Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 3

Prepreke na poslu: Odgađanje, strah, sumnja i ravnodušnost

Prepreke na poslu: Odgađanje, strah, sumnja i ravnodušnost
1

Vlastite zamke: Nezahvalnost je najopasnija prepreka jer se zbog nje zaboravlja rad i trud, a strah, odgađanje, sumnja i ravnodušnost najčešće koče poslovni uspjeh

VIDEO

Svaki put prema uspjehu na poslu počinje odličnom idejom, no neće vas ona učiniti uspješnima nego hrabrost da je provedete u djelo. To nerijetko podrazumijeva napuštanje sigurnog posla te gubitak plaće, a tu prvu prepreku uspiju prijeći samo hrabri. No čak i uz dobru ideju i hrabrost, vaš trud će biti uzaludan ako ne poduzmete velike korake. 

Zato zapišite konkretne korake za ostvarivanje ciljeva i podijelite ih s drugima kako biste postali odgovorni za njih u tuđim očima. Tako ćete, ako ne budete radili i ustrajali na planu, moći kriviti samo sebe i svoju lijenost. Ali i najizazovnija vizija bez strasti će uvenuti. Neka strast postane fizička karakteristika vaše osobnosti, sila koja će vas tjerati da svaki dan radite na približavanju cilju. Iako će vas mnogo toga pokušati omesti na putu do njega, uz čvrstu volju i samodisciplinu nadvladajte svakodnevne želje te usmjerite osjećaje, ponašanja i želje prema postizanju uspjeha. 

Čak i kad ste odlučili uspjeti, na putu prema cilju može vam se ispriječiti sumnja. No umjesto da joj dopustite da vas potpuno preuzme, vjerujte u svoju viziju i plan te budite uporni. Prilagodite se putem prema potrebi, no vjerujte da ćete na kraju ipak uspjeti. Ali čak i uz samodisciplinu, teško ćete uspjeti potpuno sami. Trebat će vam potpora kolega i mentora.  Redovito sastajanje s njima davat će vam potrebni poticaj te pružiti nove poglede na ispunjavanje cilja. 

Iako primamljivo, nepoštenje može stvoriti probleme

Što budete bliže uspjehu, to ćete lakše možda doći u napast lagati, pretjerivati ili varati kako biste što prije uspjeli. No nepoštenje vam se može kad-tad obiti o glavu i s vremenom izazvati više problema nego da ste rekli istinu. Istinski uspjeh dolazi kad imate čistu savjest.

Nezahvalnost je vrlo opasna prepreka uspjehu

No najopasnija od svih prepreka svakako je nezahvalnost, koja ljudima vrlo lako promakne. Kad ostvarite viziju, svejedno niste uspjeli ako ste zaboravili skromne početke ili ljude koji su vam pomogli da dođete do cilja. Ako ne znate biti zahvalni, niste ni zaslužili uspjeh.

Nemojte dopustiti prošlosti da vam diktira budućnost

Na pogreškama se uči, a onda se zaborave. Možda vam se čini lakše reći nego učiniti, no to ovisi samo o vašoj perspektivi. Ako nešto pođe po zlu, izvucite iz toga najbolje što možete i krenite dalje. Prošlost ne bi trebala definirati budućnost nego biti izvor informacija.

Bez mobitela tijekom  poslovnih razgovora

Vjerojatno ste puno puta tijekom razgovora s nekim rekli: “Je li to vaš mobitel? Ah, nije, moj je!” ili ste preočito spustili pogled na njega praveći se da i dalje slušate. Vjerojatno se niste ni ispričali. No ako želite biti pouzdana i marljiva osoba, prestanite gledati na mobitel jer drugi itekako primjećuju kad ih ne slušate. 

Ne čekajte dok ne budete sigurni da ćete uspjeti

Nikad ne možete biti sigurni da ćete uspjeti u nečem novom, no uvijek možete biti sigurni da ćete dati sve od sebe i opet pokušati u slučaju da ne uspijete prvi put. Prestanite čekati - manje ćete izgubiti nego što mislite, a možete puno dobiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu
TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin (34) prošla je trnovit put do svjetskih pojaseva, a 'odustala' je samo jednom u životu...

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith