Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Rokovi na poslu: Nagrada je najbolji alat protiv odgađanja

Rokovi na poslu: Nagrada je najbolji alat protiv odgađanja
1

Važno je srediti prioritete, zato prestanite s odgađanjem jer biste mogli upasti u velike probleme. Ili razgovarajte s prijateljem, pomoći će vam odrediti prioritete

VIDEO

Obećate si da više nećete odgađati poslove i dobro se osjećate zbog toga, a onda nastavite odgađati. Zapravo želite prestati osjećati se napeto, ali odugovlačite suočiti se s problemom i umjesto da ga počnete rješavati, odete na piće. Privremeno se osjećate bolje, ali to je paradoksalna nagrada za odgađanje jer osnažuje protivno od onoga što vam je u interesu. No taj je dobri osjećaj kratkotrajan i obično vodi dugotrajnoj patnji. Suprotan je zadovoljstvu nakon pozitivnih napora odnosno obavljena posla. A razlozi za odgodu uvijek se lako pronađu. 

Primjerice, morate izraditi veliki projekt pa se uvjerite kako morate biti inspirirani da počnete. Dobro se osjećate jer smatrate da je razlog valjan, a i utješili ste se jer vjerujete kako ćete jednog dana biti nadahnuti. Zaredate li s odugovlačenjima, morate se suočiti s ozbiljnim problemom. No i dalje osjećate olakšanje jer si obećavate kako ćete poslije sve bolje obaviti. Katkad si još nađete i razonodu u kojoj beskrajno uživate pa i ne mislite o obvezi koja vas čeka. Ali ipak vas nešto tišti.

Stoga je važno razviti sustav pozitivna nagrađivanja koji će vam pomoći da se borite protiv tih obrazaca ponašanja. Možete napisati kratak esej o paradoksalnim nagradama i onima koje smatrate produktivnima jer povećavaju učinkovitost. Ili razgovarajte s prijateljem, pomoći će vam odrediti prioritete.

Nagradite se i za kratku odgodu i za učinkoviti rad

Recimo da morate predati izvješće o radu za prošli mjesec i najradije biste to beskrajno odugovlačili. No odgodite samo pola sata pa se nagradite nečim u čemu uživate, primjerice šalicom kave. Idućih pola sata radite, a onda se ponovno nagradite sitnim zadovoljstvom poput čitanja omiljene kolumne.

Uz konstruktivnost raste samopouzdanje

Razradite li proaktivan sustav nagrađivanja, pokazujete si kako razumom možete prevladati impulzivnost te ćete se dobro osjećati. Zamijenite li impulzivno ponašanje konstruktivnim, odnosno primite li se posla, iako vam se ne da, rast će vam samopouzdanje, a ono pridonosi zadovoljstvu.

Poboljšate li svoje radne navike, pokazujete da možete organizirati posao kako biste postigli pozitivne rezultate te ostati usredotočeni. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode