Obavijesti

News

Komentari 158

Most će predložiti Podolnjaka za šefa Sabora, SDP se slaže?

Most će predložiti Podolnjaka za šefa Sabora, SDP se slaže?
3

Nakon sastanka koji su održali Mostovci, glasnogovornik Grmoja rekao je kako i dalje žele stvaranje reformske vlade. Navodno žele Podolnjaka na čelu Sabora

VIDEO

Neslužbeno doznajemo da je Božo Petrov predložio da SDP i HDZ kao predsjednika Sabora predlože Mostovog zastupnika Roberta Podolnjaka što su, kako doznajemo, svi koalicijski partneri koalicija Hrvatska raste prihvatili.

Petrov je uz to, kako doznajemo, predložio i drugu mogućnost, ukoliko se ova zakomplicira, a to je da popola predsjednički mandat podijele SDP-ov Josip Leko i HDZ-ov Željko Reiner. Iako nije jasno kako bi se to provelo.  Sada ostaje vidjeti hoće li i HDZ, s kojim trenutno sastanče, pristati na takvu ponudu.

Žele stvaranje reformske vlade

Nakon sastanka koji su održali članovi Mosta, glasnogovornik Nikola Grmoja rekao je u srijedu kako i dalje žele stvaranje reformske vlade . No rekao je i kako je Most spreman, ako se nađe u pat poziciji, predložiti svojeg predsjednika Sabora.

- Sad idemo na sastanak sa SDP-om, a nakon toga i s HDZ-om te će se nešto više znati nakon današnjih sastanaka - rekao je Grmoja.

VIDEO

Grmoja i Kovačić idu na policiju

Dodao je i kako će on te Ivan Kovačić otići na policiju na obavijesne razgovore u sklopu istrage koju je naložio Uskok . Uskok je, podsjetimo, policiji naložio da istraži navode oko trgovine saborskim mandatima. Grmoja je rekao kako očekuje da na policiju budu pozvani i Zoran Milanović, Ante Kotromanović, Drago Prgomet, Mirko Rašković i Božidar Kalmeta.

Ne misli da je bilo nezakonitih radnji i pritisaka nego da je bila riječ o ponudama mjesta.

- Možda nije riječ o kaznenom djelu nego se radi o političkoj trgovini - rekao je Grmoja.

'Stipe Petrina se želi vratiti, ali prvo ćemo tražiti  javnu ispriku'

Grmoja je rekao da će u četvrtak u Saboru biti svih 15 zastupnika Mosta, a možda i više. Otkrio je kako ga je zvao Stipe Petrina koji se želi vratiti, ali prvo će od njega tražiti javnu ispriku.

Kovačić, omiški gradonačelnik, je podsjetimo optužio Stipu Petrinu da laže i napada Most.

- On ima prikrivene motive. Osobno sam spreman i otići na poligraf potvrditi da mi je nudio da podržim SDP, kako bi se time osigurala sredstva za naše lokalne zajednice u Primoštenu i Omišu - rekao je Ivan Kovačić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 158
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.