Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 5

Pet stvari za koje ne trebate plaćati punu cijenu

Pet stvari za koje ne trebate plaćati punu cijenu
1

Donosimo vam pet stvari koje možete platiti po nižim cijenama i pritom uštedjeti. Razmislite o svojim troškovima i pronađite alternativne načine povoljne kupnje

VIDEO

Trenutno kada doživljavamo štednu renesansu, sve više smo usmjereni na pronalaženje načina kako uštedjeti. Mnogi su već secirali svoj kućni budžet i shvatili na što treba ili ne treba trošiti veće svote novca. Međutim, većina je još uvijek sklona trošiti novac na stvari za koje možda ne trebaju plaćati punu cijenu jer postoje i alternativni načini kupnje određenih proizvoda gdje možete uštedjeti. Saznajte koji su to proizvodi i razmislite o tome na što trošite, a pritom bacate novac u zrak.

1. Knjige

Mnogi ljubitelji knjiga znaju koliko im treba novca da kupe sve ono što žele. Na kupnju novih knjiga možete potrošiti velike svote novca, a mnogi to zadovoljstvo ne mogu priuštiti. Bez obzira na to što nemate dovoljno novca, postoje i alternativni načini poput antikvarijata . U svakom gradu ćete ih pronaći mogu biti sjajna prilika da pronađete željene primjere knjiga, ali i one zaboravljene koje imaju određenu vrijednost. Onaj tko se služi stranim jezicima, zaisgurno je u prednosti zbog velikog izbora na stranicama poput Amazona ili eBaya. Tamo ćete pronaći sve što poželite jer ipak još uvijek nema dovoljno prevedenih knjiga iz određenih područja.

2. Časopisi

Časopisi su jedan od stavaka u budžetu za koje teško izdvajamo novac. Neki imaju naviku ili jednostavno vole određeno štivo i uveseljavaju se svakog mjeseca. Pretplata je jedan od načina da uštedite. Osim što ćete dobiti jednogodišnju pretplatu za oko 20-30 posto nižu cijenu nego da kupujete svaki broj na kioscima, izdavači vas mame i određenim darovima poput knjiga, kozmetečkih proizvoda i slično, kako bi privukli vašu pažnju. To je zasigurno dobra odluka, ali također uvijek možete preko interneta pronaći stare brojeve koje netko prodaje po oglasima poput Njuškala ili kupiti ih po nižim cijenama.

3. Odjeća

Onaj tko nema dovoljno novca da kupuje novu odjeću, a možda pritom i brendiranu onda se ne treba osjećati loše jer second-hand trgovine nikad nisu bile popularnije. U svakom gradu ih možete pronaći i dobro gledajte kako bi pronašli dobre komade po izrazito niskim cijenama. Bit ćete u trendu, a opet posebni na svoj način. Svi oni koji nemaju problema s nošenjem tuđe odjeće, mogu razmisliti i ovoj opciji kako bi uštedjeli dio novca i potrošili ga možda na nešto važnije poput hrane ili režija. S druge strane, sniženja su idealna kako bi kupili sve što vam treba, a i postoji mnogo internetskih stranica na kojima možete pronaći povoljnu odjeće, ali i na njima pratiti određena sniženja.

4. Aktivnosti

Pod aktivnosti se podrazumijevaju tjelesne aktivnosti poput tenisa, zumbe ili raftinga, ali i one poput odlaska u kazalište, na izlet ili učenja stranih jezika. Umjesto da plaćate punu cijenu, iskoristite popularne kupone kako bi uštedjeli, a pritom nećete biti zakinuti za svu zabavu kao i drugi. Svakodnevno imate pregršt ponude na Svipopusti.hr. Samo trebate pratiti i kupiti ono što vam je povoljno.

5. Mobiteli

Mobiteli i računi za njih svakako nam oduzimaju dobar dio mjesečnih izdataka. Naš mentalitet je takav da svatko treba imati novi mobilni uređaj i to onaj najnoviji. S obzirom na visoke cijene i pretplatničke ugovore, dugoročno gledano to i nije dobra investicija. Umjesto da kupite one najnovije, nabavite polovne koji su i dalje u dobrom stanju, ali platite ih po znatno nižim cijenama. Na Njuškalu možete pronaći vrlo dobru ponudu i pritom uštedjeti. Ne budite robovi trendova već racionalno pristupite svakoj kupnji.

Ponekad ne obraćamo pažnju na sve uštede koje su oko nas, ali nikako da ih primijenimo u svakodnevnom životu. Krajnje je vrijeme da iskoristite sve prednosti popusta i pristupačnih ponuda koje vam nude kvalitetne usluge i proizvode za puno nižu cijenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Koch je zbog petardi oglušio, a Maksimir je opisao rečenicom: Pravi stadion, smrdi po urinu!
BOLUJE OD NEIZLJEČIVE BOLESTI

Koch je zbog petardi oglušio, a Maksimir je opisao rečenicom: Pravi stadion, smrdi po urinu!

Iako je u Dinamu proveo samo jednu sezonu, zavolio je taj klub i Zagreb i volio bi još jedanput doći na utakmicu. Pamti Mikića, Vukojevića, pobjedu u Amsterdamu..., a prije 17 godina je rekao: 'Modrić je najbolji na svijetu'