Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 3

Pravila natječaja "Od nezaposlene do zaposlene"

Pravila natječaja "Od nezaposlene do zaposlene"
1

Predstavljamo natječaj "Od nezaposlene do zaposlene" koji nezaposlenim ženama pruža priliku da ostvare svoje poslovne planove

VIDEO

Pravilnik natječaja „Od nezaposlene do zaposlene“

1. Ovim pravilima se propisuju uvjeti i način sudjelovanja u natječaju pod nazivom "Od nezaposlene do zaposlene“ (u daljnjem tekstu, za potrebe ovih pravila će se koristiti termin „natječaj“), natječaj priređuje tvrtka 24sata d.o.o. i tvrtka Zaposlena d.o.o.. Ova pravila će biti objavljena 20.12.2012. na stranicama internet portala www.24sata.hr/pametnakuna i danom objave postaju važeća.

2. Natječaj se organizira u svrhu poticanja samozapošljavanja i poduzetničke atmosfere u društvu te informiranja zainteresiranih posjetitelja o preduvjetima i načinima uspješnog pokretanja vlastitog posla.

3. Natječaj će se sastojati od tri faze:

  1. Faza prijava
  2. Pregled ideja i objava 3 najbolje prijave
  3. Predstavljanje tri odabrane čitateljice i edukacije 

Tijekom prve faze, koja će trajati od 20.12.2012. do 20.01.2013. sudionice trebaju prijaviti svoje poslovne ideje putem obrasca na stranici na www.24sata.hr/pametnakuna. Nakon isteka prve faze natječaja, stručni žiri sastavljen od predstavnika: Ana Gruden (Zaposlena), Ivan Jozić (Poslovni dnevnik), Ljiljana Špoljarić (HZZ), Martina Kvarantan (Znatiželja d.o.o.) i predstavnika redakcije portala Pametna kuna, od pristiglih će ideja odabrati tri (3) prijave koje će imati mogućnost ulaska u III. krug natječaja. Žiri će sudionice, čije ideje budu među odabranima u ovoj fazi, dodatno kontaktirati putem kontakt podataka iz obrasca za prijavu te dati dodatne zadatke (u skladu s prirodom pojedine ideje). Odabrane sudionice se obvezuju da će prezentirati sebe i svoju poslovnu ideju javnosti. Tri odabrane sudionice se obvezuje na sudjelovanje u video sadržaju i prezentaciji svojih ideja putem istih. U slučaju da odabrane sudionice nisu u mogućnosti sudjelovati u završnoj fazi natječaja zbog neispunjavanja uvjeta iz ovih pravila ili bilo kojeg drugog razloga, ulazak u finalnu fazu bit će ponuđen prvoj idućoj sudionici s rang liste. 

4. U natječaju mogu sudjelovati sve punoljetne, poslovno sposobne, građanke Republike Hrvatske protiv kojih se ne vodi kazneni postupak i nisu osuđivane radi kaznenih djela iz glave 17. i glave 21. Kaznenog zakona. Također, sudionice moraju biti u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kao nezaposlene osobe.

5. Sudjelovanjem u natječaju svi sudionici potvrđuju da njihove poslane poslovne ideje nisu zaštićeno intelektualno vlasništvo treće strane te da su poslane poslovne ideje jedinstvene i originalne, u skladu sa zakonima Republike Hrvatske. U slučaju da treća strana postavi bilo kakve imovinskopravne zahtjeve prema 24sata d.o.o. i Zaposlena d.o.o. kao priređivačima natječaja, sudionik radi čije je poslovne ideje postavljen zahtjev se iste zahtjeve i potraživanja obvezuje preuzeti, kao i nadoknaditi bilo kakve troškove i štetu koji bi nastali priređivačima 24sata d.o.o. i Zaposlena d.o.o. uslijed takvih zahtjeva ili sudskih te administrativnih postupaka koji bi bili pokrenuti.

6. Kao uvjet sudjelovanja u natječaju, sudionice moraju poslati najmanje jednu, a najviše tri poslovne ideje putem obrasca na stranici www.24sata.hr/pametnakuna. Sudionice moraju ispuniti sva polja u obrascu kako bi mogle sudjelovati u natječaju. U obrascu sudionice moraju navesti i kontakt podatke: ime i prezime, kontakt telefon, adresu elektroničke pošte te adresu stanovanja, a svi navedeni podaci moraju biti točni i sva polja ispunjena. Sudionici prihvaćaju da se njihovi podaci koriste od strane sponzora i partnera projekta.

7. Sudionice čije poslovne ideje budu među tri odabrane za finalnu fazu su suglasne da se njihova osobna imena i prezimena, fotografski i video zapisi, izjave i mišljenja koji budu zabilježeni prije, tijekom i nakon realizacije natječaja mogu koristiti od strane 24sata d.o.o. i Zaposlena d.o.o.  prostorno i vremenski neograničeno te u bilo kojem sada tehnički dostupnom načinu. Priređivač i sudionici iz ove točke pravila će potpisati ugovor u kojemu će detaljno regulirati sva međusobna prava i obveze.

8. Sve odluke koje 24sata d.o.o., Zaposlena d.o.o. i/ili stručni žiri donesu po pitanju izbora u fazama natječaja su konačne. Stručni žiri ima diskreciono pravo određene ideje isključiti iz natječaja, a koje se odnose, a nisu ograničene, na političke djelatnosti, djelatnosti vezane uz trgovinu ili proizvodnju oružja, ekološki neprihvatljivih supstanci, djelatnosti vezane uz igre na sreću i svaku drugu, moralno neprihvatljivu djelatnost.

9. Priređivači 24sata d.o.o. i Zaposlena d.o.o., zadržavaju pravo bez ikakvog obrazloženja privremeno ili trajno prekinuti natječaj u bilo koje vrijeme bez prethodne najave. Posebno se to odnosi na situacije u kojima 24sata d.o.o. i Zaposlena d.o.o. ne mogu jamčiti ispravno odvijanje natječaja zbog tehničkih ili nekih drugih razloga.

10. Sudionicima koji budu sudjelovali u finalnoj fazi natječaja omogućit će se ostvarivanje pogodnosti prema uvjetima objavljenima na stranici www.24sata.hr/pametnakuna. Pogodnosti su neprenosive.

11. Organizator će obavijestiti sudionike natječaja koji su prošli u drugi krug telefonski, putem elektroničke pošte ili poštom najkasnije 5 radnih dana od završetka prve faze natječaja. Odabrani sudionici potvrđuju sudjelovanje u drugoj fazi odgovaranjem na dodatna pitanja stručnog žirija te ispunjavanjem zadataka koje im stručni žiri uputi, a u vremenu koje stručni žiri za isto predvidi.

12. Sudionici natječaja se u cijelosti i neopozivo odriču potraživanja od priređivača 24sata d.o.o. i Zaposlena d.o.o., i to potraživanja za eventualnu štetu, koja bi im mogla nastati za vrijeme trajanja natječaja, nakon njega ili nakon prezentacije javnosti. Također sudionici se neopozivo odriču potraživanja u slučaju bilo kakvih planiranih ili neplaniranih troškova koji bi istima mogli nastati tijekom ili u vezi sa sudjelovanjem u natječaju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...
Izbacio prijatelja i izborio Pariz: 'Tončiju sam organizirao dočeke za medalje. A sad će on meni...'
PRIČA O RIVALSTVU I PRIJATELJSTVU

Izbacio prijatelja i izborio Pariz: 'Tončiju sam organizirao dočeke za medalje. A sad će on meni...'

Plus+ Filip Jurišić plasirao se na OI izbacivši Tončija Stipanovića. 'Zbog njega sam i počeo jedriti, gledao sam ga s rive kako plovi i želio biti poput njega. Zajedno smo spavali, jeli, dijelili sve... i nadmetali se