Obavijesti

News

Komentari 12

Najbolji advent: "Zagrepčani su shvatili da je manje veće..."

Najbolji advent: "Zagrepčani su shvatili da je manje veće..."
1

Kao što bi Hrvatska bila idealna, a da bude Danska, tako naš glavni grad ne mora biti megapolis, da bi bio idealna životna sredina, objavio je Bolković na Facebooku

VIDEO

Romano Bolković osvrnuo se na svom Facebooku na objavu da je Zagreb proglašen za najbolju božićnu turističku destinaciju.

Objavu prenosimo u cijelosti:

Sad će otužna kolona flagelanata u najiskrenijem hrvatskom samobičevanju krenuti grgljati o nepotrebnoj rastrošnosti u oskudna vremena, o diskrepanciji blještavila i neimaštine, o Zagrebu koji se razmeće naspram životne bezizlaznosti provincije, in ultima linea: o Zagrebu koji troši naše novce, a svaki ponaosob od tih desperaterskih jauka ne samo da je promašen, netočan i neistinit, nego je i amoralan, iako mu to nije konačna zamjerka - teško je uvijek iznova uvjeriti se koliko je u Hrvatskoj ljudi koji su naprosto oštećene roba, koje je život, često u izobilju, do te mjere uništio da neurotski reagiraju na svaki izvanjski podražaj i naprosto moraju postulatorno jamrati, zvocati, prigovarati i siriti čemer.

I upravo stoga jer je na zapretanom dnu tih prigovora osoban problem desperatera, ne treba im pridavati pažnju: postoje ovlašteni serviseri duša, solidne terapije, i boje umah postanu življe, klizanje ne smata, a Advent u Zagrebu bljesne svom raskoši bajkovite razglednice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Čestitam svima koji su kreativno doprinijeli da i s motrišta s kojega gledam na ovaj predbožićni Zagreb, a to je berlinska adresa između Ku´damma i Bismarckstraße, što spominjem namjerno, e da bih legitimirao svoje poznavanje raskoši velebno dekoriranoga grada - Berlin je u tome, naročito u svjetlosnim aranžmanima, nenadmašan - moj hometown izgleda velebno.

U ovo uređenje nije uloženo toliko sredstava, koliko pameti, ukusa i znanja. 

Zato me veseli:

Zagreb, u stvari u jezgri sitan, kao mali Mitteleuropski grad te svoje razmjere počinje koristiti po prvi puta kreativno: ljudska razmjera prostora koji su ovako urešeni adirani, pretvoreni u adventski kontinuum atrakcije, vjerojatno po prvi puta od obnove državnosti odaje građansku svijest Zagrepčana: lišeni provincijalne opsjednutosti megalomanijom ( bal u HNK na kojemu je oligarhiju valjalo učiti valceru! ), Zagrepčani su shvatili da je manje veće, ako mu se s ljubavlju i kreativnom tankoćutnošću samosvjesno i bez ikakva kompleksa tako pristupi. Kao što bi Hrvatska bila idealna, a da bude Danska, tako naš glavni grad ne mora biti megapolis, da bi bio idealna životna sredina.

To je konačna pouka ove adventske bajke.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'
'JASAN STAV OKO SDSS-A'

VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'

Domovinski pokret odbija prijedlog Mosta s kojim bi se stvorila velika koalicija koja bi srušila HDZ. 'To nije dobra ideja', rekao je Mario Radić