Šefe, hoćete li me uskoro promaknuti na bolji posao? | 24sata
Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Šefe, hoćete li me uskoro promaknuti na bolji posao?

Šefe, hoćete li me uskoro promaknuti na bolji posao?
1

Put do povišice i boljeg radnog mjesta popločen je okolinom, ali i samopromocijom. Inicijativa za važne projekte i traženje povišice često "upali"

VIDEO

Najveći značaj promaknuća nije u novcu ili napredovanju, već u dobivanju potvrde za dobro obavljen posao ili uložen trud. Da biste većinu vremena na poslu bili zadovoljni poslom koji radite presudan je psihološki moment: u dobrom okruženju razvija se stalna i jaka motivacija. Imate li povratnu informaciju, lakše ćete napredovati i nadograđivati svoje vještine.
No kako šefovi nemaju vremena pratiti koliko se svaki pojedini zaposlenik zalaže, ima li privatnih problema i koliko mu je stalo - važno mu je to dati do znanja. Pozovite ga na razgovor u četiri oka, predložite nove zamisli i iznesite vaše prijedloge. Samopromocija je jedan od vrlo važnih elemenata za povišicu i promaknuće. Stoga se ne ustručavajte javljati za nove projekte i preuzeti inicijativu kad god je to moguće.
To je najbolji način da pokažete nadređenima koliko ste odgovorni i spremni preuzeti sve veća zaduženja. Osim osobnog odnosa prema radu, važno je moći dobro funkcionirati unutar tima. Dobra komunikacija s kolegama nužna je za dobro obavljanje svih vrsta poslova. Iz tog razloga nije dovoljno ulagati samo u savladavanja novih vještina, već i postupno graditi odnose.   

>>> I šefovi su samo ljudi koji ne mogu čitati tuđe misli, stoga ako vam je zaista stalo do napredovanja, budite otvoreni i recite koliko vam je posao važan   

P oštenje najčešće dolazi na vidjelo nakon nekoliko mjeseci rada.Ako se šef razočara, kasnije ćete se teško dokazati.

O rganizacija vremena štedi trud i smanjuje količinu posla koju treba obaviti. Uredno zapisivanje novih kontakata i spremanje stvari štedi vrijeme.

V jera u uspjeh omogućuje stalnu motivaciju. Okružite se ljudima koji će vas podržati ako vam postane teško i potaknuti radni elan.

I nspiraciju ćete najlakše očuvati ako se zainteresirate za ono što radite. Istražujte i ne zanemarujte moć znatiželje i traženja odgovora.

Š lampavost je neoprostiva u poslovnom svijetu. Imate li neuredan stol, nadređeni će pretpostaviti da ste takvi i u poslu i preskočiti vas kad bude dijelio važne zadatke.

I nicijativa je ono što šefovi vole. Samostalnim radom pokazat ćete sposobnost razmišljanja i snalaženja u novim situacijama.

C endranje i često žaljenje na sitnice koje vas smetaju u poslu je iritantno. Šteti atmosferi i ruši radni elan čitavog tima ljudi. 

A mbicije ne treba držati u sebi jer ih nitko neće primijetiti. Pokažite ih na svakom koraku i krenite od malih stvari poput iskrenog zanimanja

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Simptomi srčanog udara za žene i muškarce - znakovi se mogu javiti čak i tjednima ranije
KAKO SI POMOĆI DO HITNE

Simptomi srčanog udara za žene i muškarce - znakovi se mogu javiti čak i tjednima ranije

Simptomi srčanog udara kod muškaraca su snažna bol u prsima, bol u lijevoj ruci ili čeljusti, te otežano disanje. I žene to mogu osjetiti, no bol kod njih može biti više difuzna, te se širiti na ramena, vrat, ruke...

Veliki tjedni horoskop: Djevice će uploviti u novu vezu, a Bikovi pokrenuti privatan posao
od 16. do 22. lipnja

Veliki tjedni horoskop: Djevice će uploviti u novu vezu, a Bikovi pokrenuti privatan posao

Od 18.6. Ribe će intenzivno izlaziti i družiti se s prijateljima te u takvom ozračju sresti zanimljivu osobu. Nadomak su flertu koji će se brzo pretvoriti u zavođenje, strast i ljubav
Gvardiol za 24sata: Pep me odmah upozorio na jedno! A živimo da navijači budu ponosni
EKSKLUZIVNO

Gvardiol za 24sata: Pep me odmah upozorio na jedno! A živimo da navijači budu ponosni

Plus+ U velikom intervjuu Joško nam je otkrio s kim s druži u Manchesteru, tko izvodi 'prankove', zašto se čvrka sa suigračima, tko najbolje pleše, zašto se okretao posred ceste... 'Olma ću nakon susreta tražiti dres'