Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Pronađite ravnotežu i trošite u granicama svojih mogućnosti

Pronađite ravnotežu i trošite u granicama svojih mogućnosti
1

Mislite li da novac donosi sreću i blagostanje? Donosimo vam pet mitova o novcu za koje bi se većina složila da su istiniti, a sami procijenite je li zaista tako.

VIDEO

1. Stalno pokušavati zaraditi što više novca

Većina nas može nabrojati milijun razloga zbog kojih želimo više novca. Imati slobodu da nesmetano kupujete, putujete i imate udobnu mirovinu su i više nego dobri razlozi za motivaciju. Ipak, način na koji pokušavamo zaraditi što više, zapravo potkopava ono što se trudimo postići. Hoćete li provesti više vremena s vašom obitelji tako što radite do kasno u noć? Hoćete li biti u mogućnosti pružanja ugodnog okruženja za vaše dijete, ako ste neprestano iscrpljeni? Važno je prepoznati granicu i povući je na vrijeme, jer ako ćete imati više novaca, to nužno ne znači da će vam biti bolje. 

2. Samo posjedovanje velike količine novca pruža više zadovoljstva od trošenja

Prirodno je da se naviknete na ono što već posjedujete, ali jednom će se novac potrošiti jer ne traje zauvijek. S druge strane, spoznaja da imate i previše novca za život, pružit će vam dugoročno zadovoljstvo. Potrebno je štediti novac kako ne bi nestao. 

3. Što više kupujete, više i želite trošiti

Nerijetko luđački kupujemo, pogotovo ako imamo dovoljno novca u trenutku. Što više kupujemo, više i želimo kupovati te jednostavno postajemo marionete marketinških trikova koji nas uspješno odvuku u trgovine i velike trgovačke centre. 

4. Jeftinija kupnja ne znači da ste uštedjeli novac

Koliko ste puta kupili nešto samo zato što je bilo sniženo? Sigurno ste se našli u situaciji da kupite ono što vam možda i nije potrebno samo zato što je na popustu. U tim trenucima mislite da ste uštedjeli novac, što i nema puno smisla. Savjetujemo vas da razmislite prije nego ishitreno krenete na godišnja sniženja. 

5. Skromnost s novcem ne znači žrtvovanje

Mnogi od nas vide skroman život kao žrtvu. Teško je kada ulažemo napor da ne kupimo ono što želimo, već ono što si možemo priuštiti. Trebamo razumjeti da nije kraj svijeta i naviknuti se živjeti s onim što imamo.

Novac donosi sreću samo ako se troši na druge. Istraživanje prije nekoliko godina dokazalo je da novac donosi sreću samo ako ga se troši na druge ili u dobre svrhe. Dokazano je da se većina ispitanih osjeća sretnije kada novac usmjeri na druge ili je da u dobrotvorne svrhe. Kako ne biste išli iznad svojih mogućnosti, dobra prilagodba i pametno raspolaganje su ključni za uspješno održavanje financijske stabilnosti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode