Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 1

Velike poslovne lekcije iz hollywoodskih filmova

Velike poslovne lekcije iz hollywoodskih filmova
4

Utrka za novcem sportskog menadžera Jerry Maguirea entuzijasta je učinila beskrupulozim biznismenom koji gubi dodir sa stvarnošću

VIDEO

Prema procjenama filmskih kritičara i poslovnjaka, drama Jerryja Maguire predstavlja izvor mudrih lekcija koje će koristiti svakom karijeristu na putu do uspjeha - ali i “običnim smrtnicima” koji se bore sami sa sobom i recesijom ne izgube bitku u teškim prilikama. Utrka za novcem sportskog menadžera Jerryja Maguirea (Tom Cruise) entuzijasta je učinila beskrupulozim biznismenom koji gubi dodir sa stvarnim vrijednostima i postaje automat za zgrtanje novca. U trenutku “otriježnjenja”, mučen grižnjom savjesti, piše memorandum u kojem preporučuje tvrtki da manje gleda na novac, a više na dobrobit klijenata - s manje klijenata moći će se svakom pojedinačno kvalitetnije posvetiti.
Mreža poznanstva ključna je za plivanje u moćnoj konkurenciji, a upravo je topli “ljudski faktor” komadić slagalice koji nedostaje u komunikaciji s ljudima - i glavni krivac za neuspjeh. Jedna od lekcija može se izvući i iz scene u kojoj Rod Tidwell, (Cuba Gooding Jr.) jedini preostali klijent, u telefonskom razgovoru naređuje Maguireu da viče “Pokaži mi novac!”, jer želi da njegov agent malo za promjenu izrazi entuzijazam i osjećaje. Jerryja izluđuje to što Rod misli samo na novac i govori mu kako bi on trebao igrati sa srcem, baš kao što je činio na početku karijere jer je to jedini način na koji može uspjeti.

Suočavanje sa samim sobom i ljubav prema poslu pali na filmu, ali i u stvarnom životu. Sličnu poruku nosi i “Milijunaš s ulice” u kojem glavni glumac mora biti uporan kako bi se izvukao iz siromaštva, a za ono što doista želi spreman je i skočiti u septičku jamu. Neobrazovani Indijac bio je dovoljno hrabar da slijedi svoje snove bez obzira što objektivno gledajući nije imao mnogo izgleda.

Ako nisi ni na nebu ni na zemlji možeš izgubiti posao  i obitelj
Ryan (George Clooney) i Alex (Vera Farmiga) u filmu Ni na nebu, ni na zemlji gledateljima daju lekciju što se događa ako postaneš svoj posao. “Prisjeti se najdražih uspomena u životu. Jesi li bio sam? Život je bolji u društvu”- kaže Ryan ukazujući kako zbog posla možeš izgubiti privatan život. Film uči i o tome kako uvijek moraš imati pripremljen plan B, spoznati važnost slušanja sugovornika i uvidjeti opasnosti stagniranja.

Bijeg u posao često ostavlja žaljenje za propuštenim
- Nemam odgovore na sva pitanja. U životu sam gubio koliko sam dobivao. No, volim svoju ženu. Volim život i svima želim moju vrstu uspjeha - rekao je mentor Jerryja Maguirea Dicky Fox, a citat je otišao u filmsku antologiju. Ako igrači nisu dovoljno mudri, utrka za novcem ostavlja za sobom brojne žrtve a na cilju ih u većini slučajeva čeka očaj i žaljenje za propuštenim prilikama. Bijeg u posao ne može izlječiti privatne probleme.

Kum uči o posljedicama korupcije i zločina
- Nemam odgovore na sva pitanja. U životu sam gubio koliko sam dobivao. No, volim svoju ženu. Volim život i svima želim moju vrstu uspjeha - rekao je mentor Jerryja Maguirea Dicky Fox, a citat je otišao u filmsku antologiju. Ako igrači nisu dovoljno mudri, utrka za novcem ostavlja za sobom brojne žrtve a na cilju ih u većini slučajeva čeka očaj i žaljenje za propuštenim prilikama. Bijeg u posao ne može izliječiti privatne probleme.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti

Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni
Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin