Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 2

Top 10 jeftinih stvari za napraviti prije završetka ljeta

Top 10 jeftinih stvari za napraviti prije završetka ljeta
1

Donosimo pregled aktivnosti u kojima možete sudjelovati tijekom preostalih toplih i sunčanih dana, a koje nećete moći raditi tijekom hladnijih mjeseci

VIDEO

Kalendarski i vremenski ljeto se lagano približava kraju, a za njim slijede jesenske kiše i hladnija razdoblja. Mnogima teško padaju takve vremenske promjene, što zbog zdravstvenih tegoba što zbog kraćeg boravka na otvorenome.

Jeste li spremni oprostiti se sa sunčanim razdobljima? Ukoliko niste, postoji pregršt stvari koje još uvijek stignete napraviti prije nego sunce počne zalaziti ranije te prije nego što ga počnu mijenjati kapi kiše. Jednostavno, izađite van i iskoristite sve prednosti koje vam sunčani dani omogućuju.

Donosimo vam popis jeftinih i ponekih besplatnih stvari koje možete napraviti kako biste do kraja iskoristili preostale sunčeve zrake.

  • Piknik u prirodi - Stolovi i stolci restorana još uvijek su izloženi na vanjskim terasama zajedno s raširenim šarenim suncobranima. Ukoliko idete na piće s društvom ili na ručak s kolegama s posla, radije odaberite lokaciju na otvorenom jer će vam nedostajati kada stignu hladni dani tijekom kojih restorani više neće nuditi usluge van njihova prostora. Također se možete odlučiti i za piknik u prirodi ili na bilo kojoj zelenoj površini. Ponesite sa sobom dekicu, nešto hrane i pića te zajedno s dobrim društvom uživajte u obroku na svježem zraku. 
  • Vrtlarenje - Malo je ukrasnog bilja te voća i povrća koji mogu podnijeti rast na hladnijim i zimskim uvjetima te je stoga ovo idealno razdoblje da radove u vrtu privedete kraju, pripremajući ga za novogodišnju sadnju. Okopavanje i ukrašavanje vrta mnogi smatraju jednim od dobrih način opuštanja pošto im dopušta da izraze svoju kreativu sadeći te njegujući zemlju i biljke onako kako sami to odrede. Savjete za povoljno uređivanje vrta i okućnice možete pročitati ovdje.
  • Kazalište na otvorenom - Tijekom ljetnih mjeseci predstave raznih kazališnih turneja najčešće se izvode na otvorenom, čime su ujedno i zabavnije. Posjetite neke od njih dok se ponovno ne vrate u zatvorene prostorije matičnog kazališta. Osim što možete uživati na svježem zraku, također možete ponijeti razne grickalice i pića koja inače u kazališta ne smijete unositi.
  • Održavanje forme - Kako rujanske temperature više nisu toliko visoke, na otvorenom možete vježbati u bilo koje doba dana, ovisno o vašim željama i slobodnom vremenu. Osim najosnovnije opreme i dobre volje, na bicikliranje i planinarenje ne trebate uložiti puno novaca. Trčanje u prirodi je sasvim besplatno, a nerijetko se nude i tečajevi joge ili plesa na otvorenome. Ako ste bili kratko na moru ili niste uopće, još uvijek postoji mnogo sadržaja koji nude sličnu zabavu. Posjetite vanjske bazene prije nego što se zatvore. Jezera i rijeke imaju nešto nižu temperaturu od mora, ali ipak još uvijek dovoljno toplu za kupanje. Popis pojedinih lokacija gdje se možete kupati pogledajte ovdje.
  • Sušenje odjeće na toplom zraku - Još uvijek možete zaboraviti na sušilice i radijatore na kojima zimi sušite odjeću. Iznesite mokru odjeću na dvorišna, balkonska ili prozorska sušila neka se na toplom povjetarcu suše. Osim što ćete tako mnogo uštedjeti na električnoj energiji, prirodan miris svježe oprane odjeće proširit će se vašim čitavim kućanstvom.
  • Koncerti i glazbeni festivali na otvorenom - Ljetni glazbeni festivali popularni su diljem svijeta. Iako je većina njih tek nedavno završila, ipak se još uvijek može naći pokoji besplatno. Gradske zabave povodom raznih događanja uglavnom su besplatne te su uvijek popraćene glazbenim sadržajima. Kako najčešće traju nekoliko dana, svaki dan možete poslušati drugačije izvođače.
  • Čitanje knjiga u parku - Mnogi pročitaju puno manje knjiga tijekom zimskih mjeseci, nego što ih čitaju tijekom ljetnih. To je uglavnom zbog viška slobodnog vremena tijekom ljetnog godišnjeg odmora, ali i ugođaja čitanja knjiga na plaži uz more. Ali ne mora samo to biti jedini način zabave i opuštanja prilikom čitanja literature. U nebučnom parku možete se smjestiti na udobnu klupčicu ili sjesti na travu, upijajati sunčeve zrake i čitati željeno štivo. Uz sunčane naočale i ptičji pjev, besplatno se možete zaputiti u nove avanture iz svijeta knjige. Popis povoljnih i lako dostupnih knjiga možete pogledati ovdje, dok listu deset ljetnih knjiga do 50 kuna možete pogledati na ovoj stranici.
  • Zabavni parkovi - Veliki putujući zabavni parkovi uskoro će svoje vrtuljke spakirati u ogromne kutije i preseliti u mjesta s više sunčanih razdoblja. Iskoristite svaku prednost koju oni nude te se zabavite u vožnjama i raznim igrama na sreću. 
  • Roštiljanje vani - Službena sezona samostalne pripreme hrane na roštilju započinje već u svibnju, dok dolaskom kišnog razdoblja, na žalost mnogih, prestaje. Iako je okus hrane pripremljene na kuhinjskom električnom roštilju uglavnom isti kao i na vanjskom roštilju, atmosfera nije. Okupite manje ili veće društvo, nabavite hranu koju ćete pripremiti na roštilju te uživajte u njezinom mirisu dok se na toplom svježem zraku možete osvježiti prigodnim hladnim napitkom.
  • Projekcije filmova na otvorenom - Ukoliko živite u blizini mjesta koje nudi projekcije filmova na otvorenom, svakako ga posjetite. Često je riječ o projekciji festivalskih dokumentaraca ili filmova koji čak nikada nisu prikazani u standardnim kino-dvoranama. Ako u vašoj blizini ipak nema kina na otvorenom, jednostavno prostrite ležaj, iznajmite ili kupite projektor te pripremite vlastito kino. Uz svježi zrak, zvijezde na nebu, kokice i druge grickalice, jeftino si možete priuštiti nezaboravnu zabavu.

Iskoristite preostala sunčana razdoblja te se aktivno bavite djelatnostima koje nećete moći obavljati tijekom jesenskih i zimskih dana. Zima također ima svoje prednosti, ali ukoliko ipak više uživate u ljetnim avanturama na toplom zraku, sada je krajnje vrijeme da učinite ono što ste tijekom velikih vrućina odgađali ili ono što nećete moći raditi tijekom hladnijih mjeseci.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang