Obavijesti

Pravi trenutak za kupnju zlatnika, poluga i pločica

Pravi trenutak za kupnju zlatnika, poluga i pločica
3

Vrijednosti dionica i burzovnih indeksa su u strmoglavom padu, a cijena zlata u snažnom usponu.

Takva je „bilanca“ siječnja, mjeseca u kojem je „panika“ s kineskog tržišta vrijednosnih papira unijela nemir i na zapadnim burzama, a analitičari sve češće spominju mogućnost ponavljanja velike krize otprije osam godina. Pritom značajnu ulogu igraju i cijene nafte – dok su niske cijene nafte, u kombinaciji sa najavama o podizanju kamatnih stopa u SAD-u tijekom prošle godine bile negativan faktor za zlato, sada bi situacija mogla biti obrnuta. Naime, niske cijene sirovine značajno opterećuju naftne kompanije, koje sve teže pronalaze unutarnje rezerve kako bi financirale ovakvo poslovanje, a nesigurnost unose i devalvacije valuta snažnih zemalja izvoznica koje bi, ako se trendu pridruži i Saudijska Arabija, mogle unijeti potpuni kaos na valutno tržište. 

- U takvoj nesigurnoj situaciji, zlato je traženo zbog svoje postojanosti i stabilnosti, kao jamac zaštite imovine i investicija koja u uvjetima gospodarske krize pruža najveći prinos na kapital, stoga ne iznenađuje činjenica da je u siječnju zlato ostvarilo znatan rast u odnosu na prosinac, iako u usporedbi s istim mjesecom prošle godine ima još dosta prostora za daljnji rast, kazao je Davor Žic, direktor prodaje u tvrtki Auro Domus, najvećoj hrvatskoj kompaniji specijaliziranoj za trgovinu plemenitim metalima.

Na svjetskom tržištu, cijena zlata na burzi desetak je posto niža nego što je bila početkom veljače 2015. godine, a takve su niže cijene potaknule potražnju za zlatom, budući da se analitičari uglavnom slažu da će cijena zlata u skorom razdoblju ponovo rasti do razine od oko 1.200 dolara za uncu, sa sadašnjih razina od otprilike 1.100 dolara za uncu. Velika potražnja za zlatom je i u Hrvatskoj, pa je u siječnju udvostručen broj kupaca investicijskog zlata u Hrvatskoj, dok je promet utrostručen: porastao je sa oko 950.000 u prvom mjesecu prošle godine na više od tri milijuna kuna u siječnju 2016. 

- Svi podaci ukazuju na to da je sada dobro vrijeme za kupnju investicijskog zlata, odnosno dukata, zlatnika, zlatnih poluga i pločica. U proteklih deset godina cijena zlata se utrostručila, a trend rasta cijena – uz manja odstupanja u pojedinim godinama – konstantan je još od sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Zlato, naime, uvijek drži svoju vrijednost, dok novac brže ili sporije devalvira zbog inflacije, objasnio je Žic.

Tvrtka Auro Domus u svojoj ponudi ima uistinu širok asortiman nastao u suradnji s najpoznatijim europskim i svjetskim kovnicama zlata, među kojima je i švicarska kovnica Argor Heraeus. Cjelokupna ponuda dostupna je na službenim internetskim stranicama tvrtke.

- Naša je tvrtka izgrađena na obiteljskoj tradiciji obrade plemenitih metala dugoj točno stotinu godina, stoga naši klijenti znaju da se mogu osloniti na naše dugotrajno iskustvo i da nećemo iznevjeriti njihovo povjerenje. Naša mreža od 170 poslovnica diljem Hrvatske jamac je jednostavnosti i lakoće kupnje za svakog klijenta koji se odluči investirati u zlato i tako osigurati svoju budućnost u nesigurnom gospodarskom okruženju, zaključio je Žic.

Cjelokupni popis poslovnica dostupan je putem interneta, a sve informacije o kupnji dukata, zlatnika, zlatnih pločica i poluga mogu se dobiti putem besplatnog telefona 0800 510 510. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja
Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori