Obavijesti

Potrošač

Komentari 3

Apartman ne odgovara opisu? Kazna za to je 20.000 kuna

Apartman ne odgovara opisu? Kazna za to je 20.000 kuna
1

Iznajmljivanje preko turističke agencije nije garancija da će po dolasku na Jadran biti baš onako kako ste vidjeli na internetu i dogovorili telefonski...

VIDEO

Nismo željeli unajmiti apartman preko oglasnika jer smo se bojali što će nas dočekati. A i preko agencije ispalo je grozno, požalila se čitateljica. 

- Na internetu smo potražili turističku agenciju. Nazvali smo i objasnili što tražimo, a u agenciji su rekli da im to još pošalju mailom. Vrlo brzo smo dobili ponudu za apartman u Tisnom. Sljedeći dan me je nazvao muškarac iz agencije i pitao odgovara li nam smještaj i cijena od 60 eura. Rekao je da ga možemo pogledati na internetu. Pristali smo i javili se vlasnici da se dogovorimo oko detalja - rekla je čitateljica. 

Izgled apartmana ih je ostavio bez teksta. - Nakon ulaska u apartman primijetila sam da je kuhinja ‘siromašna’. Samo hladnjak te po jedan gornji i donji kuhinjski element na kojem je malo kuhalo - opisala je naša čitateljica. Dodaje kako nije strašno što nema ‘poštenog kuhala, pa snaći će se tih desetak dana. Unijeli su stvari i htjeli ih staviti u ormar.

- Dočekao me je šok. U sobama nema ormara, a u kupaonici ni vješalice za ručnike - zgrožena je čitateljica. - Preko svega smo prešli, i male kuhinje, i nedostatka parkinga, i ceste pred kućom gdje moraš s djetetom deset minuta čekati da prijeđeš cestu, odnosno da izađeš iz dvorišta, i nedostatak klime te televizora. Ali da nema ni ormara..., šokirana je. Dodala je da žali što nije isprintala fotografije s neta kako bi mogla pitati vlasnicu gdje je to što je objavljeno. Jedino što je odgovaralo fotografijama je krevet i pogled na more s goleme terase. 

- Kad sam rekla da nema ormara, hladno mi je odgovorila da telefonski nisam ni pitala za ormare. Shvativši da smo nezadovoljni, tražila je da izađemo iz apartmana. Otrčala je po muškarca u agenciju. Pitao nas je zašto smo nezadovoljni jer je to apartman s tri zvjezdice i ima 80 kvadrata. Vlasnica je prijetila da će zvati policiju ne izađemo li i počela je bacati stvari - dodala je. Stvari su iznijeli te je s djetetom na ulici čekala da muž nađe smještaj. 

- Kako apartman može imati tri zvjezdice, a nije opremljen? Gostu su prijetili samo zato što je nezadovoljan. A agencija nam nije ponudila drugi apartman, nego smo se morali sami snaći - smatra da bi joj se drugi iznajmljivači smijali pita li za ormar. U Ministarstvu turizma su rekli da njihovi inspektori nadziru registrirani smještaj i zadovoljavanje uvjeta kategorizacije. Dozvolu izdaje županijski odsjek za turizam. Kako neslužbeno doznajemo, iznajmljivači pri kategorizaciji pokažu opremljene apartmane, a u špici sezone iznajmit će i onaj nenamješteni koji nije bio kategoriziran. Kazna za iznajmljivanje bez potrebnih uvjeta može biti i viša od 20.000 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Koch je zbog petardi oglušio, a Maksimir je opisao rečenicom: Pravi stadion, smrdi po urinu!
BOLUJE OD NEIZLJEČIVE BOLESTI

Koch je zbog petardi oglušio, a Maksimir je opisao rečenicom: Pravi stadion, smrdi po urinu!

Iako je u Dinamu proveo samo jednu sezonu, zavolio je taj klub i Zagreb i volio bi još jedanput doći na utakmicu. Pamti Mikića, Vukojevića, pobjedu u Amsterdamu..., a prije 17 godina je rekao: 'Modrić je najbolji na svijetu'