Obavijesti

Potrošač

Komentari 3

U Novalji je parkiranje mnogo skuplje nego u Londonu

U Novalji je parkiranje mnogo skuplje nego u Londonu
1

Tri sata parkiranja kraj prodavaonice u Novalji čitatelj je platio 150 kn. U glavnom se gradu Velike Britanije parkirati može cijeli dan za samo 42 funte, odnosno 400 kn...

VIDEO

Pa to je sramota. Čude se što nema turista, a sat parkiranja naplaćuju 50 kn, zgrožen je bio čitatelj spoznajom da tri sata parkiranja mora platiti 150 kuna. Kao što je vidljivo na računu koji nam je poslao čitatelj, u ponedjeljak 21. srpnja parkirao je kraj trgovačkog centra Plodine u Novalji.

 - Na rampi sam pri ulasku na parkiralište uzeo karticu na automatu. Na ulazu nisam primijetio nikakvu obavijest o cijeni naplate parkiranja. Bio sam u Plodinama i potrošio nešto više od 100 kuna. U tom trgovačkom centru ima još dućana te kafića. U jednom sam se zadržao, a bio sam i u kafiću na kavi. Na izlasku sam dao parkirnu kartu djelatniku na rampi. Kazao mi je da moram platiti 150 kuna jer sam bio tamo parkiran više od tri sata. Pokazao sam mu račun da sam bio u Plodinama i koliko sam potrošio, no to ga nije zanimalo. Nije me htio pustiti van dok nisam platio 150 kuna - ogorčen je. 

Neki tvrde da je parking - besplatan

Drugi čitatelj tvrdi suprotno. - To je parkiralište Plodina i možete besplatno parkirati pokažete li na izlasku račun iz bilo kojeg dućana u trgovačkom centru ili iz kafića. Kupio sam sladoled za 10 kuna, pokazao račun na izlasku i nisam platio parkiranje - ispričao je drugi čitatelj. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokušali smo od Plodina dobiti objašnjenje, no odgovora nije bilo. U Novalji na otoku Pagu velika je gužva za parkiranje i svugdje se naplaćuje, a sat parkiranja u centru stoji 10 kuna. Mnogi trgovački centri naplatom parkiranja na svojim parkiralištima pokušavaju spriječiti parkiranje onih koji tamo ne troše. Obično su prva dva sata besplatna, koliko je dovoljno za kupnju, a svaki sljedeći sat naplaćuju. No, to je oko 15 kuna. 

Potražili smo cijene najskupljih parkirališta u svijetu. Kako piše businessinsider.com, najskuplje parkiranje je u Londonu, gdje dan parkiranja stoji 42 funte, a slijedi Tokio s 38 funti. U njihovoj tablici najjeftiniji je Bruxelles sa 16 funti, što je oko 150 kuna za cijeli dan parkiranja, koliko su tri sata u Novalji.

Naplaćuju ulazak autom u turistička naselja

U okolici Zadra naplaćuju ulazak u turistička naselja, što nije rijetko i u drugim mjestima. U TN Zaton dolazak automobilom je 150 kuna i nema posebne naplate po osobi, a ako dođete pješice, onda je 30 kuna po osobi. I u Crvenoj luci ulazak autom je 150 kuna, ali još se plaća 25 kuna po osobi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje