Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 1

Prevelika količina informacija nova boljka modernog društva

Prevelika količina informacija nova boljka modernog društva
1

Svakodnevno bombardiranje ogromnom količinom informacija, česti sastanci, pozivi i mailovi povećavaju stres i prouzročuju psihičke bolesti, a tvrtke tako gube novac

VIDEO

Kultura modernog poslovanja treba se promijeniti jer se radnici gube u gomili informacija kojima se svakodnevno izlažu, pokazalo je istraživanje tvrtke Hitachi Data Systems. Tvrtke ne uspijevaju pomoći svojim zaposlenicima u borbi s prevelikom količinom informacija, redovitim sastancima i neprestanom povezanošću bilo internetom ili telefonski. Uslijed toga, stres zaposlenika drastično raste zbog čega se razvijaju i psihičke bolesti, a s time i povisuju troškovi tvrtke. Gotovo 40 posto zaposlenih u Australiji i Novom Zelandu pati od zasićenosti informacijama u odnosu na 34 posto prije dvije godine, piše FoxNews.

- Zasićenost podacima uzrokuje psihološke bolesti, a očekuje se da će biti sve više ljudi koji će s tim imati problema. Rješenja menadžera poput provjeravanja e-maila samo u određeno doba dana ne funkcioniraju. Živimo u kulturi koja očekuje odgovore odmah, tako da je to teško ostvarivo - tvrdi psiholog sa Sveučilišta Macquarie dr. Ben Searle.

Većina zaposlenika svaki dan primi oko 36 mailova i goleme količine informacija. Uz to svaki dan razgovaraju telefonski i preko društvenih mreža te redovito sudjeluju na sastancima. Osim toga, od njih se očekuje i da prihvate svu novu tehnologiju kako bi stalno bili u toku, ističu stručnjaci. 

- Mnogi radnici su na rubu sloma zbog ogromne količine podataka kojima su svakodnevno bombardirani. Zbog toga pati i produktivnost, a radnici su demoralizirani i traže pomoć poslodavaca - objašnjava Marc Peter, direktor tvrtke LexisNexis koja je provela istraživanje o produktivnosti. 

Puno informacija je nevažno za čovjeka koji ih prima, a osim toga, sustav je nesposoban učinkovito upravljati svim tim informacijama, dodaje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana