Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Radna atmosfera: Nitko ne želi raditi s mrgudom i tužibabom

Radna atmosfera: Nitko ne želi raditi s mrgudom i tužibabom
1

Pokušajte doći na posao s osmijehom i tijekom tih osam sati zaboraviti na privatne probleme jer mrgudi često kvare radnu atmosferu i unose pesimizam među kolege

VIDEO

Čak i ako na poslu ne vidite nekog u blizini, uši i oči su posvuda. Zbog toga je važno pripaziti o čemu raspravljate s kolegama, a osobito se valja suzdržati od negativnih komentara o bilo čemu vezanom uz radno mjesto. Osjetljive teme poput politike, seksa ili vjere nisu poželjne jer nikad ne znate kome biste se mogli zamjeriti svojim stavovima. A imate li osobito brbljavoga kolegu, recite mu da biste radije nastavili razgovor bilo gdje osim unutar tvrtke. 

Čak i ako raspravljate o temi vezanoj uz posao, odmaknite se od ostalih kolega u posebnu prostoriju kako ih ne biste ometali u radu. Također, pokušajte doći na posao s osmijehom i tijekom tih osam sati zaboraviti na privatne probleme jer nitko ne voli mrgude. Ako vas netko ili nešto iritira, probajte ostati smireni, osobito ako je riječ o sitnici. Uzrujavanjem ćete samo nepotrebno gubiti energiju, a uz to i stvoriti imidž “neurotika” na kojeg je bolje ne računati. Nemojte nikako ni ignorirati kolege ako od vas zatraže pomoć jer nikad ne znate kad biste i vi njih mogli zamoliti za uslugu.

Također, nemojte ih ni tužakati jer ćete time pogotovo navući njihove antipatije, a ni većina šefova ne voli špijune. Kolege je bolje i ne “poučavati” vlastitu poslu.

Diskretnije uživajte u glazbi ili snimkama 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Telefonske razgovore putem razglasa na poslu bolje je izbjegavati jer mogu dekoncentrirati kolege, ali isto vrijedi i za glasno razgovaranje na telefon ili mobitel. Gledate li video ili slušate glazbu na računalu, također je poželjno poslužiti se slušalicama. Pokušajte i izbjegavati vulgarno izražavanje te psovanje na radnome mjestu.

Pripazite na ugled na radnom mjestu 

Na poslu se bolje kloniti potencijalno “nezgodnih” situacija, a u njih se ubrajaju i ljubavne afere s kolegama te “posuđivanje” tvrtkine imovine. U oba slučaja mogli biste postati predmet neugodnih uredskih tračeva. Nesavjesnim, površnim i nestručnim radom u timu također nećete osvojiti simpatije ostalih zaposlenika.

Objašnjenje tračeva najbolje je zatražiti od šefa

Ako se ne slažete s kolegom, pokušajte ostati pribrani i smirenim tonom raščistiti problem, a pomoć možete zatražiti od nekoga neutralnog. Također, načujete li informacije koje vas se tiču, poput toga da biste mogli ostati bez posla ili će vam se smanjiti plaća, bolje je otići šefu po objašnjenje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje