Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Kako se osigurati u slučaju dobivanja otkaza?

Kako se osigurati u slučaju dobivanja otkaza?
1

Svjedoci smo brojnih otkaza te su neke osiguravajuće kuće ponudile opciju – osiguranja u slučaju otkaza. Saznajte kako to učiniti.

VIDEO

Ako ste se ikada zapitali postoji li način da se, barem malo, osigurate u slučaju otkaza Pametna kuna vam donosi neke od načina na koji to možete ostvariti na hrvatskom tržištu. Allianz tako svim postojećim i novim osiguranicima nudi uslugu osiguranja u kojoj se možete osigurati od otkaza radnog odnosa koje se ugovara uz obvezno osiguranje od automobilske odgovornosti. Ovo pokriće je način da se dijelom zaštitite od posljedica i rizika plaćanja premije prenesene na osiguratelja. Ovo zapravo znači da ako vi, osiguranik, dobijete otkaz od strane poslodavca tijekom trajanja AO police, a prethodno ste bili zaposleni na neodređeno vrijeme, Allianz će vam nadoknaditi iznos ugovorene premije AO s porezom od 15 posto. Novo pokriće mogu ugovoriti svi postojeći i novi klijenti tj. fizičke osobe prilikom obnavljanja, odnosno ugovaranja police obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti za osobni automobil.  

"Od lansiranja ovog proizvoda prošlo je tek desetak dana, ali rezultati prodaje su dobri, što znači da klijenti prepoznaju ovu posebnu ponudu", izjavila je Sonja Miočić, direktorica Korporativnih komunikacija u Allianz Zagreb d.d. 

Zanimljivo je i da osiguranje od otkaza radnog odnosa, mogu ugovoriti i obrtnici, a osigurani slučaj smatra se odjava obrta. Pokriće ne pokriva slučajeve sporazumnog prekida radnog odnosa ili jednostranog otkaza od strane osiguranika. Osiguranje vlasnika odnosno korisnika motornog vozila od odgovornosti za štete trećim osobama, odnosno osiguranje od automobilske odgovornosti, obvezno je za sve vlasnike ili korisnike vozila, kako je propisano Zakonom o obveznim osiguranjima u prometu. U Allianzu se uz osnovno AO osiguranje može još ugovoriti i dopunsko osiguranje od posljedica nesretnog slučaja vozača i putnika za vrijeme vožnje, osiguranje djelomičnog kaska, osiguranje zaštitnim pismom (Euro+) te osiguranje AO XL. Novo dopunsko pokriće za osiguranje od otkaza može se ugovoriti kod zastupnika Allianza, a uskoro će biti dostupno i online, putem Allianzovog web shopa. 

I Croatia osiguranje uvela osiguranje kredita za slučaj otkaza, bolesti ili smrti

Kada spominjemo osiguranje i otkaz radnog odnosa moramo spomenuti kako je prošle godine i Croatia Osiguranje ponudila korisnu opciju osiguranja kredita u slučaju otkaza, bolesti ili smrti. Maksimalan iznos kredita 26 tisuća eura, a rok otplate sedam godina. Za prosječan kredit od deset tisuća eura i rok otplate od sedam godina, mjesečna premija iznosi oko devet eura, odnosno 60 kuna mjesečno. U slučaju smrti kao posljedice nesretnog slučaja ili bolesti osiguravatelj pokriva puni iznos nedospjele glavnice. Kod privremene potpune nesposobnosti za rad, pokriveno je do 12 mjesečnih anuiteta kredita za svaki pojedinačni slučaj bolovanja, a može se koristiti najviše dva puta tijekom otplate kredita.

Kod nemogućnosti plaćanja kredita zbog otkaza, osiguranje pokriva šest mjesečnih rata kredita, a moguće ga je aktivirati najviše tri puta u roku trajanja osiguranja. Također postoji i opcija za kupce automobila u Porsche Mobilitiju kada osiguranje vrijedi tijekom 7-godišnje otplate kredita do maksimalnog iznosa od 25 tisuća eura. Osiguranje pokriva šest mjesečnih rata u slučaju nezaposlenosti i bolovanja. 

Kao što vidimo iz navedenog, opcija ima više - što nesumnjivo ide u korist potencijalnih korisnika koji na ovaj način mogu osigurati sigurnost sebe i svojih obitelji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana
Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom