Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 25

Završile su prijave! Saznajte što sada slijedi u natječaju

Završile su prijave! Saznajte što sada slijedi u natječaju
1

Nedjelja 20. siječnja bio je zadnji dan za prijavu ideja za natječaj "Od nezaposlene do zaposlene". Saznajte kakva je daljnja procedura s pristiglim idejama

VIDEO

Pametna kuna u suradnji s časopisom "Zaposlena" te uz potporu Ureda za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske kao sponzora natječaja predstavlja natječaj "Od nezaposlene do zaposlene" koji svim ženama koje su nezaposlene te se nalaze u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje pruža priliku da ostvare svoje poslovne planove. Kako? Saznajte u nastavku. 

Zajedno prema poslu!

Krajem studenog 2012. godine u evidenciji Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje registrirano je 347.047 nezaposlenih osoba. Alarmantno je kako u ukupnome broju nezaposlenih žene čine većinu i to 53.4 % (185.396 osoba). Natječaj "Od nezaposlene do zaposlene" daje im priliku da ostvare svoj plan o samozapošljavanju te se dodatno educiraju o svim relevantnim znanjima koja su potrebna za normalno funkcioniranje na izazovnom tržištu današnjice. Kroz niz edukativnih radionica (detaljni popis uskoro) tri finalistice natječaja moći će dobiti sva relevantna znanja koja će im biti potrebna pri samozapošljavanju. 

Što vam dajemo? Možda i najvažniji segment koji vam je potreban prilikom pokretanja vlastitog posla: Besplatnu edukaciju o tome kako otvoriti vlastitu tvrtku i kako njome upravljati kao poduzetnica-početnica. U praksi se pokazalo kako mnogi kreću u poduzetničke vode nedovoljno educirani jer nemaju dovoljno sredstava niti vremena za cjelovitu edukaciju. U sklopu edukacije na projektu "Od nezaposlene do zaposlene" nudimo vam sklop radionica na kojima će vam predavati poznate uspješne žene (svaka u svom segmentu - više detaljnih informacija uskoro). 

Također, podsjećamo kako Hrvatski zavod za zapošljavanje nezaposlenim osobama može dodijeliti potporu za samozapošljavanje. Potpora je namijenjena svim nezaposlenim osobama bez obzira na radni staž i stupanj obrazovanja koje žele krenuti u poduzetništvo, pokrenuti vlastiti posao te registrirati djelatnost sukladno zakonskim propisima Republike Hrvatske. Više informacija o potpori možete naći ovdje. 

 Uz paket edukacija i ostvarene kontakte na natječaju "Od nezaposlene do zaposlene" vaš budući plan samozapošljavanja tako dobiva prave temelje. Pravila natječaja "Od nezaposlene do zaposlene" možete pročitati ovdje.

Što morate znati o natječaju?

Natječaj se sastoji od tri faze:

  1. Faza prijava
  2. Pregled ideja i objava 3 najbolje prijave
  3. Predstavljanje tri odabrane čitateljice i edukacije.

Prva faza, koja je trajala od 20. prosinca 2012., završena je danom 20. siječnja 2013. U tom periodu sudionice su nam putem obrasca objavljenog na stranicama Pametne kune prijavile svoje poslovne ideje.  

Stručni žiri:

  • Ana Gruden (časopis "Zaposlena"), 
  • Ivan Jozić (Poslovni dnevnik), 
  • Ivanka Maričković Putrić (HBOR)
  • Ljiljana Špoljarić (HZZ), 
  • Martina Kvarantan (Znatiželja d.o.o.)  i 
  • Vedran Mušura (Pametna kuna).

Trenutno je u tijeku druga faza natječaja, a temelji se na odlukama stručnoga žirija koji će od pristiglih ideja odabrati tri (brojkom: 3) prijave koje će potom imati mogućnost ulaska u treći, završni krug natječaja. Odluku žirija o tri finalne ideje možete doznati na stranicama Pametne kune 4. veljače 2013. godine. Žiri će sudionice, čije ideje budu među odabranima u ovoj fazi, dodatno kontaktirati putem kontakt podataka iz obrasca za prijavu te dati dodatne zadatke (u skladu s prirodom pojedine ideje). 

Odabrane sudionice se obvezuju da će prezentirati sebe i svoju poslovnu ideju javnosti. Tri odabrane sudionice se obvezuje na sudjelovanje u video sadržaju i prezentaciji svojih ideja putem istih. U slučaju da odabrane sudionice nisu u mogućnosti sudjelovati u završnoj fazi natječaja zbog neispunjavanja uvjeta iz ovih pravila ili bilo kojeg drugog razloga, ulazak u finalnu fazu bit će ponuđen prvoj idućoj sudionici s rang liste.

Sve daljnje odluke o odabiru najperspektivnijih ideja, a koje će donijeti stručni žiri, redovno pratite na Pametnoj kuni kako biste bili upućeni u najnovije informacije vezane uz natječaj "Od nezaposlene do zaposlene"

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume