Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 2

Pametne taktike koje će 'smekšati’ šefa iz pakla

Pametne taktike koje će 'smekšati’ šefa iz pakla
1

Čak i ako je vaš šef lijen, nepošten i zajedljiv, u interesu vam je da pronađete što u poslu gorljivo zagovara te mu pomognete ostvariti ciljeve

VIDEO

Uspješno surađivati s narcisoidnim “šefom iz devetoga kruga pakla” ponekad se čini nemogućom misijom. No da bi vaš trud i talent prepoznali, nužan je odnos “dobre vjere” između vas i nadređenog, pa čak i ako je on nesposobni neotesanko s jakim rodbinskim vezama s članovima uprave. Zapitajte se imaju li svi problema s nemogućim šefom ili samo vi. Ako i drugi izražavaju svoje nezadovoljstvo načinom njegova vođenja posla, tada imate zajednički cilj na kojem treba raditi. No ako ste samo vi nezadovoljni, pomnije promotrite sebe i svoje postupke. Čak i ako je vaš šef lijen, nepošten i zajedljiv, u vašem interesu je da pronađete što točno u poslu gorljivo zagovara te mu pomognete ostvariti njegove ciljeve. Suradnja na konkretnom zadatku i vaš dodatni angažman promijenit će vaš odnos, a to je i dobar način da zaobiđete njegove mane. Zlatno je poslovno pravilo - pomoći šefu da uspije - sviđao vam se on ili ne. Drugi će cijeniti vašu profesionalnost, pogotovo ako znaju koliko je teško raditi s njim. Sindrom “malog mrava”, ali ni tvrdoglavog revolucionara nikome nije donio ništa dobro. Za poslovni uspjeh važna je ravnoteža tih dviju krajnosti.

>>> Mirno razgovarajte sa šefom o vašem odnosu
Ako ne možete pronaći zajednički jezik sa šefom, najbolje je da dogovorite sastanak s njim kad nije pod stresom. Mirno iznesite razloge zašto smatrate da vaš odnos nije zadovoljavajući i kako ga možete popraviti.

>>> Premještaj u drugi odjel donosi nove izazove
Ako ne možete napredovati u vlastitom odjelu zbog nesuglasica s nadređenim i uvjereni ste da vas on stopira, dobro rješenje je da se premjestite u drugi odjel. Okušajte se u novoj radnoj sredini i isprobajte nove poslovne zadatke. Možda ćete upravo tim potezom napredovati u karijeri.

>>> Suptilni razgovor sa šefom vašeg šefa
Ako je vaš šef krajnje netrpeljiv te ste već bezuspješno isprobali sve taktike, jedini način je razgovor s njegovim nadređenim. Suptilnim tonom recite kako smatrate da se neke stvari u odjelu trebaju popraviti, a neka šef vašeg šefa čita između redova.

>>> Razlozi neslaganja i konstruktivna kritika
Upitajte nadređenog koji su razlozi vašeg neslaganja. Izrazite želju da biste htjeli popraviti suradnju jer je to u najboljem interesu tvrtke, a i vas kao suradnika. Pustite njega da govori. Recite da ste spremni na kritiku i da ćete je shvatiti konstruktivno.

>>> Ne smijete biti nečiji poligon za iživljavanje
Krajnja opcija je dati otkaz jer vlastito zdravlje nema cijenu, a život je prekratak da biste dopustili da budete nečiji poligon za iživljavanje. Postoje brojni šefovi s istinskim autoritetom, talentom za poticanje timskog duha te željni kreativnih i karakternih pojedinaca. Zato počnite slati molbe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang