Obavijesti

Posadite i Vi svoj urbani vrt u Arena Centru Zagreb

Posadite i Vi svoj urbani vrt u Arena Centru Zagreb
3

Prijavite se na nagradni natječaj 24 sata i Arena Centra te osvojite sve što vam je potrebno za urbanu vrtlarsku avanturu uz Korneliju Benykovski Šoštarić

U gusto izgrađenim naseljima gdje ljudi nemaju privatne okućnice postoji velik interes za uzgojem vlastite hrane te upravo zato 24sata i Arena Centar zaljubljenicima u vrtlarstvo omogućuju da usred zagrebačke vreve dobiju svoju zelenu površinu koju će obrađivati i o kojoj će se brinuti. Zajednički vrtovi postoje u mnogim svjetskim gradovima, njihovo osnivanje je vrlo jednostavno, a donosi višestruku društvenu korist. Urbani vrtovi, osim doprinosa održivu razvoju zelenim sustavima gradova, imaju čitav niz prednosti, primjerice kontakt s prirodom, druženje, terapeutsku dimenziju, pa i demonstraciju socijalne osjetljivosti jer uzgojeni plodovi uvelike mogu pomoći kućnim proračunima.

Uključi se i uvjeri žiri zašto bi baš tvoja obitelj trebala dobiti svoju zelenu oazu. Na vama je samo da nas uvjerite da ste vi pravi odabir i da ćete se baviti svojim novim gradskim vrtom. 24sata i Arena Centar osigurat će vam sve što je potrebno i omogućiti da ostvarite svoje želje.

Projekt Urbanih vrtova se nastavlja u Arena Centru

Prilika za uređivanje urbanog povrtnjaka očekuje vas već ove subote kada ćemo, skupa s vama, uređivati zelenu površinu ispred Arena Centra. Također, u sklopu projekta, organiziramo edukativnu radionicu o vrtlarenju  autorice HRT-ove emisije „Vrtlarica“ Kornelije Benykovski Šoštarić koja će vam pomoći zasaditi vaše sadnice. Osim pobjednika natječaja istu nagradu 24sata i Arena Centar donirat će i Udruzi 3L koja brine o djeci s posebnim zdravstvenim potrebama.

Čitav projekt Urbanih vrtova obilježit će i humanitarna akcija koju će predvoditi neproftina zadruga Martinov plašt koja skrbi o ranjivim kategorijama društva i kojoj je cilj podići kvalitetu njihovog svakodnevnog života. Članovi zadruge će u subotu unutar Arena Centra postaviti mobilni povrtnjak posebno prilagođen za osobe s invaliditetom, a koji je ujedno namijenjen svim građanima za korištenje na vlastitim balkonima. Tijekom humanitarne akcije organizirat će se prodaja uskrsnih artikala s proljetnim sadnicama, a prikupljena sredstva namijenjena su izradi mobilnog povrtnjaka za obitelj Marušić koja ima dijete s posebnim zdravstvenim potrebama. Humanitarna akcija, u organizaciji sa zadrugom Martinov plašt, trajat će od 12. do 19. travnja. Građani su pozvani svojim prisustvom pridonijeti humanitarnoj akciji, sudjelovati u kupnji proizvoda te svojim donacijama pomoći izradi mobilnog povrtnjaka za obitelj Marušić.

Zelena oaza čeka vas kod Arena Centra, potrudite se da postane Vaša i prijavite se na obrascu ispod teksta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je
VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.