Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

"Ovaj natječaj je odlična prilika za svaku novu poduzetnicu!"

"Ovaj natječaj je odlična prilika za svaku novu poduzetnicu!"
3

U sklopu projekta "Od nezaposlene do zaposlene" predstavljamo članove žirija. Razgovarali smo s Ivanom Jozićem, product managerom Poslovnog dnevnika

VIDEO

Pozivamo vas da pratite natječaj i projekt "Od nezaposlene do zaposlene". Saznajte kako ovaj projekt može pomoći  vašim šansama za samozapošljavanje, što možete naučiti i tko će biti u žiriju koji će odlučivati o tri kandidatkinje koje će imati priliku kroz niz edukacija dobiti odlične temelje i kontakte potrebne za pokretanje vlastitog posla. O tome, ali i drugim temama razgovarali smo s Ivanom Jozićem, product managerom internet izdanja Poslovnog dnevnika i Večernjeg lista. Radni vijek započeo je u Kaliforniji, a zadnjih pet godina razvija online projekte i proizvode. Kao gost predavač na fakultetima i poslovnim školama, studentima priča o važnosti online marketinga, project managementa i ostalim kako sam kaže "životnim bitnostima".

Tvoje mišljenje i očekivanja vezana uz natječaju "Od nezaposlene do zaposlene"? Koliko je ovaj natječaj dobra prilika za smanjenje broja nezaposlenih žena?

Nezaposlenost je najozbiljniji nacionalni problem za kojim se vuče hrpa negativnih "eksternalija". Zato sam čekao s odgovorom na ovo pitanje dok nisam pročitao većinu prijavljenih projekta. Sada sigurno mogu reći; Veliki broj prijavljenih projekata su detaljno i stručno razrađeni, tako da će odabranim poduzetnicama natječaj biti odlična prilika za preskakanje te prve, možda i najteže stepenice: od dobre ideje do uspješnog biznisa.

Iz tvojeg poslovnog iskustva kakva je pozicija žena upravo u tom,  poslovnom kontekstu i okruženju u Hrvatskoj? Poboljšava li se stanje, mijenjaju li se stvari nabolje?

Moje iskustvo možda nije klasično. Od početka karijere imam uspješne žene kao nadređene osobe, od njih sam učio i sigurno su utjecale na moj profesionalni razvoj. Osim toga, majka mi je vrhunski manager, dakle moje iskustvo mi kaže; žene mogu jednako, ako ne i bolje, odrađivati svaki posao. E sad, što te žene, majke, kraljice, direktorice govore među sobom, na kavama, neka im ostane kao ženska solidarnost. Možda im nekad u muškom svijetu i nije lako, ali pokušajmo ovim projektom promijeniti takvu percepciju.

Što bi bio tvoj savjet svakome tko se odluči na ulazak u svijet poduzetništva? 

Treba biti hrabar, uporan i biti svjestan da će biti duljih razdoblja u kojima će bit jako, jako teško. U tim trenucima valja snažno vjerovati u sebe, ali i gristi više nego što prosječni ljudi mogu i žele gristi. 

Kao član tima Poslovnog dnevnika - kroz koje projekte surađujete sa ženama u poduzetništvu?

Sa ženama sudjelujemo u svim projektima, sposobne žene nije teško naći, pa ne skrivaju se na tamnoj strani Mjeseca hahaha. Projekti koji su obilježeni pričama uspješnih žena i djevojaka na Poslovnom dnevniku su: Ja poduzetnik, Poslovanje na kvadrat. Žene-stručnjaci nam pišu savjete kako uzeti novce iz EU fondova, Tips&Tricks savjete za firme...

Što ćeš posebno gledati i vrednovati u selekciji finalistica?

Nisam još odabrao 5 najboljih, selektirao sam desetak meni najzanimljivijih. U većini od tih deset projekata postoji mogućnost pokretanja ozbiljnog posla. Treba kreatorice poslovnih planova upoznati uživo, postaviti koje pitanje, vidjeti koja su očekivanja, spremnost na borbu koja ih sigurno čeka. Također, industrije u kojima se naše poduzetnice žele natjecati su vrlo različite, različiti su zahtjevi i ulazni troškovi, konkurencija... Sve to je važno, žiri bi se trebao fokusirati na više od jedne ili dvije stvari. U svakom slučaju, projekt je izazov kojem se veselim.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana