Obavijesti

Pravilnik natječaja Urbani vrtovi Arena Centra

Pravo sudjelovanja imaju svi punoljetni građani Republike Hrvatske koji u razdoblju od 05.4. do 11.4.2014. ispune obrazac za prijavu na portalu 24sata.

PRAVILA NATJEČAJA „URBANI VRTOVI ARENA CENTRA“

Članak 1: ORGANIZATOR

Natječaj „Urbani vrtovi Arena Centra“ raspisuje: Trigranit Lanište d.o.o. (OIB:83997642580 ), Lanište 32, 10000, Zagreb (dalje: Organizator) koji ima sva prava i obveze koja proizlaze iz nagradnog natječaja. Natječaj Organizator priređuje u suradnji sa 24sata d.o.o. (OIB: 78093047651), Oreškovićeva 6H/1, 10000 Zagreb, koji je medijski partner priređivača natječaja (u daljnjem tekstu pravila: medijski i promotivni partner ili 24sata).

Članak 2: TRAJANJE I SVRHA NATJEČAJA

Nagradni natječaj u kojem Organizator daruje dvije vrtne parcele i sve potrebno za njihovom uređenje, dvjema obiteljima s mjestom prebivališta na području Laništa ili Remetinca na korištenje u periodu od godinu dana pod uvjetom da se korisnik prema istoj odnosi sa pažnjom dobrog gospodara. Raspisuje se u svrhu promocije društveno odgovornog poslovanja i održivog razvoja Organizatora i 24sata kao medijskog partnera priređivača u nagradnom natječaju.

Nagradni natječaj traje od 05.04.2014. godine do 11.04.2014. godine na web adresi www.24sata.hr/specijal/urbani-vrtovi

Članak 3: FOND NAGRADA KOJI UTVRĐUJE ORGANIZATOR

2x vrtne parcele na području zelene površine ispred Arena Centra bez naknade na korištenje godinu dana pod uvjetom da se korisnik prema istoj odnosi sa pažnjom dobrog gospodara. Korištenje urbanog vrta s pripadajućom zajedničkom opremom (popis alata i opreme nalazi se u Prilogu 2. Ugovora o besplatnom korištenju vrtne parcele)

Članak 4: PRAVO SUDJELOVANJA

Pravo prijave za sudjelovanje u ovom nagradnom natječaju  imaju sve fizičke osobe s mjestom prebivališta na području Laništa ili Remetinca, Grad Zagreb, Republika Hrvatska, osim radnika Organizatora kao i članova njihovih užih obitelji (roditelji, supružnik, djeca, sestre i braća).

Slanjem poruke s odgovorom na pitanje „Zašto bi baš vi trebali osvojiti vrtnu gredicu Arena Centra na besplatno korištenje“ i kontakt podacima prihvaćaju se Pravila ovog natječaja. Osoba koja se prijavljuje obvezuje će da će vrtnu parcelu koristiti isključivo u svrhu proizvodnje hrane (povrće i jagodasto voće), začinskog bilja i cvijeća  isključivo za vlastite potrebe, točnije nije dozvoljena prodaja plodova ili cvijeća ili bilo koje drugo komercijalno iskorištavanje vrtne parcele po korisniku. Također, obvezuju se poštivati vrtna pravila propisana Ugovorom o besplatnom korištenju vrtne parcele. (Dalje:Ugovor)

Članak 5: PRIJAVA SUDJELOVANJA U NAGRADNOM NATJEČAJU

Pravo sudjelovanja u nagradnom natječaju imaju sve fizičke osobe iz Hrvatske i/ili inozemstva koje imaju mjesto prebivališta na području Laništa ili Remetinca, Grad Zagreb, Republika Hrvatska i koje u periodu trajanja natječaja ispune obrazac za prijavu na natječaj na www.24sata.hr/specijal/urbani-vrtovi (ime i prezime, adresa, broj telefona, e-mail ), i ogovore na nagradno pitanje: „Zašto bi baš vi trebali osvojiti vrtnu gredicu Arena Centra na besplatno korištenje?“  Navedeno je potrebno izvršiti od 05.04.2014. godine do 11.04.2014.

Organizator natječaja je ovlašten na temelju diskrecijske procjene u bilo kojem trenutku i bez obrazloženja diskvalificirati bilo kojeg sudionika ako isti krši zakonske propise koji su na snazi u Republici Hrvatskoj ili svojim postupcima narušava ugled ili šteti interesima Organizatora ili njegovog medijskog partnera. Sudionici nagradnog natječaja, prihvaćanjem pravila sudjelovanja se u potpunosti  odriču bilo kakvih potraživanja od Organizatora i medijskog partnera na osnovi naknade bilo kakvog oblika troška ili štete koja bi mogla nastati prilikom ispunjenja zadatka koji je propisan ovim pravilima.

Članak 6: PROGLAŠENJE POBJEDNIKA NATJEČAJA

Prijave se primaju od 05.04.2014. godine do 11.04.2014., a svaku poruku prije objave na www.24sata.hr/specijal/urbani-vrtovi odobrava administrator portala.

Tijek nagradnog natječaja: Od 05.04.2014. do 11.04.2014. traju prijave čitatelja za sudjelovanje u nagradnom natječaju. Pobjednike nagradnog natječaja bira tročlani žiri  iza Organizatora prema ključnom kriteriju visoke motiviranosti. Imena dobitnika biti će objavljena digitalnoj i novinskoj platformi 24sata.

Njihovo će se ime, prezime i prijavljeni materijal objaviti na web adresi: www.24sata.hr/specijal/urbani-vrtovi Dobitnici osvajaju nagradu iz članka 3 ovih Pravila. Dostavljanjem podataka u skladu s člankom 5 Pravila, fizičke osobe koje se prijave na natječaj pristaju da njihovi podaci budu javno objavljeni te pristaju na ostale uvjete definirane ovim Pravilima.

Članak 7: PREUZIMANJE NAGRADE

Dobitnik ovog natječaja bit će obaviješten o korištenju nagrade  najmanje 24 sata prije dodjele nagrade putem telefona, e-maila ili preporučene pošte. Ukoliko dobitnik ne odgovori na dopis, e-mail ili telefonski poziv,u propisanom roku nagradu neće moći realizirati te će se nagrada dodijeliti prvom sljedećem prema odabiru stručnog žirija. Nagrada će dobitnicima biti uručena 12.4.2014. ispred Arena Centra Zagreb.

Članak 8: SUDIONICI U NAGRADNOM NATJEČAJU

Sudionici ovog nagradnog natječaja ne mogu zahtijevati nagrade u većim količinama ili drukčije nagrade od onih koje su navedene u ovim Pravilima od strane Organizatora.  Prijavom sudjelovanja u ovom nagradnom natječaju, sudionici prihvaćaju Pravila ovog natječaja.

Autor svakog prijavljenog materijala slanjem svoje prijave jamči da sva autorska prava na prijavljenom rješenju ( tekstovi/slogani) pripadaju njemu, da na njemu nema tereta te da ista nisu ograničena ili prenijeta u korist bilo koje treće fizičke ili pravne osobe.

Prihvaćanjem ovih Pravila, autori/svi sudionici ovog natječaja, daju u korist Organizatora i 24sata pravo isključivog iskorištavanja njegovih autorskih prava na prijavljene radove i to na način da ovlašćuju Organizatora i 24sata da prijavljene uratke oglašavaju u medijima u svrhu promocije, tijekom neograničenog vremena u neograničenoj nakladi i broju izdanja na cijelom teritoriju Republike Hrvatske, sukladno ovim Pravilima te na online kanalima. Autori pobjedničkih radova prihvaćaju da se njihovo ime, lik i djelo iskoristi u promotivne svrhe, a s ciljem dobivanja publiciteta i promocije navedene u Članku 2.

U slučaju da bilo koja treća fizička ili pravna osoba pokrene protiv Organizatora ili 24sata bilo kakve sudske, upravne ili druge slične postupke utemeljene na navodnoj povredi autorskih ili drugih prava vezano uz oglašavanje, proizvodnju, umnožavanje, distribuciju ili prodaju sadržaja koji se pojavljuju u prijavljenim radovima, Autor navedenog materijala/rada se obvezuje pridružiti takvom postupku te potraživanja iz istog zahtjeva preuzeti na sebe te braniti Organizatora i 24sata od svakog zahtjeva postavljenog u takvom postupku te istima naknaditi sve troškove koji bi im mogli nastati uslijed takvog zahtjeva te pokretanja sudskog ili administrativnog postupka. Organizator i 24sata se obvezuju obavijestiti Autora materijala o pokretanju bilo kojeg takvog postupka odmah, a najkasnije u roku od 7 (sedam) radnih dana od dana kada zaprimi obavijest o pokretanju postupka.

Organizator je ovlašten sam raditi određene preinake, dorade i slično na prijavljenim materijalima dokle god te iste ne predstavljaju deformiranje istog, kao niti bilo koju drugu povredu prava Autora, koja bi bila temelj za bilo kakav zahtjev Autora prema Organizatoru i 24sata ili trećoj osobi i za isto nije potrebna nikakva suglasnost ili odobrenje Autora.

Organizator i 24sata sve prijavljene materijale uz potrebne dorade i pismeni pristanak autora mogu koristiti za oglašavanje u svim medijima (televizija, novine, internet...), ali ih nisu obvezni koristiti u reklamne svrhe.     

Sudionici se dostavom materijala za natječaj odriču bilo kakvih daljnjih potraživanja prema Organizatoru i 24sata po bilo kakvoj osnovi.

Članak 9: POGREŠNE I NEREGULARNE PRIJAVE

Pogrešne ili nepotpune prijave su nevažeće i ne daju pravo podnositeljima ni na kakvu naknadu ili na sudjelovanje u nagradnom natječaju.

Članak 10: PUBLICITET

Sudjelovanjem u ovom nagradnom natječaju, sudionici su suglasni da se njihovi materijali, njihova imena i prezimena, ostali podaci te tekstualne poruke mogu od strane Organizatora objaviti i koristiti bez naknade u tiskanom, zvučnom, slikovnom i video materijalu.

Članak 11: OBJAVA POBJEDNIKA NATJEČAJA

Imena dobitnika, odnosno autora pobjedničkih uradaka bit će objavljeno na web adresi www.24sata.hr/specijal/urbani-vrtovi  

Članak 12: POREZI

Pobjednici natječaja ne snose nikakve poreze, obveze niti naknade direktno povezane s nagradama.

Članak 13: U SLUČAJU SPORA

U slučaju spora između sudionika  nagradnog natječaja te Organizatora i/ili 24sata nadležan je sud u Zagrebu.

Članak 14: MOGUĆNOST PREKIDA NAGRADNOG NATJEČAJA

Nagradni natječaj može biti prekinut ili izmijenjen u bilo kojem trenutku prema odluci Organizatora i/ili medijskog partnera bez posebnog obrazloženja.

Trigranit Lanište d.o.o. i 24sata d.o.o.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?
EVO KAKO SU OSTALI PROŠLI

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?

Hrvatski predstavnici na Eurosongu nisu postigli velike uspjehe u posljednjih nekoliko godina. Posljednji veliki uspjeh za Hrvatsku bio je 1999. godine. Velika su očekivanja od ovogodišnjeg predstavnika Baby Lasagne...

Živio je s penisom na ruci šest godina, a onda mu je konačno presađen na pravo mjesto
'AS' U RUKAVU

Živio je s penisom na ruci šest godina, a onda mu je konačno presađen na pravo mjesto

Ud je izgubio 2014. nakon infekcije, a onda su mu ga liječnici prišili na ruku. Tamo je 'rastao' čekajući operaciju. Većinu vremena ga je skrivao u dugim majicama, a nekad bi mu i 'ispao'
Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'
OTVORENO I ISKRENO

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'

U opuštenom izdanju na krevetu s voditeljicom, Severina je odgovarala na mnoga pitanja, a između ostalog i na pitanje o filmu koji joj je obilježio početak tridesetih i kako joj je teško bilo