Obavijesti

Potrošač

Komentari 14

Koju opciju uzeti? Usporedili smo najpovoljnije mobilne tarife

Koju opciju uzeti? Usporedili smo najpovoljnije mobilne tarife
1

Naizgled najjeftinija tarifa nije uvijek najpovoljnija. Svaki je potrošač treba birati prema svojim potrebama i navikama te usporediti sve stavke ponude operatera

VIDEO

Iako je tarifa za pretplatnike u našoj usporedbi najskuplja kod Tomata, ona se najviše isplati. Tarifa Žestoka za 99 kuna pokriva gotovo sve troškove koje prosječan korisnik mjesečno ima na računu za mobitel. Također, Tomato korisnicima Žestoke tarife koji dovedu novog korisnika daruje mjesec dana bez plaćanja naknade i radijske frekvencije (pet kuna). Istu pogodnost dobiva i onaj kojeg je korisnik doveo. Nakon potrošenih pogodnosti uključenih u tarifu naplaćuju 0,49 kuna minutu razgovora prema svim mrežama u Hrvatskoj, SMS stoji 0,26 kuna, a podatkovni promet 0,07 kn/1MB. Cijena MMS-a kod njih je 0,70 kuna. U Tomatu napominju da, ako korisnik prijeđe s bonova na pretplatu, iznos bona koji nije potrošen neće propasti već će mu ga prenijeti na pretplatnički račun. 

Hrvatski telekom, nakon potrošenih minuta razgovora i SMS-ova u S tarifi navedenoj usporedbi, minutu razgovora naplaćuje 1,01 kunu, uspostavu poziva 0,29 kuna, a SMS 0,40 kuna. Cijena MMS-a kod njih je 2,03 kune, a podatkovni promet 4 kune po MB. 

VIP u svojoj STEP tarifi pozive prema drugim mrežama u Hrvatskoj naplaćuje 0,99 kuna i naknade za uspostavu poziva nema. Podatkovni promet je u toj tarifi neograničen, ali nakon 50 MB brzina pada s 1Mbit/s na 65kbit/s. Cijena SMS-a prema ostalim mrežama je 0,40 kuna, a MMS-a 2 kune. 

U Bonbon pretplati sami birate koliko će iznositi mjesečna naknada tako da birate opcije razgovora, SMS-a i interneta kako vam najviše odgovara, a o tome ovisi i konačna cijena. Najjeftinija kombinacija stoji 30 kuna, a najskuplja 210 kuna. Ona uključuje 500 minuta razgovora izvan mreže, 700 minuta razgovora u mreži, 1200 poruka prema svim mrežama i 5 GB podatkovnog prometa. 

Tele2 ima najjeftiniju tarifu za pretplatnike (tarifa 25), ali ona uključuje samo 250 MB i nenaplatu uspostave poziva. Cijena poziva stoji 0,49 kuna, SMS-a 0,29 kuna, a MMS-a 1,99 kuna. Nakon potrošenih 250 MB naplaćuju 2,5 kuna za 1 MB. Tarifa 25 dostupna je za aktivaciju do 28. veljače. Naknada za radijsku frekvenciju nije uključena u cijenu.

Tele2: 25 kuna

Uz mjesečnu naknadu dobiva se 250 MB podatkovnog prometa i ne plaća se naknada za uspostavu poziva.

Bonbon: 30 kuna

U cijenu je uključeno 50 minuta razgovora prema svim mrežama, 150 SMS poruka i 120 MB podatkovnog prometa.

VIP: 50 kuna

Uključuje neograničen podatkovni promet, kao i pozive te SMS poruke prema VIP mreži, nema naknade za uspostavu poziva.

HT: 55 kuna

U tarifi S uključeno je 150 minuta razgovora unutar HT mreže i 100 minuta razgovora prema ostalim mrežama.

Tomato: 99 kuna

Uključeno je 1500 minuta razgovora i 1500 SMS poruka prema svim mrežama, 1500 MB, nema naknade za uspostavu poziva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana