Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Uživam u realizaciji svojih poduzetničkih zamisli!

Uživam u realizaciji svojih poduzetničkih zamisli!
1

Predstavljamo vam finaliste natječaja "Pametnom idejom do uspjeha". Ovog puta to je Denis Rujer koji je u finale ušao sa svojom idejom "Vertikalni vrt"

VIDEO

Predstavljamo vam finaliste natječaja "Pametnom idejom do uspjeha". Ovog puta to je Denis Rujer koji je u finale ušao sa svojom idejom "Vertikalni vrt". Razgovarali smo o nastanku same ideje i ostalim zanimljivim detaljima vezanim uz smišljanje raznih ideja, projekata i inovacija.

Ideja vertikalnog vrta u natječaju izdvaja se kao jedina koja je vezana uz proizvodnju. Denis, autor ideje, rodom je iz Virovitice te je po struci diplomirani inženjer elektrotehnike koji živi i radi u Zagrebu. O sebi kaže kako osim interneta i novih tehnologija voli 'sve što vole mladi'. Jednostavno rečeno, 'Vertikalni vrt' je inovativan način razmještanja cvjetnih posuda i uzgajanja cvijeća po okomitom zidu.

Za početak se predstavi: tko je Denis Rujer?

Imam 29 godina i diplomirani sam inženjer elektrotehnike. Radim u svojoj struci i to je ono što možete pročitati u mom životopisu. Ali zapravo, ja sam sve što gore piše plus četiri riječi: radoznalost, avanturizam, inovacije, uživanje. To sam ja. U slobodno vrijeme bavim se ronjenjem, podvodnim ribolovom, plešem salsu, stvaram ideje, radim na realizaciji istih i u svemu tome uživam. Misao postaje ideja, ideja projekt, projekt predmet natječaja (Pametnom idejom do uspjeha), a ja jedan od finalista. Život snovima daje šansu! 

Predstavi svoju ideju? Kako je nastala zamisao?

Budući da u stanu nikad nemam dovoljno mjesta za svoje stvari, tako nemam ni za tegle cvijeća. Jedino mjesto gdje bi ih još mogao staviti bilo bi da ih prilijepim za zid. Tako mi je palo na pamet da bi to bilo jako zgodno rješenje za ljude koji žele uštedjeti na prostoru, a samim time i uljepšati stambeni prostor. Vertikalni vrt možete zamisliti upravo na taj način, uzmete teglu cvijeća koja na jednoj svojoj strani ima ugrađen magnet (bila to jedna tegla ili hrpa njih, ovisno o veličini vašeg zida), prislonite ju na metalno postolje koje ste prije toga fiksirali na zid i tako dobijete inovativan i efektan način uzgajanja sobnog bilja. Ili možda začina u kuhinji. Primjena je bezbroj. Ideja svojom prilagodljivošću, jednostavnošću te atraktivnim izgledom otvara široke mogućnosti uređenja i uštede prostora. Sistem magneta uvelike olakšava postavljanje i korištenje samog vertikalnog vrta, odnosno baratanje cvjetnim posudama prilikom zalijevanja cvijeća, presađivanja te stavljanja na zid i sl.

Budući da tvoja ideja, kao i sve u finalu natječaja "Pametnom idejom do uspjeha", ima potencijala zaživjeti na tržištu i od tebe napraviti poduzetnika - koliko si upoznat sa svijetom poduzetništva?

Sa svijetom poduzetništva sam još uvijek na Vi, ali mislim da bi mogli postati dobri prijatelji! Uživam u životu te radim na ostvarenju poduzetničkih planova. Nedavno sam zajedno sa svojom djevojkom počeo raditi na malom projektu Zakači.se s kojim polako stječem nova iskustva i znanja.

Mišljenje o stručnom žiriju i samom natječaju?

Žiri je kao što i samo pitanje kaže, stručan. To me posebno veseli jer sam dobio kvalitetne prijedloge i smjernice za daljnje razvijanje ideje. Drago mi je da dolaze iz različitih branši tako da ideju mogu sagledati iz različitih kuteva te ju usmjeriti u pravcu koji ima najviše potencijala za uspjeh. 

Natječaj mi se sviđa ne samo iz razloga što su izabrane najbolje ideje po mišljenju žirija, što samo po sebi već znači da postoji neka šansa za njihovo ostvarenje, već i iz razloga što nije sve ostalo samo na ideji. Svaki tjedan imamo novi zadatak, svaki tjedan smo sve bliži konačnom poslovnom planu koji bi trebao dati potvrdu žiriju da su odabrali dobre ideje koje će zaživjeti na tržištu. Svaki tjedni zadatak je novo učenje, nova lekcija, tako da je za mene ovo čista "win-win" situacija.

Što misliš napraviti nakon natječaja, misliš li ustrajati na ideji ako slučajno ne pobjediš na natječaju?

Ideja za koju sam proveo istraživanje tržišta, a i žiri se slaže oko toga, ima potencijal na tržištu. Ovo mi je dovoljna potvrda da bez obzira na ishod natječaja nastavim u pravcu realizacije ideje u koju jako vjerujem.

Za kraj, upitali smo Denisa: "Gdje se vidiš za 10 godina: kao poduzetnik ili zaposlenik?" Na što je on sa smiješkom odgovorio: "Za 10 godina se vidimo na dodjeli Zlatne kune."


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana
Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom