Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 4

Podići primanja 40 posto, a u mirovini uživati u jedrenju

Podići primanja 40 posto, a u mirovini uživati u jedrenju
1

U sklopu projekta Kunu po kunu predstavljamo odabrane sudionike. Danas su na redu financijske želje Igora Lencovića. Saznajte više u nastavku

VIDEO

Igor Lencović, key account manager iz Rijeke uzda se u svoje znanje i društvene vještine. Ambiciozni plan do mirovine počet će povećanjem plaće već ove godine. Kako radi na temelju fiksnog dijela i bonusa, vjeruje da će svoja primanja do kraja godine podići za čak 40 posto!

"Iako sam isprva namjeravao kupiti automobil, kada sam bolje razmislio shvatio sam da mi je bolje investirati u motocikl. Zato ga već ovog ljeta planiram kupiti, a za to štedim već duže načinom da odvajam 10 posto svojih neto primanja te kroz izvanredne prihode radom na različitim projektima" kaže Igor.

Ne namjerava se razmetati - u planu je rabljeni chopper ili cestovni motocikl do 250 kubika, jer za tu kategoriju nije skupa registracija. Usto troši upola manje od auta, te je idealan za 6 mjeseci toplog perioda na moru. "Ne moram plaćati parking, što je solidna ušteda! Namjeravam ga koristiti do 5 godina, a sukladno okolnostima tada kupiti drugi motor", kaže Lencović.

Nakon kupnje motora desetak posto svojih primanja i ekstra prihode ulagat će ravnomjerno u stambenu štednju kako bi kupio jedan građevinski teren u kontinentalnoj Hrvatskoj, a drugu polovicu ulagat će u svoju edukaciju. 

"U kontinentalnoj Hrvatskoj se već za 2500 Eura može kupiti teren i mislim da je to pametno ulaganje, a još namjeravam upisati online magisterij iz psihologije i coachinga koji se nudi u Americi" kaže Igor.  

U razdoblju od pet godina plan mu je podići primanja na 15.000 kuna, bilo kao dio neke organizacije na položaju srednjeg menadžmenta ili u vlastitoj tvrtki. 

"Namjeravam kroz sljedećih 5 godina osnovati obitelj. Tek tada bi se sa suprugom odlučio podići kredit za stan ili malu kuću. Mislim da ćemo s vremenom doći do troje djece, što je slučajna tradicija u mojoj obitelji" kaže on.

Što se tiče automobila, za sada ne namjerava mijenjati svoju Nissan Micru. Za nekoliko godina pogledat će nekog rabljenog "Japanca" u dobrom stanju, a u poslu ionako na raspolaganju ima službeni automobil. Kada bude birao zamjenu za privatni automobil, kaže da će mu prvi kriterij biti pouzdanost, a tek će mu na drugom mjestu biti estetika.

Nakon 35-og rođendana planira uložiti i u privatno zdravstveno osiguranje a do tada će se pouzdati u dobar imunitet. 

Kroz deset godina planira imati djecu i već onda namjerava za njih štedjeti novac za njihovo obrazovanje. "Novac za njihov studij štedjet ću kroz životno osiguranje, a obitelj će značiti i veći automobil, opet "Japanac". Trudit ću se kupovati uvijek auto stariji od godinu dana kako bi manje gubio na vrijednosti.

Do tada računa i na ušteđevinu od barem desetak tisuća eura koju namjerava oploditi kroz vlastiti "business" ako to bude oportuno. Naime, vjeruje da će se do tada isprofilirati kao konzultant za ljudske potencijale, leadership i slično.  Imat ću ušteđeno najmanje 10000 Eura i tu lovu ću uložiti u svoj privatni posao. "Odgajati ću djecu u duhu kršćanskog morala i težnji k izvrsnosti, kako bi uz pomoć stipendija upisali neku od najboljih obrazovnih institucija. Želja mi je da nam obiteljski "crni fond" do odlaska djece na fakultet bude 30.000 eura i da imamo otplaćen stambeni kredit". 

Mirovinu bi dočekao s ušteđevinom koja će mu omogućiti da živi s desetak tisuća kuna mjesečno te jedrilicom. "Jedrio sam kao dijete, a želim uživati s obitelji i baviti se društveno korisnim radom - tko zna, možda i politikom u vjeri da ću se oduprijeti "vukovima"" dodaje Igor Lencović. Plan B mu je opcija da kupi malu kućicu u planini i čuva koze, te se duhovno odmori - ali to će ovisiti o dogovoru s budućom suprugom!

Više o ostalim sudionicima natječaja i samom projektu saznajte na službenim stranicama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana