Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 2

Želite saznati više o poduzetništvu iz prve ruke?

Želite saznati više o poduzetništvu iz prve ruke?
1

Predstavljamo vam novog kolumnista Pametne kune: Željka Kovača. Ovaj iskusni stručnjak savjetovati će vas o poduzetništvu i uspješnom poslovanju

VIDEO

"Kroz dugogodišnji rad s poduzetnicima uočio sam da postoji stalna potreba da se poduzetnicima približavaju teme kao što su investiranje, smanjenje troškova poslovanja, profitabilnost, poticajna sredstva", objašnjava nam Željko Kovač, kao odgovor na pitanje zašto želi pisati kolumnu na Pametnoj kuni. "Smatram kako naš školski sustav nema profilirani model ovog oblika edukacije, vjerujem da je potrebno, kroz kolumne koje su lagane za čitanje, pojasniti navedenu problematiku na primjerima iz prakse. Osim toga, kroz kolumnu bi želio promovirati poduzetništvo kao osnovu razvoja društva u cjelini."

Dugogodišnje iskustvo 

Željko Kovač je predsjednik uprave, poslovni savjetnik i vlasnik Centra za poduzetništvo Zagreb, najstarije privatne savjetničke institucija u Hrvatskoj koja je je usmjerena na problematiku malih i srednjih poduzetnika. Prije osnivanja prve savjetničke tvrtke, radio je u Hrvatskoj kao tehnolog, a potom i kao voditelj proizvodnje tvrtke Končar. U Iraku, Iranu i Grčkoj proveo je desetak godina kao voditelj niza investicijskih projekata u sektoru proizvodnje i prijenosa električne energije. 

Krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća, zajedno s više poslovnih savjetnika iz Velike Britanije, osniva prvu privatnu savjetničku kuću u Hrvatskoj pod imenom BRB Management and Trade Consultants, usmjerenu na problematiku tranzicije, restrukturiranja i privatizacije tvrtki. Kompanija je provodila ekspertizu diljem bivše države. Po osamostaljenju Hrvatske, osniva novu tvrtku, Centar za poduzetništvo Zagreb. Centar je danas jedna od nekoliko privatnih potpornih institucija koja pruža usluge malim i srednjim poduzetnicima. Tijekom dvadesetgodišnjeg poslovanja surađivao je s više od 200 poduzetnika kojima su pružane usluge poslovnog savjetovanja tijekom njihovih investicija, restrukturiranja i smanjenja troškova poslovanja. Rad s poduzetnicima prepoznale su nadležne državne institucije te Centar surađuje s njima kao institucija koja pruža pomoć poduzetnicima tijekom osnivanja i rada tvrtke.

Kao specijalist organizacije poslovanja s ciljem smanjenja troškova, kao cilj djelovanja ističe povećanje dobiti vlasnika tvrtke. Također, kao stručnjak na području investiranja i investicijskih studija Željko Kovač je surađivao s nizom velikih tvrtki, kao što su Peugeot Hrvatska, Hyundai Hrvatska, Hrvatske vode, DI Bohor, Nuklerani institut INETEC, Bestal, Aqua Viva, te s čitavim nizom malih i srednjih poduzetnika. Usluge je pružao i stranim klijentima kao što su CEGOS Francuska, SQW -  Engleska, US AID World learning itd. 

Tijekom poslovne karijere održao je više od 100 predavanja na temu investiranja, organizacije i financijskog restrukturiranja tvrtki. Kao priznati savjetnik, sudjelovao je u izgradnji Mreže konzultanata Hrvatske u sklopu HAMAG-a. Stalno se usavršava u struci te je nositelj većeg broja domaćih i stranih certifikata, kao što su Certifikat Agencije za promociju ulaganja Republike Hrvatske, Certifikat za pripremu projekata Europske unije (Business Innovation Center Budapest) te certifikate institucija Deloitte Touche i US AID. 

Pozivamo vas da na Pametnoj kuni pratite zanimljive tekstove našeg novog kolumnista, te proširite svoja znanja o svijetu poduzetništva u Hrvatskoj, ali i šire.   

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu
TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin (34) prošla je trnovit put do svjetskih pojaseva, a 'odustala' je samo jednom u životu...

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith