Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Optimizam, blaga opsesija i obaveza znače napredak

Optimizam, blaga opsesija i obaveza znače napredak
1

Da bi vještine “Tri O” upalile, najvažnije ih je bez prestanka “uzgajati” bez ikakve sumnje u vlastite sposobnosti te s čvrstom vjerom u uspjeh

VIDEO

Opsesija, optimizam, obaveza - tajni su sastojci od kojih se sastoji uspjeh kojim god da se poslom bavite, kaže Michael Levine, autor brojnih bestselera u kojima savjetuje kako se popeti na hijerarhijskoj ljestvici ili biti zadovoljan napretkom u karijeri. Da bi čarobna formula pokazala rezultate, važno je ustrajati u svakom od “Tri O” i svakodnevno ulagati u posao, bez iznimke.
- Nije dovoljno slijediti pravilo, već i vjerovati u njega cijelim svojim bićem - kaže Michael.
Opsesiju poslom ne treba brkati s fanatičnim pristupom ili radoholizmom koji izaziva stres i narušava stanje na svim područjima života. Dobra opsesija znači zadržati fokus i usredotočiti se na poslovne zadatke te uzgajati zdravu dozu euforije onim što radite. Jedino tako ćete zadržati koncentraciju, smanjiti rizik od propusta i pogrešaka te otvoriti vrata drugom velikom “O” - optimizmu.
Optimistični ljudi su pozitivni, hrabri i mogu si omogućiti natjecateljsko ponašanje jer čvrsto vjeruju u ishod koji će se na jedan od načina za njih pokazati pozitivnim. Pozitivna energija koja proizlazi iz takvog stava budi kreativnost i poboljšava komunikaciju sa suradnicima i kolegama koji su, zahvaljujući tome, otvoreniji i spremni na suradnju. Za kraj dolazi ono najvažnije - obaveza. Poštivanje rokova i ispunjavanje obećanja govori ljudima da ste upravo vi čovjek s kojim valja surađivati.

Pretjerana opsesija poslom može dovesti do zasićenja i osjećaja praznine. No pristupite li svakodnevno poslu na nov i zanimljiv način, naoružat ćete se dovoljnom količinom pozitivne energije potrebne za napredovanje u karijeri.

Optimizam jača osjećaj samopouzdanja i vjeru u vlastite instinkte. Njegovo blagotvorno djelovanje najbolje se vidi u stresnim situacijama tijekom kojih je pozitivan stav glavni i odgovorni za predvladavanje krize i teških trenutaka.

Pobjednici održavaju obećanja, odlučni su u svojim stavovima i disciplinirano izvršavaju obaveze. Iako zvuči jednostavno, nije nimalo lako to postići - no pomoći će vam druga dva “O”, tako da ne izgubite vjeru u sebe i svoje sposobnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode