Obavijesti

News

Komentari 3

Sisak: Ikić Baniček za dva posto kaska za Pintarićem

Sisak: Ikić Baniček za dva posto kaska za Pintarićem
3

Dinko Pintarić ima 40,58 posto glasova, a prati ga Kristina Ikić Baniček sa 36,73 posto. Županica Marina Lovrić Merzel trenutno je prva, a iza nje je Ivo Žinić

VIDEO

U Sisku za gradonačelnika trenutno prednjači aktualni gradonačelnik Dinko Pintarić (HDZ) sa 40,58 posto glasova, a prati ga Kristina Ikić Baniček (SDP, HNS-liberalni demokrati i HSU) sa 36,73 posto.

- Iako prebrojavanje glasova još nije okončano, nema dvojbe da će se  za čelno mjesto u Gradu Sisku birati u drugom krugu. Hvala svima koji su mi dali potporu, sigurna sam da će mi građani Siska  u drugom krugu  dati potporu i da ću pobijediti - kazala je Kristina Ikić Baniček. 

Liderica SDP-a u Sisku ističe kako grad  treba novu vlast.

Prema prvim neslužbenim rezultatima DIP-a, za župana trenutno vodi Marina Lovrić Merzel sa 42,82 posto, a iza nje je Ivo Žinić sa 33,55 posto.

Osim njih, za gradonačelnika su se kandidirali Ivanka Boras, Jasna Kapelec, Zoran Lisac i Rajko Mladenović te za županiju Željko Kardaš (HSP).

U Gradskom vijeću vodi koalicija na čelu s HSP dr. Ante Starčević

Na listi za Gradsko vijeće Grada Siska vodi koalicija kojoj je na čelu HSP dr. Ante Starčević s 36,93 posto glasova. Druga je SDP-ova koalicija sa 32,21 posto, treći su laburisti i dalje liste koje imaju ispod 10 posto glasova.

Slavlje u stožerima

Izborna groznica trese Sisak i ostala mjesta u županiji, a u stožerima stranaka i koalicija atmosfera je užarena. Biti ili biti, svaki bod koji se dobije popraćen je ovacijama. Većina stranaka u svojim je prostorijama priredila nareske, kolače i druge delicije, a aktualna županica Marina Lovrić Merzel je organizirala veći broj plata s narescima. Veljko Novak, lider HSP dr. Ante Starčević, ne krije zadovoljstvo postignutim i kazuje da je otvoren za koalicije.

Posebno radosna je bila županica kada je pobijedila u Općini Velika Ludina, a pogotovu u Mustafinoj Kladi. Ta je općina i naselje iz kojeg potječe Marijana Petir (HSS) koja je svojedobno bila i dožupanica, no dame se međusobno nisu podnosile.

- To mi je među najdražim pobjedam,a rekla je županica. Brojanje glasova se nastavlja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije