Obavijesti

Potrošač

Komentari 13

5 proizvoda koje plaćamo previše, a ne bi trebali

5 proizvoda koje plaćamo previše,  a ne bi trebali
2

Donosimo vam 5 vrsta proizvoda koje biste trebali kupovati u specijaliziranim trgovinama što zbog cijene ili zbog većeg izbora i kvalitete.

VIDEO

Koliko vam se puta dogodilo da ste bili u žurbi te u supermarketima kupili neke proizvode koji su vas koštali više nego da ste ih kupili u specijaliziranim trgovinama? Zasigurno se to svakome dogodilo. U specijaliziranim trgovinama ćete naći proizvode po nešto manjim cijenama, ali će vam ponuditi i širu paletu proizvoda. Tako da možete birati po cijeni, kvaliteti i vlastitim preferencijama. Premda u tom trenutku ne razmišljate, takvi hirovi će utjecati na vaš mjesečni budžet. Kuna po kunu i tako tijekom cijelog mjeseca može dovesti do male, ali značajne uštede ako to sve zbrojimo na godišnjoj razini. Možda niste razmišljali da možete uštedjeti na ovakav način te vam donosimo pregled proizvoda čiju kupovinu koje preporučujemo u specijaliziranim trgovinama. Također, postoje i određeni proizvodi koje smo naveli koji su cjenovno jednaki i u supermarketima i specijaliziranim trgovinama, ali u specijaliziranim trgovinama ćete naći veću ponudu proizvoda, a i osoblje trgovine su upoznati s onim što prodaju, stoga vam svojim znanjem i stručnošću mogu pomoći pri odabiru.  

1. Proizvodi za osobnu higijenu

Koliko puta ste u standardnim trgovinama kupili proizvode za osobnu higijenu, počevši od kupke, šampona do sapuna? Vrijeme je da prestanete s ovom navikom kako biste uštedjeli dio novca. Otiđite u drogerije u kojima ćete naći proizvode po nižim cijenama i koje vam nude puno veći izbor proizvoda kao i cjenovni raspon dok ćete u supermarketima naići na puno manji izbor proizvoda. 

2. Pahuljice

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pahuljice su, također, stavka za koju izdvajamo više novca, s kojim bi vjerojatno vrlo rado htjeli kupiti nešto drugo. U supermarketima ćete nerijetko naći nezdravu varijantu pahuljica koje sadrže puno više šećera. Alternativu potražite u trgovinama zdrave hrane gdje ćete za jednak novac dobiti zdrave pahuljice. Zapamtite da nije važan samo vaš budžet nego i vaše zdravlje. 

3. Deterdženti i sredstva za čišćenje

Ako želite kupiti bilo koji deterdžent bilo za pranje suđa ili odjeće, idite u drogerije jer u supermarketima ćete platiti više nego što biste trebali. Ovo je stavka koju svakodnevno koristimo i trošimo, pogotovo ako se radi o višečlanim obiteljima. Uvijek kupujte u većim pakiranjima koje vam može trajati i više od jednog mjeseca jer će vam i to donijeti uštede. Kupnjom manjih pakiranja ne dobivate ništa osim - izgubljenog novca.  

4. Kućne potrepštine

Kućne potrepštine koje svakodnevno koristimo poput spužvica ili krpa za čišćenje, papirnatih ubrusa i slično, također, možete naći po nešto povoljnijim cijenama u drogerijama. To su potrošni proizvodi koje često kupujemo i na koje ne obraćamo pažnju koliko zapravo utječu na naš budžet. 

5. Bijela tehnika 

Bijelu tehniku nerijetko kupujemo u velikim trgovačkim lancima. Koliko god nam se te ponude činile privlačne ipak kupujte u specijaliziranim trgovinama. Cjenovno ne mora biti povoljnije, ali imat ćete veću ponudu i veću mogućnost izbora. Kada kupujete proizvod koji će vam trajati godinama kao bijela tehnika ipak razmislite dvaput prije nego što kupite prvi proizvod na koji naiđete. 

"Ako je proizvod kvalitetan onda izdvojim novac."

Poznata voditeljica Nevena Rendeli nam je dala svoje mišljenje objasnivši za što joj je teško izdvojiti novac. "Teško mi je izdvojiti novac za potrošne stvari. Kada odem u kupovinu ne izađem iz trgovine, a da ne potrošim 200 kuna. Mislim da su brendirani proizvodi najskuplji te plaćaš ime, a ne proizvod. Izbjegavam kupovati takve proizvode, ali ako procijenim da je proizvod kvalitetan onda izdvojim novac."

Ovo su samo neki od proizvoda na koje najčešće izdvajamo novac možda više nego što bi trebali jer ih kupujemo na pogrešnim mjestima. Mnoge trgovine imaju svoje robne marke koje su cjenovno vrlo povoljne i dostupne svima. Na vama je da procijenite koji vam proizvodi odgovaraju, a koji ne.  Također, pratite akcije trgovina i drogerija te svaki mjesec možete naći letke s akcijskim cijenama. Iskoristite akcije za potrošne proizvode, za koje ne bi trebali izdvajati veće iznose. Počnite već danas štedjeti na malim stvarima kako bi se smanjili vaši mjesečni rashodi. 

Također, pazite i na kvalitetu proizvoda. Ponekad ćete ipak morati izdvojiti malo veći iznos za nešto što vam može služiti godinama poput perilice za rublje ili suđe. Na takvim proizvodima nemojte štedjeti, ali ipak se raspitajte gdje ćete naći najširu ponudu kako bi kupili ono što odgovara vašim stvarnim potrebama.

Nemojte zanemariti ove savjete jer pametnom i racionalnom kupovinom možete uštedjeti određenu količinu novca, koja ne treba biti velika, ali je sigurno možete pametnije uložiti u nešto drugo što vam je potrebnije. Postanite potrošač koji će biti svjestan stanja na računu te proizvoda koji mu se nude i koji će na temelju toga izabrati ono što je najbolje za njega, bez da ostanete praznog novčanika. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang