Obavijesti

Počinje najomiljeniji sajam na Zagrebačkom velesajmu!

Počinje najomiljeniji sajam na Zagrebačkom velesajmu!
9

Ovogodišnji se Interliber, 36. međunarodni sajam knjiga i učila održava se od 12 . do 17. studenog na Zagrebačkom velesajmu. Ulaz na Interliber je besplatan. Pripremite popise za kupnju i idemo na Interliber

Ovogodišnji se Interliber, 36. međunarodni sajam knjiga i učila održava se od 12 . do 17. studenog na Zagrebačkom velesajmu.

Posjetitelje očekuju paviljoni 5 i 6 puni knjiga, pregršt novih naslova, predstavljanja novih izdanja kao i dolazak hrvatskih i inozemnih knjiških zvijezda. Interliber kao i prijašnjih godina nudi puno akcija, tako će se knjige moći nabaviti s popustima i do čak 80%.

Kao posebnu poslasticu izdvajamo dolazak Adama Johnsona, dobitnika Pulitzerove nagrade za književnost 2013. godine za roman Sin Gospodara Siročadi. Predstavljanje knjige održat će se u petak, 15. studenog u 12.00 sati na štandu Školske knjige. Istoga dana, u 18.00 sati, Johnson će potpisivati knjige na Lumenovu štandu. 

POZORNICA PAVILJONA 6 PREPUNA DOGAĐANJA!

Iz zanimljivih događanja koja će posjetiteljima biti prezentirana u paviljonu 6 Zagrebačkog velesajma izdvajamo:

Novi monumentalni roman Rod Miljenka Jergovića je knjiga sastavljena od više cjelina u kojoj se na 1008 stranica izmjenjuju fikcionalni i nefikcionalni dijelovi i savršeno se miješaju stvarno i izmaštano. 

Otkrivamo novu španjolsku književnu zvijezdu Mariju Duenas koja u romanu Vrijeme između krojenja ispisuje nevjerojatnu priču o svijetu i povijesti skrojenu od života jedne modistice. Ovaj je roman najprodavanija španjolska knjiga posljednjeg desetljeća, odmah iza svjetskih uspješnica Carlosa Ruiza Zafóna.

Autobiografski roman Ludwiga Bauera Toranj kiselih jabuka čiji glavni junak odrasta i sazrijeva u turbulentnim vremenima, u doba stalnih promjena, u kojima se i on mijenja od znatiželjnog i zaigranog dječaka preko nabusitog mladića, inteligentnog studenta i čovjeka u potrazi za srećom.

Nova očaravajuća knjiga Amosa Oza Među svojima o osam zgoda iz života u kibucu, u kojem je i sam Oz proveo dobar dio mladosti, a opisuje sva veselja i tuge, sitne ljudske radosti i pakosti, ljubav i čežnju, mladost i starost, sve ono što život čini životom. 

Predstavljamo drugi roman francuskog urednika i književnika Jeana Matterna O medu i mlijeku. Tu je i nezaobilazna knjiga omiljenog argentinskog psihoterapeuta Jorgea Bucaya Put samoovisnosti. 

Projekt Žena Graemea Simsiona, Tajnovita knjižara gospodina Penumbre Robina Sloana, Blues miješane krvi Esi Edugyan, Zapisi jednog svodnika Giorgia Falettija, Robopokalipsa Daniela H. Wilsona, Stotinu Tisuća Kraljevstava Nore K. Jemisin, Škola šarma i špijunaže Gail Carriger i Moć grimorija Rachel Hawkins. 

Najavljujemo još Okajani grijesi Kate Mijić, Portret majke Indije Vesne Krmpotić, Više nego normalno Dale Archer, prevela prof. Mirjana Krizmanić, Teen psiha poznatih psihologinja Majde Rijavec i Dubravke Miljković, Za što sam se spremna potući Ivane Simić-Bodrožić, Fališ mi u proljeću, u jeseni, u ljetu, u zimi od Mani Gotovac te Draga Milana u Italiji Milane Vuković Runjić. Zatim Djela Ive Andrića,  Japundže od Ivana Aralice, Razlozi za nepovjerenje u sustav obrane od tuče Luka Paljetaka, Redak mulja, redak pjene Tonka Maroevića, Pohod milosti - izabrane pjesme Ivana Goluba, Izgubljeni raj Johna Miltona. 

Interliber je prilika za susret s autorima koji će potpisivati primjerke svojih knjiga: Sibila Petlevski, Ludwig Bauer, Miljenko Jergović, Julijana Matanović, Miro Gavran, Sanja Pilić, Željka Mezić…

BESPLATNO NA SAJAM!

Ulaz na Interliber je besplatan. Radno vrijeme sajma je od 10.00 do 20.00 sati osim petka i subote kada je Interliber otvoren knjigoljupcima sve do 21.00 sat.

Pripremite popise za kupnju i idemo na Interliber !!!

Uz Interliber u istom terminu održavaju se Inova, Sajam glazbe i multimedije i gaming spektakl u trajanju od 4 dana - Reboot Infogamer.

INOVA

Uz Interliber posjetite i INOVU, najveću izložbu inovacija u Republici Hrvatskoj,  koja po broju izlagača premašuje sve do sada održane, a također predstavlja najveću izložbu inovacija po broju zemalja učesnica u svijetu u 2013. godini. Sudjelovat će čak 543 izlagača (368 iz Hrvatske i 175 inozemnih) iz 32 zemlje. 

INOVA, tradicionalna nacionalna izložba inovacija koja od 1971. redovito svjedoči o najvećim uspjesima hrvatskog inventivnog rada pokretač je i simbol inovatorstva u Republici Hrvatskoj. Domaćin izložbe je Zagrebački velesajam, a organizatori Hrvatski savez inovatora, Savez inovatora Zagreb i Tera Tehnopolis d.o.o. U tridesetak godina postojanja INOVA je u Zagrebu okupljala, poticala i javnosti predstavljala tisuće hrvatskih i stotine inovacija iz inozemstva.

Na izložbi očekujemo 161 dostignuće hrvatskih inovatora i poduzetnika koja nisu ranije izlagana, a najbolji hrvatski inovator primit će nagradu Nikola Tesla

Ulaz na Inovu je besplatan! Radno vrijeme 10-19 sati.

Više o događanjima na Velesajmu u studenom potražite na www.zv.hr

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra

Baby Lasagna nakon nastupa: 'Moj posao još nije gotov!
PRVO POLUFINALE EUROSONGA

Baby Lasagna nakon nastupa: 'Moj posao još nije gotov!

U prvom polufinalu se za prolazak u finale borilo 15 izvođača, od kojih 10 ide dalje. Osim njih su nastupale i tri države iz skupine 'Velikih 5'
Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?
NAKON POLUFINALA - ŠOK!

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?

'Što to znači? Trebamo li se bojati da ćete oštetiti najveće favorite?', 'Bojim se da to nije dobra stvar, bolje bi bilo da je random odabir', komentari su na društvenim mrežama