje. Isto vrijedi i za radne cipele. Radije platite više za kvalitetne cipele sa željeznom kapicom koja će čuvati vaše prste te čvrstom potplatom koja štiti stopala. Umjesto da kupite petero pari nekvalitetne obuće koja će se vrlo brzo raspasti, radije priuštite jedne skuplje, ali kvalitetne. Kada uzmete u obzir prosječnu cijenu obuće, možete kupiti vrlo kvalitetan par za cijenu nižu od 400 kuna. Naravno, cipele su jedan od čestih proizvoda koji ponekad drže svoju visoku cijenu ne samo zbog kvalitetnih materijala od kojih su napravljene, već i zbog imena dizajnera i brenda tako da i na to morate obratiti pažnju. Gdje i kako povoljno kupiti kvalitetnu zimsku obuću, pročitajte ovdje.

Alat

Postoji razlog zašto zidari, električari, vodoinstalateri i radnici sličnih zanimanja imaju brendirane alate. Čekići, kliješta, čavli i drugi proizvodi napravljeni su od vrlo kvalitetnih materijala zbog čega im je ujedno i vijek trajanja duži. Naravno, možete i po povoljnijim cijenama pronaći razne alate kojima ćete također postići dobre rezultate, ali dugotrajnost i postojanost će ipak biti upitne. U želji da prođu jeftinije, mnogi će radije kupiti alat iz trgovina mješovitom robom, umjesto da posjete specijalizirane trgovine. Na taj način bacaju svoj novac uzalud jer, kada je o alatu riječ, savjetujemo da kupite proizvode najboljih brendova koje si možete priuštiti. Pogledajte kakve alate koriste radnici, pitajte ih gdje su kupili te nabavite iste. Možda će vas koštati više nego što biste inače odvojili, ali dugoročno se isplati.

Madrac

Budući da svatko od nas provede čak trećinu života u krevetu, najvažnije je da madrac na kojemu spavamo onda bude udoban. Madrac s dobrom podnicom može činiti čuda za vaša leđa. Ako se na njemu dobro naspavate, tijekom čitavog dana ćete bolje funkcionirati što će se znatno odraziti i na vašu produktivnost.

Kuhinjski pribor

Kuhinjski pribor se treba sastojati od alata na koje se možete osloniti. Bolje je kupite jedan kvalitetan kuhinjski nož nego deset njih samo zato što su bili na sniženju u trgovini. Jeftin nož je lako prepoznati jer osim što ima slabu ravnotežu, obično je jako lagan, oštrica je loša i neprestano je treba oštriti pa samim time priskirate i da se prije porežete. S druge strane, s kvalitetnim nožem je zadovoljstvo raditi. Raspitajte se za cijene i količinu kvalitetnog kuhinjskog pribora prije nego što se zaputite u kupovinu. 

Oprema za vježbanje

Ako imate jeftin reket, nećete se dobro zabaviti prilikom igre jer je s lošim puno teže igrati. Jednako tako nećete osjetiti dobrobit kvalitetnih roli ili bicikla već ćete morati uložiti malo više kako bi vaše vježbanje polučilo uspjehom. Ako planirate planinariti tijekom zime, nemojte se pouzdati u vreću za spavanje koju ste kupili u nekom supermarketu jer je bila na akciji. Možda izgledom podsjeća na neku skuplju i brendiranu, ali kada temnperatura padne znatno ćete osjetiti koja bolje zadržava toplinu. Šator također mora biti kvalitetan, bez obzira koje je veličine. Kako pametno uložiti novac u kvalitetnu kampersku opremu, možete pročitati ovdjeNemojte povjeriti svoj život jeftinim i upitnim brendovima, već kupite proizvode kvalitetnih brendova koje si možete priuštiti.

Svi pribjegavamo uštedi na svakom koraku ukoliko se za to pruži prilika. Ipak, za neke proizvode nužno je izdvojiti veće količine novca, posebice ako su u pitanju zdravlje i higijena. Brendirani proizvod ne znači nužno i kvalitetu stoga svakako provjerite naljepnice proizvoda na kojima mora pisati njegov sastav i zemlja podrijetla. Ukoliko sumnjate u kvalitetu proizvoda, radije kupite neki drugi, makar to značilo i izdvajanje većeg budžeta od planiranog.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...