Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 2

5 povoljnih poklona za Majčin dan koje možete sami izraditi!

5 povoljnih poklona za Majčin dan koje možete sami izraditi!
1

Ako nemate preveliki budžet na raspolaganju, a želite lijepim poklonom obradovati vašu majku za Majčin danas, donosimo prijedloge povoljnih i zanimljivih darova

VIDEO

Majčin dan već se desetljećima u većini zemalja slavi i obilježava svake godine druge nedjelje u svibnju. Ovaj blagdan koji je u prošlosti na inicijativu poznate feministice i aktivistice Ann Maria Reeves Jarvis imao veliki značaj za emancipiranje i poboljšanje položaja žena u društvu, danas se obilježava u čast majki i majčinstva.

Iako se tog dana majkama i bakama uglavnom poklanja cvijeće, u nastavku vam donosimo pet prijedloga darova kojima ih možete razveseliti te koje sami možete izraditi. Novim odabirom poklona ujedno ćete uspjeti iznenaditi vašu majku originalnim i vlastoručnim radom, a pritom nećete potrošiti puno novaca. Kako majke u našem životu imaju ulogu prijateljice i učiteljice, itekako će znati cijeniti vaš trud, maštu i vrijeme koje ste uložili u izradu poklona.

1. Priprema ukusnih slatkiša

Prije same pripreme ukusnih kolačića, raspitajte se koje vaša majka najviše voli. Ako imate dovoljno volje i namirnica, napravite i više vrsta koje potom možete staviti u staklenku. Nju možete oslikati bojama za staklo te tako ukrasiti čitavu staklenku koju kasnije može upotrijebiti kao vazu za cvijeće. Ako mislite da je izrada crteža prekomplicirana, uvijek možete na komadiću papira napisati majčino ime ili neku lijepu pjesmu ili uzrečicu te je zalijepiti na staklenku.

Ako pak niste dobri u pečenju kolača, kupite majčinu najdražu čokoladu. Kako biste na njoj ipak ''ostavili svoj popis'', umjesto originalnog pakiranja možete također na papiru nešto nacrtati ili napisati te ga zalijepiti na omot čokolade. Ovaj mali, ali slatki dar svakako će je obradovati.

2. Doručak u krevetu

Zbog užurbanog životnog ritma, često ne stignemo ujutro jesti ili jedemo dok istovremeno obavljamo mnoštvo drugih stvari. Kako je doručak ipak najvažniji obrok u cijelome danu, neka Majčin dan za vašu mamu započne opuštajuće i osvježavajuće – pripremite joj ukusan doručak u krevetu. 

Na pladnju pripremite svježa peciva, koja uostalom možete i sami ispeći. Donesite i malo maslaca, marmelade, njoj omiljenog namaza, mnogo voća te svježe iscijeđenog soka. Ako voli popiti kakav topli napitak ujutro, svakako se pobrinite da i na njega ne zaboravite. Buđenje poljupcem i mirisom svježeg peciva svakako će već ujutro izmamiti osmijeh na njezinom licu. 

3. Inspirativno pismo ili pjesma

Nema ljepšeg poklona od toplih i ugodnih riječi podrške. Napišite svojoj majci koliko je volite te koliko cijenite stvari koje radi za vas i ostale članove obitelj. Ako ste literarno nadareni, svakako možete svoje misli pretočiti u pjesmu koju ćete joj darovati. Ako nemate ukrasni papir, pismo ili pjesmu možete napisati i na običnom bijelom papiru koji potom možete ukrasiti bojicama ili flomasterima. 

Kako biste je doista iznenadili, pismo možete ubaciti u poštanski sandučić, pa čak i u slučaju da živite zajedno te čekati na njezinu reakciju kada otvori kuvertu. 

4. Okvir za slike s fotografijom

Uvijek je lijepo podsjetiti se na zabavna vremena i ugodne trenutke pa je zajednička fotografija uvijek prigodan poklon. Nakon što pomno odaberete fotografiju koja će je oduševiti, najbolje bi bilo pokloniti je u okviru koji možete i sami izraditi.

Ako u svome kućanstvu već imate okvir za fotografije koji ne koristite, možete ga samostalno oslikati i tako ga osvježiti sasvim novim izgledom pomoću dekorativnih predmeta. Okvir možete izraditi i od drvenih letvica ili kartona na koji potom možete zalijepiti primjerice kamenčiće ili školjke. Potrebno je samo malo mašte da sasvim jednostavan i povoljan poklon učinite originalnim i vrijednim.

5. Pjenušava kupka

Budući da je ovo ipak njezin dan, priuštite svojoj majci cjelodnevno opuštanje i uživanje. Ako u njezinom dnevnom rasporedu ipak postoje obaveze koje može samo ona obaviti, generalno čišćenje doma ili peglanje i kuhanje ovaj dan ipak preuzmite u potpunosti na sebe. Pripremom mirisne pjenušave kupke, svojoj majci ćete moći najbolje reći koliko cijenite njen trud i rad te kako je konačno došlo vrijeme da se i ona malo odmori.

Bez obzira na to živimo li s majkom ili s njom nismo u svakodnevnom kontaktu, na Majčin dan bismo se doista trebali prisjećati zajedničkih lijepih trenutaka. Uz zagrljaj i poljubac, mali znak pažnje itekako je u ovoj prilici dobrodošao. Važno je pritom imati na umu kako nije bitno koliko novaca uložimo na poklon koji želimo darovati majci, već je važno da je on darovan s namjerom da iskaže koliko cijenimo njezinu ljubav i brigu za nas.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Vatrogastvo nam je u genima: Nekada su društva imala svoje liječnike, veterinare, zbor...
FELJTON

Vatrogastvo nam je u genima: Nekada su društva imala svoje liječnike, veterinare, zbor...

Polovinom 19. stoljeća osnivaju se prve organizirane vatrogasne postrojbe u Hrvatskoj. Tako je 1863. u Rijeci osnovana prva profesionalna vatrogasna postrojba